Nocentini over schorsing: “Ik ga mijn onschuld bewijzen”

donderdag 3 december 2020 om 09:28
Nocentini over schorsing: “Ik ga mijn onschuld bewijzen”

foto: Cor Vos

Rinaldo Nocentini heeft verontwaardigd gereageerd op zijn vierjarige schorsing. Volgens het Italiaans antidopingagentschap NADO krijgt de oud-renner van AG2R en Sporting-Tavira de straf ‘voor het gebruik of een poging tot gebruik van verboden middelen of een verboden methode’. Naar verluidt gaat het om ongeregeldheden in zijn bloedpaspoort. Nocentini ontkent, laat hij weten aan TuttoBiciWeb.

“Ik ben tegen een onbekende tegenstander aan het vechten, omdat er geen bewijs is van wanordelijkheden”, zegt Nocentini. “Ik weet niet wat ik moet doen om mijn eerlijkheid te bewijzen, zelfs mijn advocaat is nog nooit in zo’n situatie terechtgekomen. Het is vreemd en onduidelijk. Ik heb gevraagd of ze alle dopingtests die ik de laatste 21 jaar heb gedaan opnieuw te laten controleren. Om iemand te schorsen zijn concrete feiten nodig, geen verdachte feiten.”

“De waardes in mijn bloedpaspoort gingen tekeer tijdens de Volta a Portugal 2018, wat de laatste wedstrijd in mijn carrière had moeten zijn. De ploeg wilde dat ik nog een jaar doorging, maar ik had geen ambitie meer, behalve het helpen van jonge renners. Waarom zou ik op mijn 41ste mijn toevlucht zoeken bij verboden middelen?”, vraagt hij zichzelf af. “Zo werk ik niet en dat zijn mijn waardes ook niet. In mijn carrière heb ik allerlei tests gedaan en daar is nooit iets uitgekomen.”

Verraden
Alle resultaten die Nocentini sinds 1 januari 2018 behaalde, worden nu geschrapt. “Daar ben ik helemaal niet geïnteresseerd in. Ik zat in de laatste jaren van mijn loopbaan en wil niet eens koersen met amateurs. Ik ben nu gestopt en na dit verhaal blijf ik dat ook. Maar natuurlijk ga ik door om mijn onschuld te bewijzen en rechtvaardigheid af te dwingen. Als dat geen resultaat oplevert, ga ik in beroep bij het CAS. Ik weet wat ik heb gedaan en dat ik mijn resultaten eerlijk verdiend heb. Ik voel me verraden door de sport die mijn leven heeft bepaald.”

Tot slot wil Nocentini nog iets over het biologische paspoort zeggen. “Het is een prima manier om de mensen die bedriegen meer te controleren en te begrijpen, maar het is niet genoeg om een aanname te doen en een atleet te veroordelen zonder concreet bewijs dat hij de regels overtreedt. Anders is de sport dood”, zegt hij.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Rawolf 3 december 2020 om 09:42

” ik wil nieteens koersen met amateurs” …. ja daar maak je vrienden mee Rinaldo hahaha

0
Polleke 3 december 2020 om 10:18

Kreuziger heeft ongeveer hetzelfde succesvol kunnen aanvechten…. daarna is hij achteruit gaan rijden…

0
peterwinnen 3 december 2020 om 10:34

Ja jong, of je bent het slachtoffer van je eigen slechte geheugen of van de kwalijke reputatie van de wielersport.

0
Panache 3 december 2020 om 12:03

Met de schamele hoeveelheid informatie welke gelekt is kunnen wij als volger de schommelende waarden niet interpreteren en dus ook 0,0 uitspraken doen over schuld of onschuld.

0
Chaba 3 december 2020 om 14:16

Wel typerend dat hij niet uitspreekt dat hij nooit doping heeft gebruikt maar alleen dat hij nooit gepakt is. Deze zin zegt alles.

“Zo werk ik niet en dat zijn mijn waardes ook niet. In mijn carrière heb ik allerlei tests gedaan en daar is nooit iets uitgekomen.”

0
Panache 3 december 2020 om 15:54

“A 41 anni perché avrei dovuto ricorrere a pratiche proibite? Non fanno parte del mio metodo di lavoro né nei miei valori.”

Je hoeft hem niet te geloven, maar jouw frame is vals.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone