Wielertransfers 2019: Vital Concept, Astana, Van Keirsbulck, Wyss

maandag 6 augustus 2018 om 15:00
Wielertransfers 2019: Vital Concept, Astana, Van Keirsbulck, Wyss

foto: Sirotti

Per 1 augustus mogen transfers officieel bekendgemaakt worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rijtje.

Jimmy Turgis naar Vital Concept
Jimmy Turgis verlaat na twee jaar Cofidis om bij Vital Concept te gaan rijden. Bij Cofidis laat hij zijn broertje Anthony Turgis achter, maar bij Vital Concept komt hij dan weer een andere broertje tegen – Tanguy Turgis. Hij tekent een contract voor één jaar bij de ploeg van onder andere Bryan Coquard en Steven Lammertink.


Yuriy Natarov van opleidingsploeg naar het grote Astana
Astana heeft de eerste transfer voor 2019 bekendgemaakt. Yuriy Natarov, nu nog uitkomend voor de opleidingsploeg Astana City, zal per 1 januari het tenue van het grote Astana dragen. De nummer tien van de voorbij Giro d’Italia U23 is erg tevreden met zijn overstap. “Ik ben heel blij dat ik vanaf volgend jaar deel mag gaan uitmaken van één van de beste ploegen in de wereld”, zegt hij in het persbericht.


BMC bevestigt overstap Guillaume van Keirsbulck
Nadat eerder Hilaire Van der Schueren zich al uit liet over de overstap van Guillaume van Keirsbulck naar CCC (voormalige BMC), is het nu de, vooralsnog, Amerikaanse ploeg die de overstap zelf bevestigt. “Ik ben zeer gemotiveerd om Greg Van Avermaet te kunnen helpen in de klassiekers en het team verder te versterken”, klinkt Van Keirsbulck op de website van BMC.


Danilo Wyss gaat fiets achterna naar Dimension Data
Naast fietssponsor BMC, komt ook huidig BMC-renner Danilo Wyss volgend jaar naar Dimension Data. De Zwitser stapt na elf jaar BMC over naar de ploeg van Douglas Ryder en tekent een contract voor twee jaar. “Danilo brengt zeer veel ervaring met zich mee, iets wat cruciaal is voor ons team in 2019 en verder. We zijn erg blij met zijn overstap”, luidt de reactie van Ryder.


Damien Touzé staat voor overstap naar Cofidis
Volgens de Franse journalist Laurent Pruneta staat Damien Touzé voor een overstap naar het ProContinentale Cofidis. De 22-jarige sprinter zou dan volgend jaar zijn profdebuut maken bij de Franse ploeg. De 22-jarige Touzé moet nog op zijn eerste profzege wachten, maar timmert op .2 niveau al aan de weg. Zo schreef hij recent nog het eindklassement in de Franse rittenkoers Kreiz Breizh op zijn naam.


Contractverlenging Duchesne bij Groupama-FDJ
Een renner die na dit jaar in elk geval geen overstap zal maken is Antoine Duchesne. De Canadees in dienst van Groupama-FDJ heeft zijn aflopende contract verlengd tot eind 2020 en blijft zodoende nog twee jaar langer in Franse dienst rijden. De Canadees kampioen is bezig aan zijn eerste seizoen bij de formatie van Marc Madiot.


Cyril Gautier stapt over naar Vital Concept
Naast Jimmy Turgis stapt ook Cyril Gautier over naar Vital Concept. De renner van AG2R La Mondiale zag zichzelf niet opgeroepen worden voor de Tour de France ten faveure van Tony Gallopin, die overigens na twaalf ritten op moest geven. Hij tekent een contract voor twee jaar bij de Franse ProContinentale formatie.


Debusschere volgt voorbeeld Greipel en vertrekt bij Lotto Soudal
Jens Debusschere zal na 8,5 jaar Lotto Soudal de deur achter zich dicht trekken. In gesprek met Het Laatste Nieuws bevestigt de sprinter annex klassiekerrenner zijn vertrek bij de Belgische formatie. Hij stapt over naar Katusha-Alpecin waar hij nieuwe doelen heeft voor zichzelf. “Bij Katusha vind ik een nieuwe uitdaging: de klassieke renner in mij tot leven wekken, méér dan de sprinter onderhouden. Ik probeer wat kilo’s te verliezen om scherper aan het voorjaar te kunnen beginnen”, aldus Debusschere.

Dit artikel delen:

10 Reacties

fransthys 6 augustus 2018 om 15:14

Volgens de website van Vital Concepot tekent Jimmy Turgis een contract voor 2 jaar: ‘Né le 10 août 1991 à Bourg-la-Reine (Hauts-de-Seine), Jimmy Turgis s’est engagé au sein du Vital Concept Cycling pour les deux prochaines saisons.’ Zie https://www.vital-concept-cycling-club.bzh/jimmy-turgis-premiere-recrue-du-vital-concept-cycling-club.php

0
ivo001 6 augustus 2018 om 15:24

“Debusschere volgt voorbeeld Greipel” Dacht dat hier bedoeld werd dat hij ook naar Vital Concept ging :o

Lijkt me niet veel ondersteuning te hebben in klassiekers? Op der Panzerwagen na dan.

0
Mathieu Moller 6 augustus 2018 om 15:32

@ivo001
Politt kan ook best lang mee. Die schat ik hoger in dan Martin.

0
Verweggistan 6 augustus 2018 om 15:51
Quote:
Ik probeer wat kilo’s te verliezen om scherper aan het voorjaar te kunnen beginnen”, aldus Debusschere.

En anders zal Konyshev hem daar wel aan herinneren.

0
osca freire gomez 6 augustus 2018 om 16:16

@ivo001 Baptiste Planckaert (4de in de Panne en 6de Nokere Koerse) en Mads Wurtz Schmidt (12de het Nieuwsblad) kunnen misschien nog wat doorgroeien en Debusschere ondersteunen voor een top 10 plek

0
Spinergy 6 augustus 2018 om 16:23

mooie stap voor gvk

0
Samlambeej 6 augustus 2018 om 16:56

Onbegrijpelijke transfer Debusschere -> K-Rommelploeg. De uitleg word ik ook niet vrolijk van.

0
Gabriel Melching 6 augustus 2018 om 18:03

Is 1.2/2.2 geen profkoers dan?
Touzé won een etappe in de Ronde de ‘l Oise en een etappe in de Kreiz Breizh Elites.

0
Nick Doup 6 augustus 2018 om 18:11

@Gabriel Melching
Profkoersen zijn van .1-niveau of hoger (.1 / .HC / .UWT)

0
Mwielerfan 6 augustus 2018 om 23:18

Debusschere kan nu meer eigen kans

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone