Wielertransfers 2020: De la Cruz, Rodriguez, Team Ineos, Rally UHC, Houle

woensdag 4 september 2019 om 13:15
Wielertransfers 2020: De la Cruz, Rodriguez, Team Ineos, Rally UHC, Houle
Update

De transfermarkt is inmiddels al een maand open. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

David de la Cruz
David de la Cruz zou ondanks het afketsen van de transfer naar Movistar niet hoeven te vrezen om volgend seizoen zonder ploeg te zitten. Volgens Cycling Pro kan de 30-jarige Spanjaard – die in extremis toegevoegd werd aan de Vuelta-selectie van Team INEOS – rekenen op interesse van Cofidis en UAE-Emirates. De la Cruz is het slachtoffer van een ruzie tussen zijn manager Giuseppe Acquadro en Movistar-teambaas Eusebio Unzue. Unzue verwijt de invloedrijke Acquadro de overstap van Carapaz van de Spaanse formatie naar Team INEOS. Door het conflict zouden de twee geen zaken meer met elkaar willen doen, waardoor de transfer van De la Cruz klapte.


Óscar Rodríguez
Naast het afketsen van de transfer van De la Cruz, lijkt de ruzie ook gevolgen te hebben voor Óscar Rodríguez. Het 24-jarige talent van Euskadi-Murias leek op weg naar de Spaanse succesformatie, maar door het conflict tussen Unzue en Aquadro wordt ook deze transfer onzeker. Inmiddels heeft volgens Cycling Pro ook Astana zich gemeld voor Rodríguez, die vorig jaar in de Vuelta nog de bergetappe naar La Camperona won. Gisteren werd bekend dat de toekomst van zijn huidige werkgever hoogst onzeker is vanwege financiële problemen.


Contractverlengingen Movistar
Volgens Marca zouden door de strubbelingen tussen Unzue en Acuqadro ook de contractverlengingen van Jaime Castrillo, Ruben Fernández en Eduard Prades in het geding zijn. Imanol Erviti blijft de Spaanse formatie in ieder geval trouw. De 35-jarige wegkapitein heeft zijn contract bij Movistar met twee jaar verlengd, zo meldt de ploeg. Routinier Erviti – momenteel actief in de Vuelta a España – rijdt al sinds het begin van zijn carrière in 2005 voor het team van Eusebio Unzue. In 2008 en 2010 won hij een Vuelta-etappe.


Rally UHC
Rally UHC heeft met Stephen Bassett en Nickolas Zukowsky twee talentvolle renners aan zijn selectie voor volgend seizoen toegevoegd. Dat meldt Cyclingnews. De 24-jarige Amerikaan Stephen Bassett komt nu nog uit voor het continentale Wildlife Generation p/b Maxxis. In juni werd hij tweede op het Amerikaans kampioenschap achter Alex Howes. In april won hij de Joe Martin Stage Race, een vierdaagse rittenkoers in Fayetteville. De 21-jarige Canadees Nickolas Zukowsky maakt de overstap van Floyd’s Pro Cycling.


Team Ineos
Owain Doull draagt ook de komende jaren het shirt van Team INEOS. De 26-jarige Welshman verlengt zijn contract met de Britse formatie met twee seizoenen. Doull – die momenteel voor INEOS uitkomt in de Vuelta – rijdt sinds 2017 voor de formatie van Dave Brailsford. Dit jaar werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Naast Doull rijdt ook Chris Lawless de komende jaren voor Team INEOS. De 23-jarige Brit verlengt zijn contract met twee seizoenen. Lawless won in mei het eindklassement van de Tour de Yorkshire.


Francesco Gavazzi
Francesco Gavazzi heeft zijn contract met Androni Sidermec met één jaar verlengd. Dat meldt CyclingPro. De 35-jarige Italiaan rijdt sinds 2016 voor de formatie van Gianni Savio. Vorige maand won hij nog een etappe in de Tour du Limousin.


Simone Velasco
Simone Velasco verdedigt volgend seizoen de kleuren van Gazprom-RusVelo. De 23-jarige Italiaan maakt de overstap van Neri Sottoli-Selle Italia. Dit jaar won hij de Velasco de Trofeo Laigueglia en een rit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Na Marco Canola wordt hij de tweede Italiaan bij de Russische formatie.


Hugo Houle
Bij Astana heeft Hugo Houle zijn contract verlengd met maar liefst drie jaar. De 28-jarige Canadees is tot en met 2022 aan de Kazachstaanse formatie verbonden. Knecht Houle is de eerste renner bij de ploeg met een contract voor 2022, wat betekent dat de sponsoring in ieder geval tot dat jaar verzekerd is. Houle is bezig aan zijn tweede jaar voor de ploeg van Alexandre Vinokourov

Dit artikel delen:

20 Reacties

Wielerfan999 4 september 2019 om 10:55

Simone Velasco naar Gazprom-Rusvelo

0
Martin van den Bosch 4 september 2019 om 11:48

Dank!
Toegevoegd.

0
AnderJ 4 september 2019 om 11:11

Die ruzie begint behoorlijke gevolgen te hebben voor Movistar.

0
elrio 4 september 2019 om 11:31

Waarschijnlijk ook voor Acquadro, denk niet jonge spaanse talenten snel voor hem zullen kiezen, als ze weten dat je dan geen kans maakt om bij Movistar te tekenen.

0
debbie1998 4 september 2019 om 11:38

Maar ook voor de renners die hun contract willen verlengen bij Movistar. En nu maar hopen dat Unzue zijn poot stijf houd. Mensen als Acquadro maken het wielrennen kapot.

0
Duh 4 september 2019 om 11:46

Zuhpa stopt… snik

0
Scott Sunderland 4 september 2019 om 11:51

Weleens goed dat men bij Movistar een grens trekt. En dat de renners zelf maar eens een beslissing nemen. Als De La Cruz echt bij Movistar wil rijden, moet hij het misschien niet laten afhangen van een manager, maar zelf het heft in handen nemen. Dat doet hij niet. Zijn manager zoekt een andere ploeg dan maar…

0
Turtlehead 4 september 2019 om 11:53

Carapaz mag bij jullie tekenen, als De la Cruz de Vuelta mag rijden. Tsja, wat zou Ellisonde daarvan denken?

Toch raar dat t zo lang duurt. De la Cruz zou toch op veel plekken terecht moeten kunnen (hoewel dit jaar drie keer niks).

0
jessevdalen 4 september 2019 om 12:25

Movistar pakt zichzelf hiermee, maar hulde dat ze zich niet laten leiden door gierige managers

0
bilthoven 4 september 2019 om 12:46

Onderschatte renner, Owain Doull. Een zeer loyale helper tussen alle grote jongens van Team Ineos. Goeie zet van het team om hem te laten bijtekenen!

0
west 4 september 2019 om 12:50

Onderschat? Heeft toch een heel zichtbaar voorjaar gereden?

0
Dayer Quintana 4 september 2019 om 13:07

Ach ja ik vind De la Cruz nu ook niet zo een grote meerwaarde. Oscar Rodriguez zou wel jammer zijn want die doet het sinds zijn ritzege in de Vuelta prima.

Prades, Fernandez en Castrillo moeten -als ze willen blijven- dan maar op zoek naar een andere manager.

0
bilthoven 4 september 2019 om 13:15

Ook Chris Lawless heeft vandaag bij Team Ineos bijgetekend. Er blijven dus niet meer veel plekjes voor volgend seizoen over. Benieuwd of Wout Poels daartoe behoort.

0
wielrenner 4 september 2019 om 13:43

Tuurlijk blijft hij, gaat zijn grote vriend Froome toch niet in de steek laten.

0
kelderfan 4 september 2019 om 13:31

Tot nu toe heeft Ineos nog plaatjes genoeg om in te vullen.

0
VerstandOpNul 4 september 2019 om 13:43

Ik denk dat De La Cruz eerder slachtoffer is van het feit dat hij al een paar jaar als een natte krant rondrijdt..

0
Johnny7 4 september 2019 om 13:57

Dat wou ik ook net zeggen. Wat moet je met deze man? Zelfs als een knecht kan hij niets betekenen in de bergen daar bij Movistar. hij is echt al sinds zijn overstap slecht bezig bij INEOS. Die moet je helemaal niet willen hebben als Movistar zijnde.

0
Cochise 4 september 2019 om 15:41

387 PCS-punten in zn eerste jaar Quickstep, 615 in zn tweede jaar, 559 in zn eerste jaar Sky, geblesseerd aan de knie in 2e jaar Ineos.
Snap ook niet waarom iedereen zo veel verwachtingen had van iemand die in zijn topjaar (op z’n 28e dan nog) een 4e plaats in Baskenland, 3e plaats in Burgos en ritwinst in Vuelta als enige deftige uitslagen kan voorleggen.

0
matito83 4 september 2019 om 14:04

Acquadro, de Mino Raiola van het wielrennen…Vraag me af hoeveel je als renner dan zelf in de melk te brokkelen hebt bij zo’n manager?

0
Verweggistan 4 september 2019 om 19:15

Houle is een goede renner, maar die drie jaar is waarschijnlijk vanwege de Canadese fietsensponsor.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone