Wielertransfers 2016: Nocentini, Niemiec, Torres, Gadret, Vandewalle..

donderdag 29 oktober 2015 om 17:55
Wielertransfers 2016: Nocentini, Niemiec, Torres, Gadret, Vandewalle..

Foto: Sirotti

Nu het seizoen voorbij is, heeft het merendeel van de renners het vizier op 2016 gericht. Toch is er ook een groep profs dat nog geen plekje voor het nieuwe seizoen heeft weten te bemachtigen. Behoren zij in 2016 ook nog tot het profpeloton? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Rinaldo Nocentini
Rinaldo Nocentini is nog niet van plan om zijn fiets aan de wilgen te hangen. De 38-jarige Italiaan vertrekt na negen seizoenen bij AG2R La Mondiale en kan volgens Italiaanse media rekenen op de interesse van drie ploegen. Nocentini zou aanbiedingen hebben ontvangen van Lampre-Merida, IAM Cycling en Caja Rural-Seguros RGA. Eerder werd hij al in verband gebracht met Androni Giocattoli-Sidermec. Nocentini droeg in de Tour de France van 2009 acht dagen de gele trui. Zijn laatste overwinning dateert uit 2010, toen hij een etappe won in de Tour du Haut Var.

Rodolfo Torres
Rodolfo Torres vervolgt zijn loopbaan bij Androni Giocattoli-Sidermec. De 28-jarige Colombiaanse klimmer maakt de overstap van Team Colombia, dat volgend jaar niet terugkeert in het peloton. Torres reed het afgelopen seizoen onder meer de Vuelta, waar hij tweede werd in de rit naar Ermita de Alba. In het voorseizoen werd hij tweede in het eindklassement van de Tour de San Luis. Hij tekent voor één seizoen.

Przemyslaw Niemiec - Foto: Lampre-Merida

Przemyslaw Niemiec – Foto: Lampre-Merida

Przemyslaw Niemiec
Przemyslaw Niemiec blijft de komende jaren te bewonderen in het profpeloton. De 35-jarige Pool verlengt zijn contract bij Lampre-Merida met twee seizoenen. De ervaren klimmer rijdt al sinds 2011 voor de formatie van manager Brent Copeland. In 2014 won hij in de Vuelta de etappe naar Lagos de Covadonga

Mark McNally
Mark McNally rijdt in 2016 voor Wanty-Groupe Gobert. De 26-jarige Brit rijdt nu nog voor het continentale Madison Genesis, dat zijn vertrek bekend maakte. Eerder kwam hij vijf jaar uit voor An Post. McNally werd het afgelopen jaar onder meer derde in de GP Jef Scherens. Hij is de eerste Brit bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren. De Belgische formatie heeft het nieuws nog niet bekend gemaakt, maar bevestigt vandaag wel dat het Björn Leukemans moet laten gaan.

Kristoff Vandewalle
Kristoff Vandewalle heeft nog steeds geen ploeg voor 2015. De drievoudige Belgische kampioen tijdrijden moest vertrekken bij Trek, maar kan rekenen op interesse van twee ploegen. De 30-jarige renner heeft aanbiedingen ontvangen van een ploeg uit de WorldTour en een ProContinentaal team. “Ik hoop deze week meer nieuws te krijgen”, aldus Vandewalle.

John Gadret

John Gadret – Foto: Sirotti

John Gadret
Ook de Fransman John Gadret heeft nog geen nieuwe werkgever. De 36-jarige Franse klimmer krijgt geen nieuw contract bij Movistar. Volgens L’Equipe is het einde van zijn carrière daarom nabij. Gadret hoopte op een vervolg bij Fortuneo- Vital Concept, maar dat gaf de voorkeur aan Francis Mourey van FDJ.

Janier Acevedo
Janier Acevedo heeft wel een nieuwe ploeg gevonden. De 29-jarige Colombiaanse klimmer kon niet blijven bij Cannondale-Garmin, maar rijdt in 2016 voor Jamis. De Amerikaanse continentale formatie begint met tien renners aan het nieuwe seizoen. Naast Acevedo zijn dat Luis Amaran, Stephen Bassett, Ruben Companioni, Sebastian Haedo, Stephen Leece, oud Amerikaans-kampioen Eric Marcotte, Carson Miller, Kyle Murphy en Brayan Sanchez.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Verweggistan 29 oktober 2015 om 19:03

McNally in, De Troyer uit. Logisch…

0
zoetepap 29 oktober 2015 om 19:30

De Troyer zal wel al opslag gevraagd hebben die komt wel terecht.

0
contafan 29 oktober 2015 om 19:35

De troyer gaatnaar veranda Willems elite zc

0
ah-ja 29 oktober 2015 om 19:58

De Troyer reed geen slecht seizoen. Lampre weer goed bezig, die oude Pool nog 2 jaar erbij & onderhandelen met Nocentini (38)

0
Laatste man 29 oktober 2015 om 20:00

Nocentini komt dus prima terecht. Vandewalle naar Giant of IAM als WT? Veel renners vinden uiteindelijk toch wel een ploeg, soms lager, maar toch.

0
IljoKeisseFan 29 oktober 2015 om 20:11

@Ah-ja ***
edit redactie: pas je toon aan

Met Petilli, Ravasi, Consonni, Meintjes enMohoric is er juist veel talent binnen gehaald

0
Timster 29 oktober 2015 om 20:18

Die Gadret past prima bij Giant. In de zomer op kop sleuren voor Tom en consorten en in de winter voor Lars.

0
DMenchov 29 oktober 2015 om 22:33

Wat Nocentini de laatste jaren gespresteerd heeft en waarom er zoveel ploegen interesse in hem hebben is mij ook een raadsel. Zal wel een goede manager hebben!

0
nickdt 29 oktober 2015 om 23:31

Verwacht iemand nog interesse in Leukemans of is einde carriere in zicht.

0
billi 30 oktober 2015 om 09:12

Wanty:
“Bjorn wordt volgend jaar 39 en zijn salaris drukt zwaar op onze begroting.”

zie artikel Nieuwsblad over redenen inzake Leukemans
http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/cnt/dmf20151029_01945273

denk dat Leukemans te veel vraagt voor wat hij op dit moment waard is, dan wordt het veel moeilijker om een ploeg te vinden

0

Headlines

Populair

Materiaalzone