Dylan Groenewegen sprintkopman BikeExchange-Jayco in UAE Tour

donderdag 17 februari 2022 om 13:41
Dylan Groenewegen sprintkopman BikeExchange-Jayco in UAE Tour

foto: Cor Vos

BikeExchange-Jayco trekt in de komende UAE Tour volledig de kaart van Dylan Groenewegen. De Nederlandse sprinter, dit seizoen al goed voor twee overwinningen in de Saudi Tour, kan in de Verenigde Arabische Emiraten rekenen op misschien wel de sterkst mogelijke sprinttrein.

Groenewegen heeft zijn start bij zijn nieuwe ploeg BikeExchange-Jayco niet gemist, aangezien hij in de Saudi Tour al naar twee ritzeges wist te sprinten. In de UAE Tour hoopt Groenewegen de goede lijn door te trekken. De 28-jarige sprinter heeft niet te klagen over zijn sprinttrein. Groenewegen kan in de Verenigde Arabische Emiraten opnieuw rekenen op laatste man Luka Mezgec en ook Sam Bewley, Damien Howson, Kelland O’Brien, Campbell Stewart en Kaden Groves kunnen plaatsnemen in de sprinttrein.

Goede herinneringen 
“Ik ben blij om weer terug te keren naar de UAE Tour. Ik bewaar goede herinneringen aan deze wedstrijd. Ik denk dan vooral aan mijn zege in Dubai twee jaar geleden. Ik steek in een redelijk goede vorm en door mijn twee ritzeges in de Saudi Tour heb ik de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben.” Ploegleider Mathew Hayman vult aan: “We zullen proberen onze sprinttrein nog verder te optimaliseren en Dylan te ondersteunen bij zijn jacht op ritzeges.”

Groenewegen won twee jaar geleden nog een etappe in de UAE Tour – foto: Cor Vos

Mocht Groenewegen een keer niet aan sprinten toekomen, dan is Groves misschien wel de aangewezen renner om het af te maken aan de meet. De 23-jarige Australiër liet in de Tour of Oman met een tweede plek en twee derde plaatsen zien dat het met de vorm wel snor zit. BikeExchange-Jayco doet het in de UAE Tour zonder duidelijke klassementskopman, al is Damien Howson tot veel in staat. De Australiër won vorig jaar nog de Ronde van Hongarije en werd zestiende in het Critérium du Dauphiné.

Selectie BikeExchange-Jayco voor flag-ae UAE Tour (20-26 februari)
flag-nz Sam Bewley
flag-nl Dylan Groenewegen
flag-au Kaden Groves
flag-au Damien Howson
flag-si Luka Mezgec
flag-au Kelland O’Brien
flag-nz Campbell Stewart

Dit artikel delen:

5 Reacties

harryjohan71 17 februari 2022 om 13:56

Een heel team in dienst van Groenewegen. Dit maakt zijn overstap ook volledig logisch.

0
Marik 17 februari 2022 om 14:03

Precies dat. Bij TJV had dat maar heel sporadisch gekund en nu heeft hij gewoon een heel team dat in dienst van hem rijdt. Dat is toch pure luxe!

0
Samamba 17 februari 2022 om 15:23

Toch echt wel goeie keuze geweest van Groenewegen aangezien BEX gewoon een vrij zwakke ploeg is geworden. Ze hebben Yates en Matthews, dan zijn er nog heel veel koersen over waar Groenewegen kopman kan zijn. Gaat veel winnen op deze manier.

0
Romāns Vainšteins 17 februari 2022 om 15:43

Hoe gaan ze die Groves nu inzetten? Die zat er als speerpunt ook al redelijk vaak bij, ik weet niet of hij ook als lead out goed is? Megec ging het goed mee maar op papier is de Australiër wellicht sneller?

0
bellevue 17 februari 2022 om 15:45

Bundel de selecties voor de UAE tour en bundel de ziekenboeg aub.

ik moet naar pagina 2 nieuwsoverzicht voor een interessant artikel.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone