United Healthcare vindt geen nieuwe sponsor en stopt

donderdag 25 oktober 2018 om 08:11
United Healthcare vindt geen nieuwe sponsor en stopt

foto: Sirotti

United Healthcare zal in 2019 niet terugkeren in het peloton. Dat bevestigt teameigenaar Thierry Attias aan Cyclingnews. De ploeg raakte zijn hoofdsponsor kwijt en slaagde er niet in een opvolger te vinden.

“We hebben een deadline gesteld voor het bereiken van een overeenkomst met een nieuwe naamsponsor”, aldus Attias. “Die deadline is verstreken voor het seizoen 2019. We houden onze opties open voor het opnieuw opstarten van het programma in de toekomst,” klinkt het.

Het nieuws komt niet als een verrassing. De toekomst van de Amerikaanse formatie was lang onzeker. De ploeg stond niet op de lijst met ploegen die een licentie voor 2019 aanvroegen. De ProContinentale formatie won in 2018 elf koersen, waaronder met Gavin Mannion een rit en de eindzege in de Colorado Classic (2.HC). Mannion is tot dusver de enige renner die een ploeg voor volgend seizoen vond. Hij komt in 2019 uit voor Rally.

Ook het vrouwenteam houdt op te bestaan. Zij boekten in 2018 eveneens elf zeges. Het merendeel van de elf rensters vond al een nieuwe ploeg. Katie Hall maakt de overstap naar Boels-Dolmans terwijl Lauretta Hanson in 2019 voor Trek gaat rijden. Diana Peñuela gaat naar Alé Cipollini en Elizabeth Banks en Leah Thomas naar Cervélo-Bigla.

Dit artikel delen:

1 Reactie

hartstikkebedankt 25 oktober 2018 om 08:28

Tvetcov en McCabe zouden normaal gesproken toch nog wel een ploeg moeten kunnen vinden lijkt me, als sterkere renners in het Amerikaanse circuit.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair