Wielertransfers 2019: Muñoz, Troia, Steels, Boivin, Alecto

vrijdag 7 september 2018 om 16:00
Wielertransfers 2019: Muñoz, Troia, Steels, Boivin, Alecto

foto: IsolaPress

Al ruim een maand mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

UAE Emirates
De selectie van UAE Emirates voor komend seizoen krijgt steeds meer vorm. De ploeg kondigde gisteren de komst van Cristian Camilo Muñoz aan, die een tweejarig contract tekende. Dit 22-jarige Colombiaanse klimtalent won eerder dit jaar in de Giro d’Italia U23 de achtste etappe naar Asiago; in het eindklassement van de hoog aangeschreven rittenkoers eindigde hij op de zevende plaats. Afgelopen maand was hij actief in de Tour de l’Avenir, die werd gewonnen door zijn toekomstige ploeggenoot Tadej Pogačar. “Ik ben erg blij met deze kans waarmee ik een volgende stap kan zetten, die essentieel is voor mijn loopbaan. Ik ben trots dat ik dit kan doen dankzij UAE Emirates, één van de beste ploegen ter wereld”, aldus Muñoz.

Ook verlengde Oliviero Troia zijn contract tot eind 2020. De Italiaan (24) is er bezig aan zijn tweede seizoen en wordt beloond voor de manier waarop hij zijn ondersteunende rol invult. Ook wordt van hem verwacht dat hij nog kan doorgroeien, zoals in de noordelijke klassiekers. “Het is fijn dat de ploeg vertrouwen in me heeft. Mijn eerste profjaren waren geweldig; ik ga mijn best doen om het team zo goed mogelijk te ondersteunen en – waarom niet? – enkele overwinningen te pakken.”


Daniil Fominykh
Kazachs kampioen tijdrijden Daniil Fominykh heeft zijn contract bij Astana met een jaar verlengd. Daardoor rijdt hij ook in 2019 voor de WorldTour-ploeg van manager Alexander Vinokourov, die komend jaar niet alleen een belangrijke knechtenrol voor Fominykh weggelegd ziet, maar hem ook enkele voor eigen kansen wil laten rijden. Fominykh: “In het nieuwe seizoen wil ik me blijven ontwikkelen als renner. Ook zal ik het team blijven helpen bij het behalen van nieuwe grote overwinningen, zodat het één van de sterkste wielerploegen van de wereld blijft.”


Stijn Steels
Stijl Steels staat ook de komende twee seizoenen onder contract bij Sniper Cycling, het management achter Véranda’s Willems-Crélan. De 29-jarige Belg maakte afgelopen winter de overstap van Sport Vlaanderen-Baloise en bij zijn nieuwe ploeg bleek hij al gauw van meerwaarde door zijn koerskennis en -inzicht en ervaring. In het voorjaar, maar ook in de voorbije rondes en het zomerprogramma reed Steels doorgaans in dienst van een kopman of had hij de rol van wegkapitein. “Het afgelopen jaar heb ik hier een rol gevonden die me op het lijf is geschreven. Die rol vervul ik ook de komende jaren met plezier”, aldus Steels, die een neef is van oud-renner Tom Steels.


Guillaume Boivin
Israel Cycling Academy heeft het contract van Guillaume Boivin verlengd met minstens een jaar. De Canadees (29) staat al enkele maanden aan de kant, nadat hij in de Elfstedenronde in botsing kwam met een auto en daarbij een zware knieblessure opliep. De Israëlische ploeg liet hem echter niet vallen, integendeel. Hoewel de blessure op het slechtst mogelijke moment kwam – Boivin zat midden in de onderhandelingen over een nieuw contract – kon hij namelijk blijven rekenen op haar vertrouwen. “Vanaf het eerste moment verzekerde de ploeg me dat ze 100% achter me stond. Ik moest goed voor mezelf zorgen en rusten. ‘En geen stress’, zeiden ze – en ze zijn trouw gebleven aan hun woord.” De renner is inmiddels aan de beterende hand en keert in de Grand Prix de Québec terug in wedstrijdverband.


Alecto Cycling Team
Het Alecto Cycling Team kan ook komend seizoen beschikken over onze landgenoten Bas van der Kooij en Daan van Sintmaartensdijk. Van der Kooij (22) zorgde dit jaar al voor ereplaatsen in de Fyen Rundt (3e), de Antwerpse Havenpijl (3e) en de Veenendaal-Veenendaal Classic (4e). De twee jaar jongere Van Sintmaartensdijk eindigde in de Antwerpse Havenpijl op de vijfde plaats en won in juli de 38e Wielerronde van Abbenbroek – vrijwel een thuiswedstrijd voor de renner uit Zuidland.


Tayler Wiles
Tayler Wiles heeft voor 2019 een overeenkomst getekend met de nieuwe vrouwenploeg van Trek, waardoor zij ploeggenote wordt van onder anderen Ellen van Dijk. Ze komt over van Trek-Drops. De 29-jarige Amerikaanse zette dit jaar al een aantal sterke resultaten neer in vooraanstaande rittenkoersen als de Tour of California (2e), de Giro Rosa (15e) en onlangs de Boels Ladies Tour (4e). Cyclingnews meldt dat ze de komende seizoenen wil toewerken naar een ticket voor de Olympische Spelen van 2020. “De stappen die Trek blijft zetten ter ondersteuning van het vrouwenwielrennen plaveien de weg voor de toekomst van onze sport. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van die beweging en lid wordt van zo’n sterke ploeg”, aldus Wiles.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone