Ook Damiano Cima gelinkt aan ambitieus EPowers Factory Team

zaterdag 24 augustus 2019 om 09:15
Ook Damiano Cima gelinkt aan ambitieus EPowers Factory Team

foto: Cor Vos

Het wielerproject EPowers Factory Team, dat de ambitie heeft om in 2020 deel te nemen aan de Giro d’Italia, krijgt steeds meer vorm. Behalve Davide Rebellin wordt nu ook Giro-ritwinnaar Damiano Cima gelinkt aan de ploeg, die onder leiding staat van zakenman Thomas Pocze.

Eind juli werd bekend dat vanuit Hongarije wordt gewerkt aan een nieuwe wielerploeg, die in 2020 met een wildcard aan de start zou moeten staan van de Giro d’Italia. Geen verrassende ambitie, want de Italiaanse rittenkoers gaat volgend jaar van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het bedrijf achter de ploeg, EPowers Bike, produceert elektrische fietsen, die het team evenwel moet inruilen voor door spierkracht aangedreven exemplaren.

In totaal zou de ploeg uit twintig renners moeten bestaan, waaronder zes Hongaren. Behalve de 48-jarige Davide Rebellin worden inmiddels ook landgenoten Damiano Cima (momenteel rijdend voor Nippo-Vini Fantini-Faizanè) en Filippo Magli (Mastromarco Sensi FC Nibali), de Argentijn Eduardo Sepúlveda (Movistar) en de de Hongaar Viktor Filutás (Pannon Cycling Team) aan de nieuwe ploeg gelinkt, meldt Tuttobiciweb. Ook de sportieve staf krijgt steeds meer vorm.

De ploeg, waar momenteel nog wordt gewerkt onder de projectnaam EPowers Factory Team, staat onder leiding van zakenman Thomas Pocze en oud-renner Sandro Lerici. Ook de dochter van de onlangs overleden wielerlegende Felice Gimondi, Norma, zou bij het project zijn betrokken.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Sagan=hulk 24 augustus 2019 om 09:25

Mooi project.

Samlambeej 24 augustus 2019 om 11:45

en als Pocze zijn werkenemers behandelt zoals Orban heeft voorgesteld?

Dayer Quintana 24 augustus 2019 om 10:23

Rebellin toch niet meer als renner neem ik aan? Een stunt zou het wel zijn, maar sportieve waarde zou het ook niet meer toevoegen.

Scott Sunderland 24 augustus 2019 om 13:09

Rebellin wél als renner. Hij heeft besloten door te gaan. En heeft een ploeg gevonden dus.

Dayer Quintana 24 augustus 2019 om 13:36

Nu ja als je inderdaad zijn resultaten gaat bekijken. 18de op het IK voor Ciccone, Felline, Masnada,…

20e in het GC in de Ronde van Slovenie is ook niet slecht.

Vreemde kerel toch die het niet minder doet dan heel wat renners van Nippo, Bardiani en zelfs Androni. Nog een grote ronde op die leeftijd is wel wat anders natuurlijk…

Arry1337 24 augustus 2019 om 10:29

Wat een onzin. Ik hoop niet dat dit team een plek inneemt van een competitief Pro Conti team, puur vanwege de start in Hongarije. Het zal dan alleen een vergrootglas leggen op de achterstand van het Hongaarse wielrennen, en ik geloof niet dat door zo’n team uit te nodigen daar verandering in komt.

Verweggistan 24 augustus 2019 om 11:15

Klinkt ook als een team dat maar 1 jaar zal bestaan (als het al van de grond komt)

Gebruikersnaam 24 augustus 2019 om 12:27

Met Cima ga je toch ook geen wild card binnen halen, die heeft een heel seizoen echt nauwelijks wat laten zien, op zijn ritzege in de Giro na en die had hij te danken aan het werk van Denz en Maestri, want zelf hing hij tussen zijn kader en droeg hij niets bij aan ’t feit dat ze voorop bleven. Zo’n renner gaat de balans niet doen overhellen ten nadele van Bardiani.

west 24 augustus 2019 om 14:04

Ze hebben Cima niet nodig voor een wildcard, die krijgen ze toch wel, want start in Hongarije. Ze hebben Cima nodig omdat ze acht renners nodig hebben waarmee ze niet afgaan als een gieter.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair