Wielertransfers 2019: Warbasse, Garosio, Molano, Doebel-Hickok, Hosking

Wielertransfers 2019: Warbasse, Garosio, Molano, Doebel-Hickok, Hosking

Lawrence Warbasse - foto: Sirotti

donderdag 13 september 2018 om 19:14

Nu het einde van het wielerjaar voorzichtig opdoemt, hebben de meeste renners al een contract voor 2019 bemachtigd. Desalniettemin zijn er nog enkele plekjes te verdelen. In de rubriek Wielertransfers zetten we de laatste ontwikkelingen op een rij.

Andrea Garosio
Andrea Garosio heeft een eenjarig contract getekend bij Bahrain Merida. De 24-jarige Italiaanse klimmer is momenteel al één van de drie stagiairs bij de ploeg, naast Maxim Pirard en Stephen Williams. Ook vorig jaar kreeg hij van de ploeg de kans om ervaring op te doen als stagiair. “We geloven dat hij de klimmer is, waarnaar we op zoek waren. We gaven hem de afgelopen twee jaar de gelegenheid om voor de ploeg te rijden als stagiair en zijn ervaring is nu op een punt waarvan we denken dat hij klaar is voor de stap naar de WorldTour”, licht manager Brent Copeland toe.


Juan Sebastián Molano 
De WorldTour mag na Fernando Gaviria en Álvaro Hodeg een nieuwe Colombiaanse sprinter verwelkomen. Althans: als we het Colombiaanse El Espectador mogen geloven. De 23-jarige Juan Sebastián Molano – bezig aan zijn vierde seizoen bij de Manzana Postobón-ploeg – zal naar verluidt de overstap maken naar UAE Emirates. De ploeg trok eerder al de Colombiaanse klimmer Cristian Camilo Muñoz aan.

Molano won dit jaar al zeven wedstrijden. Naast goud op de Pan-Amerikaanse kampioenschappen won de jongeling twee etappes in de Tour of Xingtai en drie ritten in ‘zijn’ Vuelta a Colombia. Hij staat op dit moment aan de leiding in de Tour of China I, na winst in de tweede etappe.


Krista Doebel-Hickok
De vrouwenafdeling van Rally heeft Krista Doebel-Hickok weten aan te trekken voor aankomend seizoen. De 29-jarige Amerikaanse staat te boek als een klimster. Zo werd ze vorig jaar vierde in zowel de Amgen Women’s Race als de Giro del Trentino Alto Adige-Sudtirol. Ze komt over van het Amerikaanse Cylance, waarvoor ze de afgelopen drie seizoenen reed.


Chloe Hosking
Chloe Hosking heeft haar contract bij Alé Cipollini met één jaar verlengd, zo staat te lezen in een persbericht van de Italiaanse formatie. De 27-jarige Australische won dit seizoen drie wedstrijden, waaronder goud op de Commonwealth Games.

Hosking eindigde daarnaast onder meer als tweede in de Driedaagse Brugge-De Panne en als derde in de Ronde van Drenthe. De sprintster is bezig aan haar tweede jaar bij de ploeg van Janneke Ensing, Roxane Knetemann en Karlijn Swinkels, nadat ze aan het einde van 2016 overstapte van Wiggle High5.


Larry Warbasse
Nadat Edward Dunbar eerder op donderdag emplooi vond bij Sky en Casper Pedersen woensdag zijn krabbel onder een overeenkomst met Sunweb zette, trekt ook een derde Aqua Blue Sport-renner naar de WorldTour. Larry Warbasse heeft namelijk een eenjarige verbintenis ondertekent bij AG2R La Mondiale. De ex-kampioen van de Verenigde Staten was tot afgelopen weekend samen met de huidige Ierse kampioen Conor Dunne bezig aan de #NoGoTour, waarbij ze geen idee hebben waar ze naartoe reden. Vorige maand maakte hun ploeg Aqua Blue Sport bekend na 2019 te stoppen, maar naar verluidt rijdt de ploeg ook in het restant van 2018 geen wedstrijden meer.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Verweggistan 13 september 2018 om 19:22

We geloven dat hij een klimmer is :)

Als ik zijn uitslagen zo zie, dan snap ik overigens hun twijfel.

0
Vlinder 13 september 2018 om 19:39

Super fijn dat Warbasse een contract heeft weten te krijgen!

0
Hoebele 13 september 2018 om 20:38

Edit: Correct!

0
Sagan=hulk 14 september 2018 om 00:05

Sergio Henao was samen met Molano ook op weg naar UAE. En Bakelants naar CCC zal ook binnenkort aangekondigd worden.

0
EddyB1958 14 september 2018 om 06:08

Mooi initiatief die NoGoTour. http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=839643

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone