Wielertransfers 2019: Tietema, Pelucchi, Duyck

vrijdag 23 november 2018 om 10:29
Wielertransfers 2019: Tietema, Pelucchi, Duyck

foto: Sirotti

In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje. Met vandaag Bas Tietema, Matteo Pelucchi en Ann-Sophie Duyck.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl
Bas Tietema terug naar de club
Bas Tietema heeft besloten zich te gaan richten op een maatschappelijke carrière. De Zwollenaar is het niet gelukt om een nieuwe ploeg op UCI-niveau te vinden. De renner, die moet vertrekken bij BEAT Cycling Club, blijft wel nog fietsen bij zijn club, de wielervereniging IJsselstreek.

“In 2019 zal ik mijn wedstrijden gaan rijden voor de wielervereniging IJsselstreek. Helemaal terug naar de basis van de sport”, schrijft Tietema op Instagram. “Na een enorm goede start bij de beloftes is het de jaren daarna behoorlijk wisselvallig geweest. Ik heb altijd het doel en droom gehad om vanaf de beloftes door te stromen naar de profs.”

“Door de wisselvalligheid – waarin ik geweldige uitslagen kon afwisselen met een reeks aan dnf’s – heb ik dit logischerwijs niet waar kunnen maken. Daarom heb ik besloten om meer energie te gaan steken in mijn maatschappelijke carriere en naar de basis van het wielrennen te gaan. Dat plezier en goede gevoel op de fiets hoop ik bij de IJsselstreek weer te vinden. Daarnaast rijden zij met de Topcompetie een heel mooi en degelijk programma.”


Androni Giocattoli-Sidermec versterkt zich met Matteo Pelucchi

Matteo Pelucchi heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2019. De Italiaan, die de afgelopen twee jaar in dienst van BORA-hansgrohe reed, keert terug naar eigen land. De 29-jarige sprinter heeft een eenjarig contract bij Androni Giocattoli-Sidermec getekend.


Ann-Sophie Duyck tekent bij Parkhotel Valkenburg

Ann-Sophie Duyck stapt over naar Parkhotel Valkenburg. De Belgische maakt de Nederlandse ploeg compleet voor 2019. Ze verlaat na twee jaar het Cervélo-Bigla Cycling Team.

Duyck is naast Sofie de Vuyst de tweede Belgische wielrenster in de selectie van het Nederlandse team. “Ik ben heel erg blij bij Parkhotel Valkenburg Cycling Team te kunnen gaan rijden. Het is een ploeg met een open en transparant beleid, lange termijnvisie en heel belangrijk de omkadering bestaat uit mensen met het hart op de juiste plek en de nodige wielerkennis. Daarnaast voel ik mij als renster en als tijdrijdster gewaardeerd”, zegt Dyck in het persbericht van de ploeg.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Lees meer over de transfer op Wielerflits.be.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Arry1337 23 november 2018 om 13:27

zegt Dyck in het persbericht van de ploeg… Dyck?

0
trickstuff 24 november 2018 om 06:56

Stom van me, ik klikte op de link om meer te lezen op .be. Ik had een interview oid verwacht, maar kreeg er een nietszeggend alineaatje waarvan mij onduidelijk is waarom dat er hier op .nl niet bijstaat.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone