Wielertransfers 2018: Waeytens, Boels-Domans, Mitchelton-Scott, Rosskopf

vrijdag 17 augustus 2018 om 09:08
Wielertransfers 2018: Waeytens, Boels-Domans, Mitchelton-Scott, Rosskopf

Sinds 1 augustus mogen transfers officieel bekend worden. Sindsdien draait de transfercarrousel in het peloton op volle toeren. In de rubriek Wielertransfers zet WielerFlits de laatste geruchten en bevestigingen op een rij.

Zico Waeytens
Zico Waeytens verlaat Vérandas Willems-Crelan al na één seizoen. De 26-jarige Belg verdedigt volgend jaar de kleuren van Cofidis. “Ik ben heel blij te kunnen aankondigen dat ik in 2019 deel zal uitmaken van Cofidis”, vertelt hij in een Tweet. De ploeg van Cédric Vasseur ziet voor Waeytens een rol weggelegd in de sprinttrein en de Vlaamse klassiekers.

Boels-Dolmans
Boels-Dolmans heeft de komst van twee nieuwe rensters aangekondigd. Vanaf 2019 komen de Nederlandse Eva Buurman (23) en de Amerikaanse Katie Hall (31) de ploeg versterken. Buurman komt nu nog uit voor Trek-Drops. “Tijdens de Giro Rosa werd ik door Danny (Stam, red.) benaderd over wat ik volgend jaar zou gaan doen,” vertelt Buurman in een persbericht. “Boels-Dolmans is op dit moment in mijn ogen dé ploeg waar ik me het beste kan doorontwikkelen als wielrenster”, geeft zij aan.

Hall maakt de overstap van United Healthcare. “Mijn ambitie is om de beste mogelijke ploeggenote te zijn en om vooral in de bergen te helpen om de klimmers van andere teams onder druk te zetten in dienst van mijn kopvrouw,” legt Hall haar plannen voor volgend jaar uit. “Ik wil kansen creëren voor mijn ploeggenoten en waar het kan voor eigen kans gaan.”

Jack Haig
Mitchelton-Scott zag de afgelopen weken Caleb Ewan en Carlos Verona vertrekken, maar heeft ook een sterkhouder langer aan zich weten te binden. Jack Haig heeft zijn contract namelijk met één jaar verlengd, waardoor hij nog tot en met 2020 onder contract staan bij de Australische formatie.

“We zijn zeer enthousiast over de progressie die hij boekt. Hij maakt onderdeel uit van de toekomst van onze ploeg”, zo laat ploegleider Matt White weten. De 24-jarige klimmer is zelf ook tevreden met een langer verblijf. “Ze blijven in me investeren en me kansen geven. Ik wil graag de gebroeders Yates en Esteban Chaves blijven helpen, maar ook wat meer verantwoordelijkheid nemen in rittenkoersen van één week”, aldus Haig.

Callum Scotson naar Mitchelton-Scott

Nog meer nieuws uit kamp-Mitchelton-Scott. De ploeg heeft zich opnieuw versterkt met een Australisch talent. De ploeg maakte vanochtend bekend dat Callum Scotson, de regerend Australisch beloftenkampioen tijdrijden, zijn debuut in de WorldTour gaat maken bij de grootste ploeg uit zijn thuisland. De 22-jarige tijdritspecialist tekent een contract voor twee jaar. Bij de ploeg zien ze in hem ook een toekomstige klassiekerspecialist.

Szymon Sajnok gaat meer naar fusieploeg CCC

De nieuwe fusieploeg tussen BMC en CCC heeft weer een nieuwe renner bevestigd. De jonge Pool Szymon Sajnok is een van de renners die met de fusie meekomt vanuit CCC. De 20-jarige Sajnok had nog een doorlopend contract en maakt dus volgend jaar zijn debuut in de WorldTour. In tegenstelling tot de weg is Sajnok op de wielerbaan al een bekende naam. Eerder dit jaar veroverde hij de wereldtitel op het onderdeel Omnium.

Joey Rosskopf blijft teamgenoot Greg Van Avermaet

Ook Joey Rosskoff gaat vanuit BMC mee naar de fusieploeg met CCC. De Ameriakan heeft een nieuwe verbintenis getekend waardoor hij nog minstens twee seizoenen ploegmaat van onder meer Greg Van Avermaet blijft. De 28-jarige renner is tweevoudig nationaal kampioen tijdrijden (2017 en 2018) en staat sinds 2015 onder contract bij BMC.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Secondant 17 augustus 2018 om 09:58

Die Jack Haig is echt een prachtige renner. Wat een taaie gozer. Zie hem altijd graag rijden.

@wielerflits,
Geen nieuwsitem of zelfs een bericht in dit artikel over de gebroeders Izaguirre? Copeland heeft gemeld dat ze beide vertrekken.

0
HoofdIsVrij 17 augustus 2018 om 11:56

Jesper Hansen naar Cofidis.

0
Cyclinglover 17 augustus 2018 om 13:00

• Matthias Brändle naar Israël Cycling Academy
• Ruben Guerreiro naar Katusha

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone