Wielertransfers 2020: De Vuyst, Bialoblocki, César Veloso

zondag 22 september 2019 om 10:53
Wielertransfers 2020: De Vuyst, Bialoblocki, César Veloso

Marcin Białobłock - foto: Cor Vos

De transfermarkt draait al geruime tijd op volle toeren. Steeds meer renners weten waar zij volgend jaar rijden. In onze rubriek Wielertransfers bundelen we de laatste ontwikkelingen op transfergebied in het peloton.

Sofie De Vuyst
De 32-jarige Sofie De Vuyst gaat Parkhotel Valkenburg aan het einde van het seizoen verlaten. De Belgische renster heeft namelijk een contract getekend bij Mitchelton-Scott, waar zij Amanda Spratt en Annemiek van Vleuten moet gaan ondersteunen in de klimwedstrijden.

“Het is heel speciaal om te mogen rijden voor Mitchelton-Scott, aangezien het een van de grotere vrouwenteams in het peloton is. Ik wil aankomend jaar belangrijk zijn voor Annemiek en Amanda in de heuvels. Ik hoop mijn niveau van dit jaar opnieuw kan halen, want dan ik in grote wedstrijden een uitstekende knecht zijn. Natuurlijk hoop ik zelf ook een UCI-zege te boeken”, vertelt ze. In 2019 was De Vuyst de beste in de Brabantse Pijl.


Marcin Białobłocki
De carrière van Marcin Białobłocki zit erop. De 36-jarige Pool heeft zijn afscheid namelijk aangekondigd. Białobłocki maakte de laatste jaren naam als tijdrijder. Zo verraste hij vier jaar geleden nog door de individuele tijdrit te winnen van de Ronde van Polen, voor de latere wereldkampioen tijdrijden Vasil Kiryienka. Białobłocki werd zelf negende in Richmond, op ruim één minuut van de Wit-Rus.

De bonkige Pool werd in 2015 overigens ook Pools kampioen tegen de klok. Daarnaast won hij in 2013 de An Post Race. Białobłocki kwam twee jaar geleden nog uit voor het ProContinentale CCC Sprandi Polkowice, maar deze samenwerking hield slechts één jaar stand. Dit seizoen deed de tijdritspecialist nog mee aan het Europees kampioenschap in Alkmaar, maar hij kwam ditmaal niet verder dan de elfde plaats.


Gustavo César Veloso 
Białobłocki hangt zijn fiets dus aan de wilgen, maar ook Gustavo César Veloso weet nu wanneer hij zal stoppen als profwielrenner. De 39-jarige Spanjaard zet eind 2020 een punt achter zijn loopbaan, zo vertelt hij aan Spaanstalige media. “Ik ben oud, het is mooi geweest. Ik wil op een mooie manier afscheid nemen”, aldus Veloso, die de laatste jaren uitkomt voor het Portugese W52-FC Porto.

Veloso – ooit nog ritwinnaar in de Vuelta a España – won in 2014 en 2015 de Volta a Portugal. Ruim één maand geleden finishte hij nog als derde in de rittenkoers, maar moest hij de overwinning laten aan zijn jongere ploeggenoot João Rodrigues. Veloso heeft overigens nog niet bijgetekend bij de Portugese formatie. “Maar ik maak me geen zorgen. Ik zal namelijk geen moeite hebben om een ploeg te vinden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 22 september 2019 om 11:41

Wel een mooi verhaal van Bialoblocki. Hij was in Polen al een goede renner bij de jeugd, maar vond werk in Engeland als vrachtwagenchauffeur. Hij pakte daar na een paar jaar het fietsen weer op en belande op zijn 28e nog bij een Brits CT team om vervolgens pas 33e en 34e nog twee jaar prof te zijn.

0
Samlambeej 22 september 2019 om 12:19

Idd een zoet verhaal. Zou hij de plooifiets achterin mee gehad hebben? Half uurtje fietsen tussendoor. :)

0
Samlambeej 22 september 2019 om 12:23

Heeft Bialoblocki ook niet ergens een tijdrit afgewerkt met een gemiddelde van 57 of 58km/u?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone