Wielertransfers 2017: Roompot-Oranje Peloton update

Wielertransfers 2017: Roompot-Oranje Peloton update

foto: Sirotti

vrijdag 2 september 2016 om 18:00

De Vuelta a España is in volle gang en steeds meer renners weten inmiddels bij welke ploeg hun toekomst ligt. De ploegen zijn druk bezig om de selecties voor 2017 rond te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen bij Roompot-Oranje Peloton op een rij.

Van vier renners was al bekend dat zij vertrekken. Marc de Maar gaat zich richten op het rijden van marathonwedstrijden op de mountainbike en Antwan Tolhoek zet een stap hogerop naar LottoNL-Jumbo. Datzelfde doet Maurits Lammertink met zijn overstap naar Katusha en Wesley Kreder keert na twee jaar Roompot terug in Belgische dienst bij Wanty-Groupe Gobert.

Daartegenover staat de komst van vijf renners. Grootste naam is zonder twijfel Pim Ligthart. De oud-Nederlands kampioen maakt de overstap van Lotto Soudal. Roompot-Oranje Peloton geeft het viertal Tim Ariesen (SEG Racing Academy), Martijn Budding (Rabobank), Elmar Reinders (CT Jo Piels) en Oscar Riesebeek (Metec-TKH) twee jaar de kans zich te bewijzen als prof.

Wat weten we nog meer?
Naast de vier eerder genoemde namen moeten er nog vier renners vertrekken. Ook Barry Markus, Ivar Slik, Reinier Honig en Tim Kerkhof krijgen geen nieuw contract. Met Pieter Weening, Johnny Hoogerland, Michel Kreder en Kai Reus is de ploeg nog in gesprek over een langere samenwerking.

Jesper Asselman, Huub Duijn, Etienne van Empel, Brian van Goethem, Sjoerd van Ginneken, Raymond Kreder, André Looij, Nick van der Lijke en Berden de Vries hebben een aanbod voor een nieuwe verbintenis op zak.

De ploeg heeft daarnaast laten weten nog twee amateurs aan de selectie toe te voegen én voor de winnaar van de Topcompetitie ligt een contract klaar.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Pizzi 3 september 2016 om 01:33

Markus is Goss Light.

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone