Wielertransfers 2020: Gianluca Brambilla, Merhawi Kudus, Trek-Segafredo

maandag 2 september 2019 om 16:22
Wielertransfers 2020: Gianluca Brambilla, Merhawi Kudus, Trek-Segafredo

Gianluca Brambilla - foto: Cor Vos

Nu de transfermarkt officieel geopend is, maken de ploegen bekend met welke renners zij zich gaan versterken. In de rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste verschuivingen in het peloton.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Gianluca Brambilla
Behalve de ervaren Davide Rebellin, Giro-ritwinaar Damiano Cima en Movistar-renner Eduardo Sepúlveda wordt nu ook Gianluca Brambilla (32) gelinkt aan het Hongaarse wielerproject EPowers Factory Team, dat de ambitie heeft om in 2020 deel te nemen aan de Giro d’Italia. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaan zou vertrekken bij Trek-Segafredo om bij de nieuwbakken ploeg de kopman voor de bergen te worden. EPowers Factory Team hoopt stiekem volgend jaar deel te nemen aan de Giro d’Italia die in het Hongaarse Boedapest start.


Merhawi Kudus
Merhawi Kudus rijdt ook de komende twee seizoenen bij Astana. De Eritreeër (25) heeft namelijk zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot einde 2021 aan zijn huidige ploeg bindt. Vorige winter verruilde Kudus Dimension Data voor Astana en voor zijn nieuwe werkgever won hij in maart al meteen de Ronde van Rwanda. “Mijn grootste doel voor volgend seizoen is de selectie voor de Tour de France halen en daar strijden voor een ritzege. Dat is mijn droom!”


Charlie Quarterman
Trek-Segafredo heeft een talentvolle Brit aangetrokken. Het gaat om de 20-jarige Charlie Quaterman, die dit seizoen uitkomt voor Holdsworth-Zappi. Namens die ploeg wist Quaterman dit jaar Brits kampioen tijdrijden bij de beloften te worden. In de Baby Giro werd hij eerder dit jaar vierde in de proloog van 3,3 kilometer. Quaterman tekent een contract voor twee seizoenen (tot eind 2021) en zal dit najaar al uitkomen voor de Amerikaanse ploeg als stagiair. In 2017 en 2018 kwam de Brit uit voor het continentale Leopard.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Chrys 2 september 2019 om 16:27

Opvallend dat er nu al drie Britse talenten zijn die niet naar Ineos gaan.

0
west 2 september 2019 om 17:03

Zoveel ruimte is er ook niet volgens de geruchten… Delacruz, Elissonde, Poels, Halvorsen en Rosa er mogelijk uit. Carapaz en Pidcock (het grootste Britse talent) erin. Dan zitten ze alsnog al op 26 renners. Weet niet of Kyrienka en Knees al aan hun pensioen denken?

0
Verweggistan 2 september 2019 om 17:03

Het is ook opvallend rustig bij Ineos qua transfers. Nog niet één aangekondigd en slechts één gerucht (Carapaz). Terwijl er toch wat geruchten gaan over renners die eventueel vertrokken (Rosa al zeker); De La Cruz, Elissonde, Poels, Halvorsen. Kiryienka en Knees zouden nog twijfelen over het voortzetten van hun carrière.

0
Jori 2 september 2019 om 17:08

Hayter ging toch ook al naar Ineos?

0
DemarrErik 2 september 2019 om 17:11

INEOS heeft er ook een handje van om rijkelijk laat alle transfers in 1 klap bekend te maken toch?

0
Brabander 2 september 2019 om 17:14

Die Hongaarse ploeg wordt zo wel een bij elkaar geraapt zooitje zeg. Maar met de oude baas Rebellin gun ik ze alle succes :)

0
west 2 september 2019 om 22:07

Valt toch wel mee? Gewoon drie ervaren aanvallers van het tweede garnituur gehaald? En Rebellin… Voornamelijk Rebellin is gewoon voor iedere ploeg een rare move. Maar voor de rest? Italianen, Hongaren en van een verdwaalde Argentijn kijken we niet meer op toch?

0
Brabander 2 september 2019 om 23:07

Mwa. Sepulveda. Die was ik eigenlijk al vergeten. Blijkt die nog bij Movistar te rijden ook. Kijk, ik snap het wel hoor. Zie maar eens een ploeg op poten te zetten. De top komt natuurlijk niet, tenzij je met geld gaat smijten. Van zo'n Rebellin daarentegen krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Die brengt mij terug naar mijn jeugd haha. Het liefst zou ik hem met Sevilla en Paco Mancebo in 1 ploeg zien :)

0
bilthoven 2 september 2019 om 20:07

@Jori
Hayter wil eerst nog volgend jaar in Tokio een paar medailles pakken. De kans is inderdaad groot dat hij daarna voor Ineos tekent.

0
Scott Sunderland 2 september 2019 om 22:39

Brambilla, de man die zichzelf tot rondrenner bombardeerde bij Quickstep en Trek. Maar dat bleek meer wens dan waarheid te zijn. Eigenlijk valt hij gewoon erg tegen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone