Wielertransfers 2018: Riblon, Lemarchand, Vlasman, Bewley, Auber93…

Wielertransfers 2018: Riblon, Lemarchand, Vlasman, Bewley, Auber93…

Christophe Riblon moet op zoek naar een nieuwe werkgever

donderdag 17 augustus 2017 om 10:47

We zijn halverwege augustus en dat betekent dat de transfermarkt al ruim twee weken open is. De laatste dagen hebben verschillende ploegen nieuwe renners gepresenteerd, en zijn veel teams bezig om huidige contracten open te breken en verlengen. Wat speelt er in de wandelgangen? WielerFlits zet de laatste transfers en geruchten op een rij.

Christophe Riblon
Christophe Riblon zal volgend seizoen niet meer in het tenue van AG2R La Mondiale te bewonderen zijn. De 36-jarige coureur komt niet meer voor in de plannen van manager Vincent Lavenu, zo geeft Riblon zelf aan in L’Equipe. Hiermee komt er een einde aan een maar liefst dertien jaar durend huwelijk. In 2005 maakte Riblon namelijk al zijn debuut voor de Franse formatie. Zijn grootste overwinningen boekte hij in de Tours van 2010 en 2013, toen hij won op respectievelijk Ax 3 Domaines en Alpe d’Huez. Ondanks zijn gevorderde leeftijd, is Riblon nog niet van plan het koersbijltje er bij neer te gooien. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik van waarde kan zijn. Ik wil niet op deze manier mijn loopbaan afsluiten.”

Romain Lemarchand 
Iemand die zijn koersfiets wel met onmiddellijke ingang aan de wilgen hangt, is Romain Lemarchand. De 30-jarige Fransman geeft in een interview met LaProvence gezondheidsproblemen op als reden voor zijn beslissing. Hij begon zijn carrière in 2008 bij het continentale Auber93, waarna hij ook nog onder contract stond bij achtereenvolgens AG2R La Mondiale, Cofidis, Cult Energy Pro Cycling en Stölting Service Group. Hij reed dit jaar voor het Procontinentale Delko Marseille Provence KTM. Hij boekte in zijn bijna tien jaar durende profloopbaan geen enkele overwinning.

Vlasman
De Nederlandse wielerformatie Vlasman, die komend seizoen zijn wedstrijden zal afwerken onder een Continentale status, heeft zijn selectie weten te versterken met Yoeri Havik en Dion Beukeboom. De 26-jarige Havik, zowel actief op de baan als op de weg, komt over van het Britse Raleigh GAC. De 28-jarige Beukeboom maakt dan weer de overstap van Destil-Jo Piels.

Sam Bewley
ORICA-Scott zal ook in 2018 op de diensten kunnen rekenen van Sam Bewley. De 30-jarige Nieuw-Zeelander, sinds 2012 al actief voor de Australische formatie, heeft zijn contract met één jaar verlengd. De eerstvolgende koers van de rijzige Bewley is de Vuelta a España, die zaterdag van start gaat.

HP BTP-Auber93
Tot slot is er ook nog nieuws te melden vanuit het kamp van HP BTP-Auber93. De continentale Franse formatie heeft flink wat sterkhouders langer aan zich weten te binden. Zo hebben Nicolas Baldo, Alo Jakin en sprinters Anthony Maldonado en Romain Feillu hun contract verlengd tot en met 2018 en bovendien komt Yoann Paillot de ploeg versterken.. De formatie heeft ook zijn kroonjuweel Damien Touzé één seizoen langer aan zich weten te binden. De 21-jarige Fransman reed dit seizoen al meerdere malen top-tien in Franse eendagswedstrijden. Touzé had naar eigen zeggen aanbiedingen van verschillende Franse ProContinentale ploegen, maar hij hoopt dat HP BTP-Auber93 in 2019 zelf ProContinentaal wordt.

Dit artikel delen:

7 Reacties

volger 17 augustus 2017 om 10:55

Castrojievo van Movistar naar Sky volgens Nusport

josi 17 augustus 2017 om 11:07

@volger, Dat gerucht ging al maanden, maar nu is het dan idd officieel:
https://www.teamsky.com/article/castroviejo-joins-team-sky

Geflitst 17 augustus 2017 om 11:34

DDLC ook naar Sky.

WernerFranke 17 augustus 2017 om 11:47

Coquard naar Vital Concept van Pineau

Geflitst 17 augustus 2017 om 12:00

Coquard Reza De Backer Boeckmans Van Genechten Le Bon Morice S.Lammertink Manzin Lecroq Mottier Fournier Pacher Bagot C.Ermenault allen naar Team Pineau

123poetertjes 17 augustus 2017 om 12:54

Riblon denkt er over na om brandweerman te worden mocht hij geen ploeg vinden. Jammer dat Team Firefighters Upsala niet meer bestaat.

FritsvanHoefelen 17 augustus 2017 om 14:42

Toen ik de TT zag, dacht ik dat @rahimns fanambassadeur ging worden bij een andere team.

Headlines

Populair

Materiaalzone