Wielertransfers 2020: Barceló, Lemoine, Koppenburg, Arslanov

maandag 14 oktober 2019 om 20:25
Wielertransfers 2020: Barceló, Lemoine, Koppenburg, Arslanov

Fernando Barceló - foto: Cor Vos

Heel wat renners hebben het seizoen al voor bekeken gehouden, maar de transfercarroussel draait nog altijd onverminderd door. De laatste verschuivingen in wielerland zetten we voor u op een rijtje in de rubriek ‘Wielertransfers 2020’.

Fernando Barceló
De transfersoap van de gegeerde Fernando Barceló is ten einde. De Spanjaard werd de voorbije maanden aan heel wat ploegen gekoppeld, waaronder Arkéa-Samsic en recentelijk nog Gazprom-RusVelo. Maar een definitieve krabbel staat er nu onder een contract bij Cofidis. Hij tekende een verbintenis voor de komende twee seizoenen.

Cofidis is een niet geheel vreemde omgeving voor Barceló. Hij liep er namelijk in 2017 al eens stage. “Het afgelopen seizoen verliep heel goed, ik ben blij met mijn prestaties tijdens de Vuelta a España en ook tijdens de laatste koersen in Frankrijk was het gevoel goed. Ik wil Euskadi-Murias bedanken en vanaf nu zal ik alles geven voor Cofidis.”


Cyril Lemoine
Tegelijk met de aankondiging van Barceló maakte Cofidis ook openbaar dat Cyril Lemoine ook nog een jaar aan de ploeg verbonden zal blijven. De 36-jarige Fransman uit Tours kunnen we een ancien noemen. Lemoine begon zijn carrière bij Crédit Agricole, daarna volgden dienstverbanden bij Skil-Shimano en Saur-Sojasun. In 2014 belandde hij bij Cofidis, waar hij niet meer wegging.


Clara Koppenburg
Clara Koppenburg gaat na een jaar bij WNT-Rotor al weer weg bij de Duitse formatie. De flinterdunne klimster keert weer namelijk weer terug naar het oude nest, Bigla. Voor deze ploeg reed ze van 2015 tot en met 2018 ook al. In het begin van het seizoen boekte Koppenburg een aansprekende zege. Op Xorret de Catí greep ze de macht in de Setmana Ciclista Valenciana en deze ronde zou de 24-jarige Duitse ook op haar naam schrijven.

Bij Bigla wordt Koppenburg naar voren geschoven als leidster van het team. Eerder vandaag werd duidelijk dat de formatie kopvrouw Cecilie Uttrup Ludwig kwijtraakt aan FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope.


Ildar Arslanov
Gazprom-RusVelo moet het volgend seizoen zonder Ildar Arslanov zien te rooien. De 25-jarige Rus heeft namelijk via social media zijn afscheid als wielrenner aangekondigd. “Cycling life is over” schreef hij in een post op Instagram.

Als junior zegevierde Arslanov onder meer in Liège – La Gleize en het nationaal kampioenschap. Als belofte won hij onder meer een tijdrit in de Giro della Valle d’Aosta en ook in diverse andere grote beloftenkoersen stak hij zijn neus aan het venster. Verder eindigde hij in 2017 als vijfde in de Ronde van Turkije, zijn beste uitslag in een WorldTour-koers. Dit jaar kwam Arslanov tot een achtste plaats in de Trofeo Laigueglia, werd hij vierde op het Russisch wegkampioenschap en eindigde hij als vierde in de Sibiu Cycling Tour.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

4 Reacties

Scott Sunderland 14 oktober 2019 om 20:49

Opvallend bij Cofidis : Darwin Atapuma heeft nog niet bijgetekend. Al weg na één jaar ? Hij heeft ook geen bijzonder goed jaar.

Ook Waeytens, Soupe, Fortin, R. Bouhanni en Chetout zitten nog officieel zonder ploeg.

0
ChefSpijker 14 oktober 2019 om 21:14

Fortin gaat terug naar die Oostenrijkse ploeg.

0
Verweggistan 14 oktober 2019 om 21:16

Chetout stopt, als ik het goed begreep wegens fysieke problemen.

0
Viktrodriguez 15 oktober 2019 om 07:49

N. Bouhanni is weg, dus waarschijnlijk geen reden voor de ploeg die andere wel te houden. Werd ook toevallig prof bij Cofidis op hetzelfde moment dat zijn broer de overstap maakte vanuit FDJ.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone