Wielertransfers 2020: Amaro Antunes, W52-FC Porto, Ruben Guerreiro

donderdag 17 oktober 2019 om 19:15
Wielertransfers 2020: Amaro Antunes, W52-FC Porto, Ruben Guerreiro

foto: Cor Vos

Update

Met het einde van het wielerseizoen in zicht, beginnen de plekjes voor 2020 steeds schaarser te worden. In de rubriek Wielertransfers geven we een overzicht van de laatste verschuivingen in het peloton.

Amaro Antunes 
Het is nog onduidelijk waar de toekomst van Amaro Antunes ligt, maar één ding is zeker: de Portugese klimmer zal volgend seizoen niet meer uitkomen voor CCC. De 28-jarige renner heeft dit laten weten aan de Portugese krant O Jogo. Voor Antunes – die sinds de Giro d’Italia kampt met gezondheidsproblemen – was het pas zijn eerste seizoen op WorldTour-niveau.

Antunes wil verder weinig kwijt over zijn toekomst, al geeft hij aan in gesprek te zijn met enkele ploegen. De oud-renner van W52-FC Porto wil graag blijven koersen op het hoogste niveau, maar volgens O Jogo is een terugkeer naar een ProContinentale ploeg het meest waarschijnlijke scenario.


W52-FC Porto 
We blijven nog even bij het Portugese wielrennen, want W52-FC Porto heeft namelijk een mondeling akkoord bereikt met João Rodrigues en Rui Vinhas over een contractverlenging. Beide renners blijven de ploeg dus trouw, ondanks het feit dat W52-FC Porto volgend jaar een stapje terug doet naar het continentale niveau.

De 24-jarige Rodrigues won dit jaar voor het eerst de Volta a Portugal. De klimmer annex tijdrijder staat in de belangstelling van Trek-Segafredo, maar Rodrigues laat aan O Jogo weten dat hij waarschijnlijk zal blijven bij W52-FC Porto. Vinhas (32) is ook een oud-winnaar van de Volta a Portugal. Het is nog onduidelijk of de 39-jarige Gustavo César Veloso zijn laatste seizoen zal afwerken in het shirt van W52-FC Porto.


Ruben Guerreiro
Ruben Guerreiro is de laatste Portugees die vandaag een transfer bekendmaakt. De coureur van Katusha-Alpecin keert terug naar Amerika. Aankomend seizoen zal Guerreiro niet weer voor Trek-Segafredo koersen, maar voor EF Education First, waar hij voor één jaar heeft getekend.

De 25-jarige coureur kwam in de Ronde van Spanje dit jaar tot twee keer toe in de buurt van een etappezege. In de achtste etappe spurtte de puncheur naar de vierde plaats, terwijl Guerreiro in de vijftiende etappe alleen een ontketenende Sepp Kuss voor moest laten.

Dit artikel delen:

3 Reacties

HoofdIsVrij 17 oktober 2019 om 12:10

Antunes inderdaad niet kunnen laten zien wat hij in zich heeft.

Zag hem begin dit jaar als een darkhorse bij CCC.

ivo001 17 oktober 2019 om 14:23

Ik denk dat João Rodrigues toch echt wel op PCT niveau thuis hoort.

kelderfan 17 oktober 2019 om 19:39

EF boert goed. Dat wordt een sterk team om rekening mee te houden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair