Wielertransfers 2020: Daniele Bennati, Rubén Fernández, Jack Bauer
Daniele Bennati - foto: Cor Vos
dinsdag 22 oktober 2019 om 14:50

Wielertransfers 2020: Daniele Bennati, Rubén Fernández, Jack Bauer

Na de Tour of Guangxi knijpen de meeste renners in hun remmen, maar de transfercarrousel blijft doordraaien. In onze rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Daniele Bennati 
Daniele Bennati weet nog niet of hij volgend jaar ook profwielrenner is. De 39-jarige Italiaan – ooit een gevierd sprinter, nu een gewaardeerde knecht – heeft nog geen contract voor komend seizoen. “Ik weet niet of ik volgend seizoen nog prof ben. Het hangt af van mijn gezondheid. Maar wat ik wél zeker weet, is dat ik betrokken zal blijven bij de wielersport. Ik kan zeker iets toevoegen”, zo vertelt Bennati aan het Franse Top Vélo.

De in Arezzo geboren Bennati koerst sinds 2017 voor het Spaanse Movistar, maar het is dus onduidelijk of beide partijen met elkaar verder gaan. De ervaren Italiaan kwam in het verleden uit voor Phonak, Lampre, Liquigas, Leopard Trek en Tinkoff-Saxo. Bennati won dankzij zijn snelle benen etappes in de Giro d’Italia, Tour de France én Vuelta a España. Hij wist zelfs een keer te zegevieren op de Champs-Élysées, om precies te zijn in de Tour van 2007.


Euskadi Fundación-Orbea 
De geruchten worden steeds hardnekkiger dat Rubén Fernández en Juan José Lobato in 2020 zullen uitkomen voor Euskadi Fundación-Orbea, dat met succes een aanvraag heeft ingediend voor een ProTeam-licentie. De Baskische formatie ziet in de 28-jarige Fernández een ideale klimkopman. De oud-winnaar van de Tour de l’Avenir – die ooit de rode trui droeg in de Vuelta a España – koerst al sinds 2015 voor Movistar.

De twee jaar oudere Lobato reed in het verleden ook enkele jaren voor Movistar, maar komt tegenwoordig uit voor het ProContinentale Nippo-Vini Fantini-Faizanè. De renner uit Trebujena bleef dit seizoen met lege handen achter, maar vorig jaar won Lobato nog de Coppa Sabatini.


Jack Bauer 
Mitchelton-Scott heeft zich één jaar langer verzekerd van de diensten van Jack Bauer. De 34-jarige Nieuw-Zeelandse tempobeul heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, waardoor hij ook in 2020 zal uitkomen voor de Australische formatie. “Ik geniet echt van mijn tijd bij deze ploeg”, zo vertelt hij in een persbericht.

“Mijn voornaamste taak is om te werken voor mijn ploeggenoten, maar ik hoop volgend seizoen ook wat meer vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen in het voorjaar.” Bauer kwam eerder uit voor Garmin, Cannondale en Quick-Step Floors.


Willie Smit
Willie Smit kan opgelucht ademhalen: de Zuid-Afrikaan heeft met Burgos-BH een nieuwe werkgever gevonden voor 2020. Smit kwam de voorbije twee seizoenen uit voor Katusha-Alpecin, maar de Zwitserse formatie gaat op in Israel Cycling Academy. Smit heeft zijn transfer via Instagram Stories wereldkundig gemaakt.

De 26-jarige renner werd in de voorbije Vuelta a España ontdekt door het grote wielerpubliek. Niet vanwege zijn prestaties, maar wel omdat hij de Spaanse ronde wist uit te rijden met een fikse knieblessure. Smit zoekt na twee seizoenen in de WorldTour nog altijd naar zijn eerste zege op het allerhoogste wielerniveau.


Gazprom-RusVelo 
Dan is er nog nieuws over het Russische Gazprom-RusVelo. De ProContinentale ploeg heeft namelijk Sergei Chernetckii en Dmitry Strakhov aangetrokken. De 29-jarige Chernetski komt over van Caja Rural-Seguros RGA, waar hij niet aan de verwachtingen wist te voldoen. De allrounder won in dienst van Katusha en Astana nog de Tour des Fjords en de Arctic Race of Norway.

De vijf jaar jongere Strakhov verlaat na één seizoen alweer Katusha-Alpecin. De Rus reed dit jaar wel de Giro d’Italia uit, maar Strakhov wist geen individuele successen te boeken. Eerder wist Gazprom-RusVelo al Vyacheslav Kuznetsov, Anton Kuzmin en de Italianen Marco Canola, Simone Velasco, Cristian Scaroni, Damiano Cima en Imerio Cima aan te trekken.


Multum Accountants
Multum Accountants – de Belgische vrouwenploeg die in 2020 de stap naar UCI-niveau maakt heeft nog twee renners aangekondigd voor volgend seizoen. De Nederlandse Kylie Waterreus en de Belgische Fien Delbaere komen allebei over van HealthMate-CycleLive, dat er aan het einde van het jaar mee ophoudt. Hiermee heeft Multum Accountants al vijftien rensters op papier staan.


Overzicht: Wielertransfers 2020

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
22 oktober 2019 15:13
hoeveel renners/rensters zijn er nog officieel zonder contract volgend jaar?
    22 oktober 2019 15:42
    https://www.procyclingstats.com/teams/no-team-next-year
22 oktober 2019 15:46
En er moeten nog minimaal 36 renners aan de WT teams worden toegevoegd.
22 oktober 2019 23:29
Nu Jack Bauer heeft bijgetekend blijven er twee renners van naam van de deze ploeg voorlopig zonder contract nog : Daryl Impey en Michael Albasini. Ik vermoed dat ze nog onderhandelen met Impey gezien zijn goede seizoen. Albasini is al 38 jaar en niet meer zo goed als een paar jaar geleden. Ik denk dat ze hem laten gaan.
23 oktober 2019 00:10
Die Ruben Fernandez joh.. werd toch ooit gezien als de opvolger van Contador.
23 oktober 2019 09:14
Ineos 22 renners (Basso, Seb Henao en Kyrienka kunnen nog verlengen)
Bora 22 renners (Bennett, Archbold,Schillinger, Schwarzmann en Selig kunnen nog verlengen, Konig en Kennaugh stoppen

Reacties zijn gesloten.