Wielertransfers 2019: Lotto Soudal, William Barta, Jan Tratnik, Monkey Town

maandag 13 augustus 2018 om 13:37
Wielertransfers 2019: Lotto Soudal, William Barta, Jan Tratnik, Monkey Town

foto: Sirotti

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Lotto Soudal verlengt met drietal
Na het vertrek van André Greipel en Jens Debusschere, zijn er ook nog renners die wél blijven bij de Belgische ploeg. Tosh Van der Sande, Rémy Mertz en Enzo Wouters hebben hun contract bij Lotto Soudal verlengd, meldt de ploeg. Van der Sande en Mertz hebben beiden voor twee extra jaar getekend, Wouters voor één jaar. Alle drie de Belgen maakten hun profdebuut bij hun huidige werkgever en plakken hier nog minstens een jaar aan vast.


Dimension Data strikt Stefan de Bod
Dimension Data heeft zijn vierde versterking voor volgend jaar binnen. Via de officiële kanalen maakte de ploeg bekend dat Stefan de Bod een contract voor twee jaar heeft getekend bij de grote broer van zijn huidige ploeg. De 21-jarige Zuid-Afrikaan rijdt momenteel namelijk voor de opleidingsploeg van Dimension Data, Dimension Data for Qhubeka. De Bod was dit jaar de winnaar in onder meer de Strade Bianche U23 en de G.P. Palio del Recioto.


William Barta is volgend jaar ploegmaat van Greg Van Avermaet
Het team rondom Greg van Avermaet krijgt steeds meer vorm. Na het eerdere aantrekken van Guillaume van Keirsbulck en Serge Pauwels, heeft de ploeg nu ook William Barta van Hagens Berman Axeon gestrikt. De 22-jarige Amerikaan kijkt vooral erg uit naar de koersen in de Ardennen. “Ik heb daar erg van genoten in de U23 en ik ben door de jaren heen klimmend beter geworden”, aldus Barta. “De mogelijkheid om te leren van een groot kampioen als Greg Van Avermaet is geweldig en ik kan niet wachten tot het zover is.”


Bahrain Merida versterkt zich met Jan Tratnik
Bahrain Merida is bezig aan een drukke transferperiode. De ploeg heeft reeds zes nieuwe namen bekendgemaakt voor volgend jaar en nu komt daar met Jan Tratnik een zevende bij. De tijdritspecialist komt over van CCC. “Ik krijg hier alles wat ik nodig heb om me verder te kunnen ontwikkelen. Dat wil ik graag terugbetalen door goede resultaten te behalen”, heeft de 28-jarige Tratnik te zeggen over zijn transfer. Bahrain Merida heeft al voldoende ervaring met Slovenen, in 2018 stonden er vijf onder contract. Opvallend genoeg hebben zij alle vijf nog geen contract voor 2019 bij de formatie uit Bahrein.


Jeen de Jong en Breukelman trekken naar Monkey Town
Jeen de Jong doet in 2019 een stapje hogerop. De 22-jarige renner uit het Friese Britsum gaat komend seizoen aan de slag bij Monkey Town, bevestigt teammanager Paul Tabak aan WielerFlits. De laatstejaars belofte werd afgelopen zondag nog tweede in de Hel van Voerendaal, nadat hij de laatste zeventig kilometer samen met clubgenoot Hartthijs de Vries vooropreed. Laatstgenoemde maakte uiteindelijk het zegegebaar.

De Jong wil zich in buitenlandse koersen ontdekken als klimmer. Hij eindigde vorig maand als derde in de Wattmeister Challenge met 6.15 watt per kilogram. Ook Chiel Breukelman hijst zich komend seizoen in het shirt van Monkey Town. De 21-jarige rappe coureur uit Gramsbergen is in 2019 laatstejaars belofte. Hij komt ook over van de NWVG, nadat hij in 2017 voor DESTIL-Piels reed. Tabak hoopt daarnaast dat André Looij en de sterke klimmer Antonio Santoro de overstap maken naar de profs.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jean Dumas 13 augustus 2018 om 13:43

Gaat TBM volgend jaar de ploegentijdrit domineren?

0
Grobbel 13 augustus 2018 om 13:46

Zijn die Mertz en Wouters nu pure knechten, of zijn het jonge renners die nog wat meer tijd nodig hebben om in hun rol op WT-niveau te groeien? Ze zetten in elk geval weinig noemenswaardige uitslagen neer.

0
Sebas 13 augustus 2018 om 13:46

Heeeuj! Daar issie dan eindelijk; de transfer van Stefan de Bod. Mooie naam, passend bij zijn specialiteit. Ik kijk alvast uit naar z’n debuut.

0
ditisdavid 13 augustus 2018 om 13:47

Tratnik is waarschijnlijk de beste ondersteunende renner die bij een PCT op te halen viel, zeer bruikbare aankoop voor die ploeg. CCC en Dimension Data laten zien waarom ze waarschijnlijk de twee zwakste ploegen gaan zijn komend jaar…

0
Verweggistan 13 augustus 2018 om 14:03

@grobbel: Wouters zeker dat eerste, is pas 22 en geblesseerd geweest aan de knie in zijn eerste jaar en nu weer voorzichtig aan het opbouwen qua belasting. Mertz het tweede denk ik, ook al is die ook nog maar 23.

0
CeRo 13 augustus 2018 om 14:33

Wouters is natuurlijk katterap maar heeft, vrees ik, te weinig inhoud voor een WT-team. Bij de beloften won hij ook meestal de massasprint na een gemakkelijke koers.

0
Stenalic 13 augustus 2018 om 15:30

Ben benieuwd wat Mohoric gaat doen. Prima jaar voor hem dus er zal wel veel interesse zijn.

0
Gabriel Melching 13 augustus 2018 om 15:48

Pfoe NWVG krijgt rake klappen als club voor komend seizoen.

0
Verweggistan 13 augustus 2018 om 18:23

Ook Tiller naar DDD
https://t.co/coiRMECY1N

0
Mwielerfan 13 augustus 2018 om 23:06

Die wouters en mertz ook nooit horen noemen. Dus ze reden waarschijnlijk alleen in kleine wedstrijden en dan knechtenwerk. Zo’n wouters kan in theorie nog duurvermogen kweken de komende jaren. Krijgt misschien bij wanty nog een kans als lotto over 2 jaar het geloof kwijt is.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone