Wielertransfers 2017: Roompot-Oranje Peloton update

Wielertransfers 2017: Roompot-Oranje Peloton update

foto: Sirotti

vrijdag 2 september 2016 om 18:00

De Vuelta a España is in volle gang en steeds meer renners weten inmiddels bij welke ploeg hun toekomst ligt. De ploegen zijn druk bezig om de selecties voor 2017 rond te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen bij Roompot-Oranje Peloton op een rij.

Van vier renners was al bekend dat zij vertrekken. Marc de Maar gaat zich richten op het rijden van marathonwedstrijden op de mountainbike en Antwan Tolhoek zet een stap hogerop naar LottoNL-Jumbo. Datzelfde doet Maurits Lammertink met zijn overstap naar Katusha en Wesley Kreder keert na twee jaar Roompot terug in Belgische dienst bij Wanty-Groupe Gobert.

Daartegenover staat de komst van vijf renners. Grootste naam is zonder twijfel Pim Ligthart. De oud-Nederlands kampioen maakt de overstap van Lotto Soudal. Roompot-Oranje Peloton geeft het viertal Tim Ariesen (SEG Racing Academy), Martijn Budding (Rabobank), Elmar Reinders (CT Jo Piels) en Oscar Riesebeek (Metec-TKH) twee jaar de kans zich te bewijzen als prof.

Wat weten we nog meer?
Naast de vier eerder genoemde namen moeten er nog vier renners vertrekken. Ook Barry Markus, Ivar Slik, Reinier Honig en Tim Kerkhof krijgen geen nieuw contract. Met Pieter Weening, Johnny Hoogerland, Michel Kreder en Kai Reus is de ploeg nog in gesprek over een langere samenwerking.

Jesper Asselman, Huub Duijn, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Sjoerd van Ginneken, Raymond Kreder, André Looij, Nick van der Lijke en Berden de Vries hebben een aanbod voor een nieuwe verbintenis op zak.

De ploeg heeft daarnaast laten weten nog twee amateurs aan de selectie toe te voegen én voor de winnaar van de Topcompetitie ligt een contract klaar.

Dit artikel delen:

26 Reacties

ghostwriter 2 september 2016 om 17:30

Ik zou het mooi vinden als Roompot bij Westra post of hij zijn contract bij Astana niet wil laten ontbinden en bij hun als kopman aan de slag wil gaan. Met zowel Weening als Westra zou Roompot een geweldig duo hebben om mee in de aanval te gaan.

TeamNL 2 september 2016 om 17:34

Met Hoogerland in gesprek? Dat zou een behoorlijk slechte keuze zijn.

Frits des Jeux 2 september 2016 om 17:43

Hoogerland is natuurlijk voor een Zeeuwse sponsor nog wel een ideaal uithangbord. Dat is denk ik een reden om met hem in gesprek te gaan. Zeker nu Tolhoek als Zeeuw vertrokken is.

Verder is Ligthart een prima aanwinst voor ze en ook Reinders ben ik erg benieuwd naar een stapje hoger. Net als Budding. Gaat hij ’s winters nog crossen of echt op de weg focussen?

ghostwriter 2 september 2016 om 17:44

@TeamNL
Hoogerland trekt relatief veel publiciteit en dat is ook belangrijk, zeker voor een kleine ploeg als Roompot.

Romy2007 2 september 2016 om 17:54

traksel zei op eurosport dat hoogerland, honig, slik eruit moeten

TheBFG 2 september 2016 om 18:03

Zou aan mij kunnen liggen, maar wanneer heeft Hoogerland in 2016 dan voor publiciteit gezorgd?

IlPirata 2 september 2016 om 18:06

Verlengen van Hoogerland is mij ook een vraagteken, maar sponsortechnisch misschien wel interessant.

vlek 2 september 2016 om 18:09

Van Ginneken was toch al rond voor volgend seizoen? Ik had verder gehoopt dat ze wat meer zouden doorselecteren, zeker tussen de oudjes zitten wat mannen die het gewoon niet brengen (Hoogerland, Reus, enz). Ik zou dan liever zien dan ze Kerkhof nog een jaar geven om zixh te ontwikkelen.

flyellus42 2 september 2016 om 18:12

in gesprek met Hoogerland??? why?????????????? Wat is zijn toegevoegde waarde voor het team?? Qua prestaties 0,0%, qua begeleider van jonge jongens lijkt het mij ook niet de ideale persoon. Kortom alleen omdat het een zeeuw is mag ie waarschijnlijk blijven.

nietram 2 september 2016 om 18:24

Huh, Kerkhof geen nieuw contract? Lijkt me juist iemand die bezig is om een stap in de goede richting te zetten. :O

Wielerfan1987 2 september 2016 om 18:28

@nietram

Kerkhof laat de laatste tijd wel wat meer zien, maar vorig jaar bijvoorbeeld was hij vrijwel de slechtste van het hele stel.

vlek 2 september 2016 om 18:33

Hij staat dus niet stil in zijn ontwikkeling. Een talentvolle jongen die er nog niet alles uit heeft weten te halen lijkt me uitstekend op zijn plek bij Roompot. Daar heeft deze ploeg wat mij betreft de meeste meerwaarde.

Verweggistan 2 september 2016 om 18:47

Van Empel's papa schijnt te sponsoren. Kerkhof ging steeds beter rijden, volgens mij waren de verwachtingen ook wat te hoog. De anderen zijn logisch.
Goed bezig WF, dit soort berichten voegen echt wat toe.

Wielerfan1987 2 september 2016 om 18:49

@vlek

In zoverre ben ik het zeker met je eens

Ik zou ook bijvoorbeeld eerder Kerkhof behouden dan Hoogerland of van Empel.

Wij kunnen echter niet zien wat de ploegleiders en trainers zien.

En wat Hoogerland betreft denk ik dat hem binnenboord houden meer met zijn instelling en persoonlijkheid te maken hebben en het feit dat hij Zeeuw is.

Cycl3mi 2 september 2016 om 18:49

Hoogerland, Michel Kreder en Kai Reus mogen er ook nog wel uit.. Dan heb je nog 4/5 plekken voor nieuwkomers plus de winnaar van de topcompetitie. Rijden wel voldoende Nederlandse renners met potentie rond lijkt mij… (Ockeloen, Schoonbroodt, Meijers, Tusveld, Godrie, Van der Hoorn, Koning, Vermeltfoort, J. Bol)

Kerkhof en/of Slik met deze leeftijd had ik toch nog wel een jaar de kans gegeven, doen ze blijkbaar ook met Van Empel?

Verweggistan 2 september 2016 om 18:58

Koning is inderdaad geen slechte optie. Drapac stopt ermee en een tijdrijder hebben ze nog niet, de beste Roompot eindigt in een tijdrit altijd rond plek 50. En Koning kan lange vluchten afronden (liefst in exotische oorden, maar toch)

BenderBeach 2 september 2016 om 19:26

Asselman kan een niveau hoger ook wel aan volgens mij.

Jeje 2 september 2016 om 19:46

Als ze Kerkhof en Slik geen contract geven kunnen ze dat hele ploegje net zo goed opdoeken. Het is toch om talent een podium te geven op niveau. Hoogerland weten we nu wel dat hij op plek 100 kan finishen in het peloton. Knap en ik doe het hem niet na maar laat hem nu lekker wat anders doen…

maklukzat 2 september 2016 om 20:44

Reus heeft toch ook helemaal niets laten zien. Jammer, maar hij heeft genoeg kansen gehad. Hoogerland kan ook beter stoppen. Beter geven ze jonge renners een kans.

Hakkie2 2 september 2016 om 21:02

Slik presteert niks, maar als ik door zijn uitslagen blader valt me op dat hij vaak in bergklassementen staat, dat wijst in elk geval op aanvalslust. Hij is nog maar 23, ik zou hem nog de kans geven. Van veel aanvallen krijg je vaak vanzelf een grotere motor.

HenkieT 2 september 2016 om 22:36

Ik weet nog dat Slik topfavoriet was op het WK tijdrijden voor junioren in Kopenhagen en dat hij als de grote jongen binnenkwam bij Rabo conti. Volgens mij heeft hij teveel in de kroeg gestaan

Bassie55k 2 september 2016 om 22:40

Het zal wel een beetje afwachten zijn wie die prof-competitie wint voor die laatste drie plaatsen. Ik zal zeker aan een Jeroen Meijers denken, toch de beste rijder van Rabo dit jaar.

Marathoner 2 september 2016 om 22:45

En Markus, wat denken jullie daarvan? Volgens mij logisch dat hij er uit moet..! Jammer, want een paar jaar geleden werd hij nog gezien ala iemand die kon wedijveren met de wereldtop.

brecht_vdk 2 september 2016 om 22:54

Ik hoop dat ze hun naam als ontwikkelingsteam gaan blijven waarmaken. Je moet enkele wegkapiteins hebben. Maar ook geen 10 in zo een ploeg. Jongeren moeten de kans krijgen en kopman zijn, niet die oudjes.

DeGroteMolen 2 september 2016 om 22:57

Wat een afgang idd voor Markus. Leek echt een mannetje te zijn, maar wat een neerwaartse spiraal is dat geworden, jammer.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone