Wielertransfers 2020: Baugnies, Machado, Pardilla, EvoPro, Saramotins, Mancebo

woensdag 6 november 2019 om 18:00
Wielertransfers 2020: Baugnies, Machado, Pardilla, EvoPro, Saramotins, Mancebo

Sergio Pardilla - foto: Cor Vos (archief)

Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020.

Jérôme Baugnies
Jérôme Baugnies (32) rijdt volgend seizoen niet meer in dienst van Wanty-Gobert. Na zes jaar de Belgische ProContinentale ploeg houdt het dienstverband op. Maar, zo schrijft Het Nieuwsblad, de wielercarrière van Baugnies zit er nog niet op. Volgens jaar rijdt hij namelijk als kopman en wegkapitein voor de Britse continentale formatie Canyon dhb p/b Bloor Homes. “Met mijn ervaring is het uiteraard de bedoeling dat ik de jongere renners wegwijs maak, maar ik wil ook bewijzen dat mijn liedje nog niet uitgezongen is.”

Lees meer over de transfer van Baugnies op WielerFlits.be.


Overzicht: Wielertransfers 2020


Sergio Pardilla
Na een profcarrière van veertien jaar vindt Sergio Pardilla het mooi geweest. De Spaanse renner maakte in gesprek met Lanzadigital bekend te stoppen moet koersen. “Het hoofd en het lichaam hebben er genoeg van”, zegt de 35-jarige renner.

In zijn loopbaan reed Pardilla voor heel wat ploegen. Hij begon met twee jaar in dienst van het continentale Viña Magna-Cropu, daarna volgden contracten bij Curgos Monumental en Carmiooro. Twee jaar voor de hoofdmacht voor Movistar werden gevolgd door twee seizoenen MTN-Qhubeka. In 2015 belandde Pardilla bij Caja Rural-Seguras RGA, waar hij niet meer weg is gegaan.


Evo Pro
Na een eerste jaar in het peloton is het nog altijd niet duidelijk of EvoPro Racing er ook een tweede seizoen aan vast kan plakken. De Ierse ploeg is namelijk nog altijd op zoek naar sponsoren. Aan Sticky Bottle laat ploegbaas Morgan Fox weten dat ze er fiducie in heeft. Ze werkt hard om de toekomst van de equipe te garanderen. “Zolang we erin slagen om extra geldschieters te krijgen zullen we verder kunnen blijven doen. Ik heb er vertrouwen in maar tegelijkertijd betekent dat niets tot de contracten zijn getekend.”

Dit jaar reden Peter Koning en Wouter Wippert voor de continentale formatie. Laatstgenoemde maakte eerder vandaag bekend dat zijn wielercarrière ten einde is.


Tiago Machado
Efapel heeft zich voor het komende seizoen versterkt met Tiago Machado. Het betekent voor de Portugees die in het verleden op WorldTour-niveau actief was bij Radioshack en Katusha dat hij na een jaar het tenue van Sporting-Tavira inwisselt voor dat van Efapel.


Aleksejs Saramotins
Aleksejs Saramotins (37) heeft zijn profcarrière vaarwel gezegd. De oud-coureur van onder meer HTC-Colombia, Cofidis en IAM Cycling kreeg geen contractverlenging bij BORA-hansgrohe vorig jaar, waarna hij onderdak vond bij het continentale Interpro-Stradalli. In de Letse krant Diena laat hij weten: “Ik wil niet zeggen dat mijn sportieve loopbaan voorbij is, maar om eerlijk te zijn ben ik niet langer prof. Mijn profcarrière was vorig jaar eigenlijk al over.”

Saramotins reeg in zijn carrière de Letse kampioenschappen aaneen, maar heeft bijvoorbeeld ook de Druivenkoers Overijse en de Münsterland Giro op zijn palmares staan. Al enige tijd begeleidt hij al wielrenners, zowel amateurs als professionals, in hun logistiek en voorbereiding.


Francisco Mancebo
Francisco Mancebo weet nog altijd niet van ophouden. Op social media kondigt de Spanjaard, die in maart 44 wordt, immers aan dat hij ook komend seizoen uitkomt voor het continentale Matrix Powertag. Mancebo, dieliefst negen keer top-10 reed in de grote ronden, staat nog altijd zijn mannetje tussen de profs. Zo was hij in het voorjaar negentiende in de Vuelta a Castilla y Leon en vierde in de Tour of Japan, en recent nog vierde in de door Bauke Mollema gewonnen Japan Cup.


Team Ciclotel
De nieuwe vrouwenploeg Team Ciclotel heeft haar selectie voor het nieuwe seizoen rond. Met Stephanie Duprez werd de twaalfde en laatste aanwinst aangekondigd vandaag. De Belgische debuteerde afgelopen seizoen in het Gran Fondo-circuit en is nu klaar voor een nieuw avontuur, schrijft de ploeg op haar social media.

Selectie Team Ciclotel 2020
flag-cy Antri Christoforou
flag-be Kim De Baat
flag-be Stephanie Duprez
flag-ua Valeriya Kononenko
flag-ua Olha Kulyniych
flag-pt Daniela Reis
flag-at Kathrin Schweinberger
flag-ie Alice Sharpe
flag-gb Hayley Simmonds
flag-be Sara Van de Vel
flag-nl Kirstie van Haaften
flag-nl Bryony van Velzen

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chaba 6 november 2019 om 18:26

Mancebo fantastisch hahaha. Lekker doorgaan als je ervan geniet en het kan blijven opbrengen.

0
Cochise 6 november 2019 om 20:55

Ik had altijd gedacht dat die notoire dopeurs geen lange carrieres zouden kunnen maken. Maar als je Rebellin, Sevilla en Mancebo dan ziet knallen tot hun 48e, en eigenlijk ook Vino nog altijd ironmans ziet afwerken dan moet de roofbouw die ze gepleegd hebben op hun lichaam nog wel binnen de perken gebleven zijn.
Ik geloof niet dat Riis nog 2x per dag een trap kan oplopen zonder dood te vallen.

0
Samlambeej 6 november 2019 om 22:06

Daar zeg je het, die kleine boefjes konden er beter me om dan een Deen met mooie praatjes. Als je 't zo bekijkt zijn zij ook beter geschikt om renners te begeleiden dan Riis. Zij snappen op hun 44ste nog even goed 'wat er voor nodig is'.

0
kielabokki 7 november 2019 om 06:43

Enig moreel juiste zou een hele generatie buiten de wielersport mikken zijn. Alleen dan vermoord je de sport. Dus we gaan gewoon door en doen alsof we gek zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone