Renners Androni Giocattoli-Sidermec aangereden tijdens ploegstage in Spanje

zaterdag 11 december 2021 om 12:10
Renners Androni Giocattoli-Sidermec aangereden tijdens ploegstage in Spanje

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Drie renners van Androni Giocattoli-Sidermec zijn vrijdag, op de eerste dag van de ploegstage in Benidorm, aangereden door een automobilist. Daarop moest Brandon Rojas die komend jaar zijn profdebuut maakt, worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De ploeg die komend seizoen verder gaat onder de naam Drone Hopper-Androni Giocattoli, laat op zijn website weten dat het ongeval werd veroorzaakt door een automobilist die ‘weer op de weg kwam, net toen de renners aan de andere kant van de weg aankwamen op een licht dalend stuk naar links’. Volgens de ploeg was het ongeval gewelddadig en onvermijdelijk en stuiterde Rojas tegen de voorruit van de auto.

De 19-jarige Colombiaan, afgelopen seizoen etappewinnaar in de Vuelta a Colombia-U23, liep een snee in zijn hals en een kneuzing in zijn rechterknie op en werd naderhand naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek bleek dat hij niets had gebroken en ’s avonds mocht hij, met drie hechtingen in zijn hals, het ziekenhuis alweer verlaten. Rojas neemt nu een paar dagen rust alvorens hij de ploegstage hervat.

De andere twee betrokken renners, Juan Diego Alba, die deze winter overkomt van Movistar, en Marti Vigo, hielden blauwe plekken over aan het ongeval.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Barry Batsbak 11 december 2021 om 12:46

Is het jachtseizoen geopend ofzo? DQS ook al.

0
Cochise 11 december 2021 om 13:00

In die streek rijden deze week naar schatting 500 profrenners rond op hun ploegstages, statistisch gezien wordt de kans dat er dan wat misloopt natuurlijk groter.
Ik las dat bijvoorbeeld quickstep vroeger voor Zuid-Frankrijk of Toscane koos in december maar dat ze dat inruilden voor Calpe omwille van de rustigere wegen. Dat lijkt dus ook wat tegen te vallen.

0
Wheely 11 december 2021 om 13:01

Het houdt niet op, niet vanzelf.

0
Arie den Blanken 11 december 2021 om 14:19

Dat trainen in ploegverband ver van huis schrappen.

0
plattenband 11 december 2021 om 16:10

Volgendeeee…

0
Polleke 11 december 2021 om 17:11

Na de dagelijkse tuimelpertes in de wedstrijden nu ook het nieuwe normaal op trainingstochten…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone