Wielertransfers 2017: Brajkovic, Offredo, Lander, Zanotti

dinsdag 18 oktober 2016 om 11:10
Wielertransfers 2017: Brajkovic, Offredo, Lander, Zanotti

Janez Brajkovic - Foto: Sirotti

Nu het wielerseizoen bijna ten einde is, worden de beschikbare plekken voor volgend seizoen met de dag schaarser. Wie weten er nog een contract voor volgend seizoen te bemachtigen? WielerFlits zet de laatste veranderingen weer op een rij.

Janez Brajkovic
Volgens La Gazzetta dello Sport is Janez Brajkovic de volgende renner die Bahrain Merida komt versterken. Eerder werd al bekend dat de 32-jarige Sloveen zijn huidige werkgever UnitedHealthcare aan het einde van dit seizoen zal verlaten. Brajkovic reed in het verleden voor Discovery Channel, Astana en RadioShack en won in 2010 het Critérium du Dauphiné.

Yoann Offredo
Yoann Offredo zal in 2017 voor Wanty-Groupe Gobert uitkomen. De 29-jarige klassiekerspecialist verlaat na tien seizoenen FDJ en tekent een tweejarig contract bij de Belgische formatie. “Ik ben blij voor de ambitieuze ploeg Wanty-Groupe Gobert te rijden. Het is mijn eerste buitenlandse ervaring. België is de bakermat van het wielrennen. Wanty-Groupe Gobert is een familiale ploeg in constante opmars waar ik me perfect zal ontplooien. Dit is precies de uitdaging die ik nodig had,” legt Offredo uit. De Fransman is na het aantrekken van Wesley Kreder, Guillaume Levarlet, Fabien Doubey, Xandro Meurisse, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybroeck de zevende nieuwe renner bij Wanty-Groupe Gobert. De ploeg hoopt volgend jaar een wildcard voor de Tour de France te ontvangen.

Sebastian Lander

Sebastian Lander – Foto: Sirotti

Sebastian Lander
Sebastian Lander doet volgend seizoen een stapje terug. De 25-jarige Deen verruilt het Britse One Pro Cycling voor de Italiaanse continentale ploeg GM Europa Ovini. Hij tekent voor één seizoen. Lander reed in het verleden onder meer twee seizoenen voor BMC en werd in 2012 kampioen van zijn land.

Nippo Vini Fantini
Nippo Vini Fantini heeft zich versterkt met de Japans kampioen bij de beloften. Marino Kobayashi tekent een contract voor twee seizoenen. De 22-jarige Japanner was reeds als stagiair actief voor de ProContinentale formatie.

Monkey Town
Marco Zanotti rijdt in 2017 voor de continentale Monkey Town-ploeg. De 28-jarige Italiaanse sprinter komt met ploegleider Paul Tabak mee van Parkhotel Valkenburg. Ook Remco te Brake volgt Tabak. Daarnaast maakt Stephan Bakker de overstap van Jo Piels en Yannick Detant (momenteel als stagiair actief voor SEG Racing) komt over vanuit de eigen opleiding.

Baby Dump
Ook Baby Dump werkt hard aan zijn selectie voor volgend seizoen. Folkert Oostra maakt de overstap van WV West Frisia. De 27-jarige klimmer werd tijdens de Topcompetitie-klimtijdrit in Camerig nog knap derde. Harry Sweering verlengde zijn contract met de continentale formatie.

Maik van der Heijden
Maik van der Heijden heeft onderdak gevonden voor volgend seizoen. De 19-jarige veldrijder gaat in het veld weer de kleuren van zijn oude ploeg ZZPR.nl verdedigen. Op de weg sluit hij aan bij Destil-Jo Piels. Van der Heijden reed afgelopen seizoen voor het Rabobank Development Team.

Dit artikel delen:

13 Reacties

F e r o x 18 oktober 2016 om 11:51

Geen Devolder meer bij Wanty dan?

Cycl3mi 18 oktober 2016 om 12:04

https://twitter.com/larrywarbasse/status/787753609584926720

Warbasse naar FDJ of AquaBlue?

Koersmaniak 18 oktober 2016 om 12:47

Ai en Brajkovic kan al niet mee op Amerikaans niveau..

Sebas 18 oktober 2016 om 13:08

Mooie transfer voor Offredo, want die zit echt helemaal vast bij FDJ. Dit voorjaar was het helaas ook weer 3x niks. Hopelijk kan hij bij Wanty weer wat positiefs laten zien in de klassiekers.

heuvelcolombia 18 oktober 2016 om 13:11

Brajkovic staat op de startlijst van de Abu Dhabi Tour bij NASR – Dubai.

Romy2007 18 oktober 2016 om 15:05

Er zitten veel Slovenen in organisatie van die ploeg. Management deels, press officer ook. Verklaart een boel he

Verweggistan 18 oktober 2016 om 15:26

@sebas: Offredo schijnt al vorig jaar of het jaar daarvoor de overstap naar Cannondale te willen maken, maar door fusies van Cannondale/Garmin ketste dat af. Madiot heeft hem toen nog een nieuw contract gegeven uit een soort coulance. Dus Offredo wilde eigenlijk al eerder weg bij FDJ, dat zou kunnen verklaren waarom hij niet zo goed reed.

Piet Lut 18 oktober 2016 om 16:57

Warbasse gaat naar Aqua Blue. FDJ is klavertje 4 namelijk

GreenDay 18 oktober 2016 om 18:49

Ongelofelijk eigenlijk dat Brajokovic nog maar 32 jaar is. Die rijdt naar mijn gevoel al een eeuwigheid bij de profs. Vroeger door de grote poort binnen gekomen, maar het is er maar in beperkte mate uitgekomen.

Polleke 18 oktober 2016 om 20:19

Bij Brajkovic heb ik altijd een Schleck-gevoel…..met mag niet meer en zonder gaat het niet meer…

Il Cavaliere 18 oktober 2016 om 21:41

@Polleke Schleck won vorig jaar nog een Vuelta etappe..

zipp404 18 oktober 2016 om 22:49

Wanty krijgt een leuke ploeg zo! Jammer dat Gaspa weg gaat.. Maar voor de kasseiklassiekers hebben ze wel een mooie ploeg. Nu enkelt nog een sprinter naast opa Napolitano

Polleke 19 oktober 2016 om 14:37

Tja… maar ze waren beiden voorbestemd om, minstens, de Vuelta te winnen, tot er een kink in de kabel kwam…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair