Wielertransfers 2016: De Bie, Broeckx, Anton, Moreno, Richeze…

woensdag 7 oktober 2015 om 17:08
Wielertransfers 2016: De Bie, Broeckx, Anton, Moreno, Richeze…

Met Parijs-Tours voor de deur zit het Europese wielerseizoen er toch echt bijna op. Dat betekent dat renners zonder doorlopend of nieuw contract nu echt zenuwachtig beginnen te worden, terwijl ploegen hopen nog ergens buitenkansjes op te pikken om hun selectie een kwaliteitsinjectie te geven. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Lotto Soudal
Twee renners zien hun loopbaan bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd worden. Sean De Bie en Stig Broeckx debuteerden beiden aan het begin van 2014 bij de Belgische formatie, en komen nu aan het einde van hun eerste verbintenis. De ploeg is tevreden over de progressie van beide jongelingen en beloont hen daarom met een nieuw contract tot en met 2017.

Sean De Bie won dit jaar de vierde rit in de Ronde van Luxemburg (foto: Sirotti).

Sean De Bie won dit jaar de vierde rit in de Ronde van Luxemburg (foto: Sirotti).

Maximiliano Richeze
Etixx-Quick-Step neemt Maximiliano Richeze over van Lampre-Merida. Daar fungeerde de Argentijn als lead-out voor Sacha Modolo, een rol die hij nu bij de Belgen voor die andere snelle aankoop, Marcel Kittel, moet vervullen. Met zijn 32 jaar gaat Richeze bovendien zijn ervaring overbrengen op de jonge Colombiaan Fernando Gaviria.

Igor Anton
Minder fortuinlijk is Igor Anton (hoofdfoto). De Bask heeft nog steeds geen verlenging gekregen van Movistar en vertelde aan Marca te hopen op een buitenlandse ploeg. “Ik blijf kalm, ik kan dit volhouden tot kerst, maar ik hoop dat er eerder duidelijkheid is. En anders moet ik misschien besluiten te stoppen. Ik weet niet waarom het dit jaar niet echt liep. Het was niet één bepaald iets. Maar Movistar is niet tevreden met mijn prestaties.”

Daniel Moreno
Ondertussen lijkt een andere Spanjaard de plaats van Anton over te nemen bij Movistar: Dani Moreno. Hetzelfde Marca vroeg Movistar-manager Eusebio Unzue wat er waar was van de geruchten rondom de overstap van de runner-up van de voorbije Giro di Lombardia. “Hij zou zeker een goede aankoop zijn voor ons, maar voorlopig hebben we niets. Er is wel plan, maar het is niet makkelijk om op dit punt in het seizoen iets te sluiten.” Al zou het volgens Unzue niet aan het geld liggen. Wordt vervolgd…

Dani Moreno tijdens de afgelopen Vuelta (foto: Sirotti).

Dani Moreno tijdens de afgelopen Vuelta (foto: Sirotti).

Ivan Santaromita
Na twee relatief anonieme jaren bij Orica-GreenEDGE moet Ivan Santaromita op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2016. De 31-jarige Italiaan hoopt dat hij terecht kan bij het Astana van ex-ploeggenoot en trainingsmaatje Vincenzo Nibali. “Vincenzo heeft me duidelijk verteld dat hij mij erbij wil hebben”, zegt hij in La Provincia di Varese. “Dat betekent niet dat er een overeenkomst is, maar ik kan niet ontkennen dat er bepaalde mogelijkheden zijn.”

Larry Warbasse
Als LottoNL-Jumbo nog een Amerikaan zoekt voor 2016, hebben ze een goede keuze minder: Larry Warbasse heeft zijn contract bij IAM Cycling verlengd met een jaar. In de voorbije Vuelta a España toonde de 25-jarige klimmer zich in verschillende ontsnappingen, om uiteindelijk 38e te worden in het algemeen klassement.

Sam Bewley
Orica-GreenEDGE heeft het verblijf van Sam Bewley met twee jaar verlengd. De 28-jarige Nieuw-Zeelander, tweevoudig Olympisch medaillewinnaar op de baan, rijdt sinds 2012 voor de Australische formatie.

Hayden Roulston en Davide Frattini
Het is einde wegcarrière voor Hayden Roulston en Davide Frattini. Nieuw-Zeelander Roulston verlegt zijn volledige focus naar de baan, waarop hij in 2016 tijdens de Olympische Spelen wil schitteren. Daarom zeg hij op 34-jarige leeftijd Trek Factory Racing vaarwel. De 37-jarige Frattini, ooit winnaar van de Baby Giro, reed sinds 2011 voor UnitedHealthcare.

CULT Energy – Stölting Group
De Deens-Duitse fusieformatie CULT Energy-Stölting Group heeft bekendgemaakt dat nog twee renners de overstap maken van hun respectievelijke teams. De nog maar 19-jarige Mads Pedersen maakt in zijn eerste profjaar al veel indruk en tekent voor twee jaar. De 25-jarige Duitser Thomas Koep wordt fulltime professional en tekent dus ook voor twee jaar.

Tharcor
Met de naamsverandering van Southeast naar Tharcor komt er bij de Italiaanse ProContinentale formatie ook een nieuwe ploegleider bij: Mirko Rossato komt over van Bardiana-CSF. Bovendien verlengen Manuel Belletti, Jakub Mareczko, Eugert Zhupa, Liam Bertazzo, Andrea Fedi en Matteo Busato. De Colombiaanse stagiair Cristian Rodriguez mag net als Mirko Trosino een neoprofcontract bij de grijze formatie tekenen, zo weet Tuttobiciweb.

Parkhotel Valkenburg
Na Remco te Brake en Sven van Luijk heeft Parkhotel Valkenburg zich voor 2016 ook versterkt met Derk Abel Beckeringh (wielerploeg Groot Amsterdam) en Milan Veltman (Metec). Bovendien volgt Massimo Graziato, die pas sinds halverwege 2015 bij de formatie rijdt, zijn landgenoot Marco Zanotti door bij te tekenen voor 2016.

Join-S | De Rijke
Het Continentale Join-S | De Rijke neemt afscheid van drie renners. Op Facebook worden Ronan van Zandbeek, Gino Vierhouten en Dex Groen bedankt voor hun diensten. Eerstgenoemde was al bekend, maar waar de drie naartoe gaan nog niet.

Dit artikel delen:

45 Reacties

Tokstar 7 oktober 2015 om 17:13

Dat Moreno naar Movistar gaat wisten we natuurlijk sinds Lombardije.

0
FietsPanKrukVor 7 oktober 2015 om 17:14

Edit redactie: dank

0
fietskoen1 7 oktober 2015 om 17:19

Super verlenging van Broeckx en De Bie. 2 grote talenten, erg goed laten zien dit seizoen!!!

0
123poetertjes 7 oktober 2015 om 17:27

Anton heeft wel nog Asturië gewonnen en werd derde in Castilla y Leon. Er zijn in het profpeloton zat renners die dat in hun hele carrière niet halen. Al was zijn jaar verder inderdaad wat povertjes. Toch denk ik dat hij met zijn 32 jaar nog wel ergens aan de bak kan komen. Murias? ActiveJet? Of toch nog WT?

0
Colbrelli. 7 oktober 2015 om 17:28

Anton naar Tinkoff? Was tijdens de Giro in ieder geval al bezig een contract te versieren als helper van Contador.

0
Purito 7 oktober 2015 om 17:37

Moreno pleegt hoogverraad! Dat Purito hem maar flink op de broek geeft het komende jaar! ;)

Vreemde keuze overigens. Nu krijgt hij nog minder kansen dan bij Katusha. Voor zijn eigen erelijst was Lampre een betere keuze geweest.

0
Romāns Vainšteins 7 oktober 2015 om 17:43

Wie weet houdt Moreno wel van dikke dinero en boeit zo'n erelijst hem niet al te veel.

0
Raafje 7 oktober 2015 om 17:44

Wanneer zijn de transferperiodes afgelopen, dacht tot 25 oktober

0
Netraam 7 oktober 2015 om 17:53

@Raafje
Zij die zonder contract zitten kunnen gewoon het hele jaar blijven bijtekenen.

0
Sagan=hulk 7 oktober 2015 om 17:56

Tijdens Lombardije was het al duidelijk dat Moreno naar Movistar zou gaan. Toch een enorme aderlating voor Purito, mentaal en Moreno was ook een buitengewone knecht.

0
ValverdeBassoNibali 7 oktober 2015 om 18:00

Moreno uitstekende man voor Movistar. Echt iemand die in de finale van klassiekers er nog bijzit en uitstekend kan werken voor Valverde en misschien juist hierdoor kan winnen.

0
hnac 7 oktober 2015 om 18:47

Wil Anton niet ook gaan knechten voor Dumoulin? ;)

0
Thailand 7 oktober 2015 om 18:49

Ik weet niet wat Anton wil verdienen, zal wel te duur zijn, maar zou een mooie knecht voor Kelderman en Gesink zijn in de bergen. Goede vervanger voor LTD. Of een extra kracht voor Dumoulin natuurlijk!

0
laurens0605 7 oktober 2015 om 19:08

Lotto-soudal heeft nog geen kopman voor grote rondes na vertrek van jvdb….misschien Anton halen

0
Purito 7 oktober 2015 om 19:09

@Sagan=hulk
Purito en Moreno waren al gebrouilleerd geraakt in de afgelopen Vuelta, omdat Moreno bij momenten gewoon weigerde te werken voor zijn kopman. En de laatste twee jaar heb ik Moreno eerder als een storende factor ervaren dan een daadwerkelijke superknecht.

Dus het zal wel meevallen. Ik verwacht een paar betere knechten voor komend jaar. En dan gaat Purito Valverde er gewoon weer opleggen, zoals in de jaren 2012 en 2013 ;)

0
tdv21 7 oktober 2015 om 19:18

Mooie voor Richeze, maar ik heb juist gezien dat Maes geen contract heeft voor volgend jaar. Die heeft dit jaar, en zeker op het WK, toch bewezen dat hij een zeer waardevolle knecht is. Ik kan mij ook enkele mooie sprint lead-outs van hem herinneren. Dus als hij zich hier echt op toelegt kan dit goed zijn voor Kittel want Maes is een boom van een vent. Zo zit Kittel ten minste uit de wind.

0
Thijs E 7 oktober 2015 om 19:31

Moreno had zondag inderdaad net zo goed een Movistarshirt kunnen aantrekken. Ik sluit niet uit dat Anton dat in 2016 ook weer doet, maar dat hij nu van van Unzue een cursus salarisonderhandelingen voor beginners krijgt.

0
Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 19:58

Serieuze versterking voor Movistar die Moreno en als Movistar slim is geven ze hem itt tot Katusha ook vrije ruimte, zal hij meer geneigd zijn Quintana en Valverde te helpen. Ze onderhandelen ook nog met Betancur dacht ik. Richeze is een goeie renner voor de sprinttrein van Kittel en Gaviria en Anton is er sinds zijn zware val in Vuelta waar hij toen leider was nooit meer volledig bovenop gekomen, jammer want is een klasbak. Misschien jaartje Caja Rural?

0
Dayer Quintana 7 oktober 2015 om 20:05

@laurens0605
Zou ideaal zijn voor Anton maar dat gaat Lotto nooit doen. Ze hebben nu: Valls, Marczynski, Monfort, Vanendert, Wellens, Vervaeke, De Clercq, Gallopin eventueel. Dus dat lijkt mij ook al niet slecht.

0
koos1 7 oktober 2015 om 20:49

Toch jammer dat Anton na z’n zware val nooit meer op z’n oude niveau is kunnen terugkomen. Van een bijna ronde renner is hij tot een ‘kleine’ knecht geworden.

0
Purito 7 oktober 2015 om 21:07

@Dayer Quintana
Ben je nou serieus betreffende Moreno? Die man heeft legio kansen gehad. Waarom denk je dat hij zo’n 15 koersen heeft gewonnen in zijn tijd bij Katusha?

In de Vuelta van 2013 was hij zelfs mede-kopman. En in de Ardennenklassiekers van 2014 was hij zelfs de absolute kopman na het uitvallen van Purito in de Amstel.

Als Moreno nu iets heeft gehad bij Katusha, zijn het kansen.

0
Sagan=hulk 7 oktober 2015 om 21:37

@Purito
Natuurlijk heeft Moreno heel veel kansen gekregen bij Katusha. Maar volgens mij vertrekt hij hier 2 jaar te laat. Purito had L-B-L in de Martin editie moeten winnen, in eendagskoersen heeft Moreno hem gewoon voorbijgestoken, wat normaal is omdat het bij Purito altijd van moeten is en Moreno meer in de luwte kon rijden. Hij was wel de beste klimmer in Lombardije!

Ik ben er zeker van dat Moreno nog niet alles uit zijn carrière heeft gehaald, die kan zomaar Luik of Lombardije winnen, als Unzué een beetje slim is, want voor Valverde geldt hetzelfde als voor Purito: het verval is ingezet. Valverde heeft nog het voordeel van zijn sprint, maar in een harde wedstrijd is Moreno sterker.

Dit puur gebaseerd op het eendagswerk, in grote rondes zijn Purito en Piti sterker, maar meer dan een podiumplaats zal dat ook niet meer worden.

Ik ben ervan overtuigd dat de 2 Spaanse gladiatoren naar het achterplan zullen verdwijnen, daarom is het zo’n zonde dat Purito LBL en Firenze heeft mislopen. Valverde zal wel nog winnen, maar niet meer de grote wedstrijden. Volgend jaar zal niet Valverde en ook niet Purito de World Tour winnen denk ik. En Moreno is een echte tip voor een spel waarbij je de meest verbeterde veteraan moet kiezen.

0
Purito 7 oktober 2015 om 22:16

@Sagan=Hulk
Wat een onzin, met alle respect. Purito en Valverde zijn nog ver boven Moreno en andere wielrenners verheven. Purito is nog steeds beter in rittenkoersen, eendagswedstrijden en grote rondes.

Moreno is een prima renner, maar een subtopper. Een subtopper die toevallig een superdag had in Lombardije. Moreno heeft misschien 3/4 maal in 4 jaar tijd zo'n dag. Maar hij is bij lange na niet goed genoeg om een kopman te zijn binnen een WT-formatie. Hij is ook al 34, te oud dus om nog echt uit te groeien tot een wereldtopper.

Iedereen zei voor 2015 dat Purito zijn beste tijd gehad zou gehad hebben. En dat zeiden ze ook voor 2014. Terwijl ik altijd heb volgehouden dat Purito nooit minder is geworden, maar puur een periode van stilstand heeft gekend door die blessures in 2014. Maar hij heeft dit jaar gewoon weer het podium gehaald in een grote ronde, een grote rittenkoers gewonnen en etappes in grote rondes gewonnen. De beste man wordt 2e in de WT, en had gewoon Lombardije gewonnen en Nibali helemaal scheel gereden zonder die domme blessure (maar dat kan ik niet hardmaken ;) ).

Moreno is juist de mindere van die mannen in een hardere wedstrijd. Moreno zakt er altijd wat door in monumenten, tot Lombardije vorige week. Maar dat is een uitschieter.

Purito gaat volgend jaar gewoon weer legio koersen winnen. Een klassieker of Olympisch kampioen: het behoort allemaal tot de mogelijkheden. En Valverde gaat weer een gooi doen naar winst in de WT. Daar kun je vergif op innemen. Die twee zijn nog lang niet op hun retour.

Moreno is niemand voorbijgestoken. Voor Lombardije was dat helemaal niet het geval en ook maar ergens op gebaseerd. En dat verandert ook niet na Lombardije. Valverde heeft 85 koersdagen achter de rug. Moreno 72. En Purito was er niet eens bij. Daar zit hem het verschil.

En waarom zou hij LBL van 2013 hebben moeten winnen? Als er nu een koers was, waar hij op waarde werd geklopt, dan was het die editie van LBL. Dan Martin was gewoon beter. In Firenze werd hij genaaid door die aardige Valverde. Maar op die wedstrijd kan hij meer dan trots zijn. De enige wedstrijd die hij echt zelf heeft weggegooid in al die jaren, is de Giro van 2012.

0
Thijs E 7 oktober 2015 om 22:37

@Purito “Wat een onzin, met alle respect.” is net zo’n goede combinatie als Rodiguez en Valverde in 1 team.

0
Contador#N.1 7 oktober 2015 om 22:37

@Purito
Niet te snel zeggen dat iemand over zijn top is. Misschien wint Moreno volgend jaar wel de os, Vuelta en LBL.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone