Wielertransfers 2016: De Bie, Broeckx, Anton, Moreno, Richeze…

woensdag 7 oktober 2015 om 17:08
Wielertransfers 2016: De Bie, Broeckx, Anton, Moreno, Richeze…

Met Parijs-Tours voor de deur zit het Europese wielerseizoen er toch echt bijna op. Dat betekent dat renners zonder doorlopend of nieuw contract nu echt zenuwachtig beginnen te worden, terwijl ploegen hopen nog ergens buitenkansjes op te pikken om hun selectie een kwaliteitsinjectie te geven. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rij.

Lotto Soudal
Twee renners zien hun loopbaan bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd worden. Sean De Bie en Stig Broeckx debuteerden beiden aan het begin van 2014 bij de Belgische formatie, en komen nu aan het einde van hun eerste verbintenis. De ploeg is tevreden over de progressie van beide jongelingen en beloont hen daarom met een nieuw contract tot en met 2017.

Sean De Bie won dit jaar de vierde rit in de Ronde van Luxemburg (foto: Sirotti).

Sean De Bie won dit jaar de vierde rit in de Ronde van Luxemburg (foto: Sirotti).

Maximiliano Richeze
Etixx-Quick-Step neemt Maximiliano Richeze over van Lampre-Merida. Daar fungeerde de Argentijn als lead-out voor Sacha Modolo, een rol die hij nu bij de Belgen voor die andere snelle aankoop, Marcel Kittel, moet vervullen. Met zijn 32 jaar gaat Richeze bovendien zijn ervaring overbrengen op de jonge Colombiaan Fernando Gaviria.

Igor Anton
Minder fortuinlijk is Igor Anton (hoofdfoto). De Bask heeft nog steeds geen verlenging gekregen van Movistar en vertelde aan Marca te hopen op een buitenlandse ploeg. “Ik blijf kalm, ik kan dit volhouden tot kerst, maar ik hoop dat er eerder duidelijkheid is. En anders moet ik misschien besluiten te stoppen. Ik weet niet waarom het dit jaar niet echt liep. Het was niet één bepaald iets. Maar Movistar is niet tevreden met mijn prestaties.”

Daniel Moreno
Ondertussen lijkt een andere Spanjaard de plaats van Anton over te nemen bij Movistar: Dani Moreno. Hetzelfde Marca vroeg Movistar-manager Eusebio Unzue wat er waar was van de geruchten rondom de overstap van de runner-up van de voorbije Giro di Lombardia. “Hij zou zeker een goede aankoop zijn voor ons, maar voorlopig hebben we niets. Er is wel plan, maar het is niet makkelijk om op dit punt in het seizoen iets te sluiten.” Al zou het volgens Unzue niet aan het geld liggen. Wordt vervolgd…

Dani Moreno tijdens de afgelopen Vuelta (foto: Sirotti).

Dani Moreno tijdens de afgelopen Vuelta (foto: Sirotti).

Ivan Santaromita
Na twee relatief anonieme jaren bij Orica-GreenEDGE moet Ivan Santaromita op zoek naar een nieuwe ploeg voor 2016. De 31-jarige Italiaan hoopt dat hij terecht kan bij het Astana van ex-ploeggenoot en trainingsmaatje Vincenzo Nibali. “Vincenzo heeft me duidelijk verteld dat hij mij erbij wil hebben”, zegt hij in La Provincia di Varese. “Dat betekent niet dat er een overeenkomst is, maar ik kan niet ontkennen dat er bepaalde mogelijkheden zijn.”

Larry Warbasse
Als LottoNL-Jumbo nog een Amerikaan zoekt voor 2016, hebben ze een goede keuze minder: Larry Warbasse heeft zijn contract bij IAM Cycling verlengd met een jaar. In de voorbije Vuelta a España toonde de 25-jarige klimmer zich in verschillende ontsnappingen, om uiteindelijk 38e te worden in het algemeen klassement.

Sam Bewley
Orica-GreenEDGE heeft het verblijf van Sam Bewley met twee jaar verlengd. De 28-jarige Nieuw-Zeelander, tweevoudig Olympisch medaillewinnaar op de baan, rijdt sinds 2012 voor de Australische formatie.

Hayden Roulston en Davide Frattini
Het is einde wegcarrière voor Hayden Roulston en Davide Frattini. Nieuw-Zeelander Roulston verlegt zijn volledige focus naar de baan, waarop hij in 2016 tijdens de Olympische Spelen wil schitteren. Daarom zeg hij op 34-jarige leeftijd Trek Factory Racing vaarwel. De 37-jarige Frattini, ooit winnaar van de Baby Giro, reed sinds 2011 voor UnitedHealthcare.

CULT Energy – Stölting Group
De Deens-Duitse fusieformatie CULT Energy-Stölting Group heeft bekendgemaakt dat nog twee renners de overstap maken van hun respectievelijke teams. De nog maar 19-jarige Mads Pedersen maakt in zijn eerste profjaar al veel indruk en tekent voor twee jaar. De 25-jarige Duitser Thomas Koep wordt fulltime professional en tekent dus ook voor twee jaar.

Tharcor
Met de naamsverandering van Southeast naar Tharcor komt er bij de Italiaanse ProContinentale formatie ook een nieuwe ploegleider bij: Mirko Rossato komt over van Bardiana-CSF. Bovendien verlengen Manuel Belletti, Jakub Mareczko, Eugert Zhupa, Liam Bertazzo, Andrea Fedi en Matteo Busato. De Colombiaanse stagiair Cristian Rodriguez mag net als Mirko Trosino een neoprofcontract bij de grijze formatie tekenen, zo weet Tuttobiciweb.

Parkhotel Valkenburg
Na Remco te Brake en Sven van Luijk heeft Parkhotel Valkenburg zich voor 2016 ook versterkt met Derk Abel Beckeringh (wielerploeg Groot Amsterdam) en Milan Veltman (Metec). Bovendien volgt Massimo Graziato, die pas sinds halverwege 2015 bij de formatie rijdt, zijn landgenoot Marco Zanotti door bij te tekenen voor 2016.

Join-S | De Rijke
Het Continentale Join-S | De Rijke neemt afscheid van drie renners. Op Facebook worden Ronan van Zandbeek, Gino Vierhouten en Dex Groen bedankt voor hun diensten. Eerstgenoemde was al bekend, maar waar de drie naartoe gaan nog niet.

Dit artikel delen:

45 Reacties

Contador#N.1 7 oktober 2015 om 22:38

Ik strijk dan de eer op!

Sagan=hulk 7 oktober 2015 om 22:39

@Purito
Onderschat die Moreno toch maar niet. In rittenkoersen zal hij inderdaad niet meespelen, daarvoor heeft hij niet genoeg constante en ook net niet genoeg klimvermogen. Maar als Valverde dit jaar geen eindsprint van 700 meter had in Luik, dan won Moreno gewoon. En revanche is ook erg belangrijk in het wielrennen, hij gaat zich zo hard willen bewijzen tov Purito. We zullen het volgend jaar zien, maar ik vrees dat ze op hun retour zijn. En bij Purito zeg ik dat pas vanaf dit jaar, omdat hij inderdaad vorig jaar geplaagd werd door blessures. Hij heeft wel nog goede resultaten geboekt, maar zijn fabelachtige explosieve aanval is weg en dat zegt veel. Ik vrees dat juist Valverde die Olympische titel zou kunnen pakken. Als het tactisch is zal die er bijblijven, terwijl Purito enkel nog met geluk kan winnen, want bergop zijn er sowieso sterkere.

Als Purito toen in Luik later aanviel, dan won hij. Ok, Martin was sterker, maar die had dat zelf niet door.

Striga 7 oktober 2015 om 22:41

Modolo gaat Richeze zeker missen als lead-out, ben benieuwd wat ie er volgend jaar van gaat bakken zonder hem. Top aankoop van Etixx, echt een super gast om in je trein te hebben.

Purito 7 oktober 2015 om 22:45

@Thijs E
Als dat het enige is wat je uit mijn zeer lange en uiterst voortreffelijke post haalt ;)

@Contador#N.1
Ik zeg nergens dat hij over de top is. Alleen dat het altijd een subtopper was, en een subtopper blijft. Als je grappig wilt zijn, wel goed lezen he ;)

Purito 7 oktober 2015 om 22:56
Quote:
aar als Valverde dit jaar geen eindsprint van 700 meter had in Luik, dan won Moreno gewoon

Moreno kreeg die voorsprong juist omdat de groten allemaal naar elkaar kijken. Dat had weinig te maken met fantastische benen, maar meer met het numerieke overtal van Katusha in de laatste kilometers.

Quote:
En revanche is ook erg belangrijk in het wielrennen, hij gaat zich zo hard willen bewijzen tov Purito

Mwah, je moet vooral de benen hebben om Purito te kunnen verslaan. Je kunt revanche hebben tot je een ons weegt, een topper als Purito ga je er niet mee kloppen.

Quote:
We zullen het volgend jaar zien, maar ik vrees dat ze op hun retour zijn.

Hoe kun je dat nou stellen bij iemand die de WT wint met 200 punten voorsprong op de rest? En bij iemand die 2e wordt in datzelfde klassement en podium in Vuelta + winst in Baskenland in zijn zakje steekt? Dat strookt toch totaal niet met de feiten? Dan kan ik ook zeggen dat ik denk dat Sagan geen enkele koers wint volgend jaar. Ook nergens op gebaseerd.

Quote:
Hij heeft wel nog goede resultaten geboekt, maar zijn fabelachtige explosieve aanval is weg en dat zegt veel.

Het is maar welke koersen je neemt. Muur van Huy in de Tour en Sotres Cabrales waren toch indrukwekkende staaltjes. En je hoeft ook niet de explosiviteit van 2012/2013 te hebben, om grote koersen te winnen. In een koers als Lombardije, Luik en WK telt vooral het uithoudingsvermogen en dat laatste beetje versnelling in de kuiten op het eind. En daarin zijn Valverde en Purito nog onovertroffen.

Quote:
Ik vrees dat juist Valverde die Olympische titel zou kunnen pakken.

Je zei net nog dat Valverde geen grote koers meer zal winnen.

Quote:
Als het tactisch is zal die er bijblijven, terwijl Purito enkel nog met geluk kan winnen, want bergop zijn er sowieso sterkere.

Een Olympische Spelen is iets totaal anders dan een Tour. Een beklimming van 5 km is iets totaal anders dan een col van 20 km. Purito is nog altijd beter op dat soort hellingen dan een Froome, Quintana of Contador. Ik durf zelfs te stellen dat Purito beter is dan een Valverde op dat soort terrein. Die laatste is veel regelmatiger en completer, maar Purito is genialer en beter als hij het op zijn heupen heeft.

Quote:
Als Purito toen in Luik later aanviel, dan won hij. Ok, Martin was sterker, maar die had dat zelf niet door.

Juist niet. Purito moest wel aanvallen op dat punt. Als hij later was gegaan, hadden Martin en Valverde juist wel kunnen volgen (vlakkere stuk). Dan was hij zelfs niet op het podium gekomen. Purito plafonneerde ook veel sneller dan normaal op zo'n hellende strook. Martin had sowieso gewonnen.

De enige wijze waarop Purito LBL toen had kunnen winnen, was als Moreno niet gevallen was bergop op Saint Nicolas. Dan hadden ze kunnen spelen met het numerieke overwicht.

Sagan=hulk 7 oktober 2015 om 23:25

@Purito
Moreno kreeg die voorsprong quasi cadeau, maar toch had hij gewonnen als Valverde niet zó goed was toen.

Die World Tour ranking vind ik een flauw argument, die is gemaakt voor Purito en Valverde. Als het een harde koers is waar de sterkste overblijven, dan geef ik Valverde en Purito niet veel kans om te winnen, maar als het tactisch is en je kan winnen door een late uitval of een sprint, dan kan het wel nog bvb. in Luik. Maar de Olympische Spelen zijn maar met teams van 4 à 5 en Purito en Valverde tezamen(!) dus ik zie ze dat niet controleren. En het zijn voortdurend klimmetjes van 5 km, daarop zijn Nibali en Pinot al zeker evengoed.

Die editie in Luik zal eerder in mijn geheugen liggen als de editie die Purito moest winnen, dan dat hij het daadwerkelijk heeft weggegeven ;) Ik weet totaal niet meer dat Moreno daar gevallen was :o Het is ook vooral emotie, na die race was ik echt teleurgesteld dat Purito niet had gewonnen.

Purito 7 oktober 2015 om 23:39
Quote:
Moreno kreeg die voorsprong quasi cadeau, maar toch had hij gewonnen als Valverde niet zó goed was toen.

Ja, maar wat zegt dat dan over een eventueel beter zijn van Moreno in de klassiekers en een verval van Valverde en Purito? Als Valverde er niet bij was, had Purito gewonnen door weg te springen. Maar Valverde was erbij, dus moest Purito wel gokken op het Moreno scenario. Die laat Valverde wel wat wegrijden, in tegenstelling tot zijn grote rivaal.

Quote:
Als het een harde koers is waar de sterkste overblijven, dan geef ik Valverde en Purito niet veel kans om te winnen, maar als het tactisch is en je kan winnen door een late uitval of een sprint, dan kan het wel nog bvb. in Luik

Juist niet, juist niet. Valverde, maar zeker Purito, hebben ook baat bij een harde koers. Kijk maar naar de echte 'grote mannen-wedstrijden' als WK en Lombardije. Daar komen Purito en Valverde bovendrijven, met een renner als Nibali. Want het grappige is: die sterkste ZIJN juist Valverde en Purito. En ze kunnen ook nog eens de koers winnen in een doodsaaie wacht-wacht-wacht wedstrijd. Maar ze gedijen nog beter bij een harde zware koers. Het voordeel van Valverde is dat hij ook prima kan wachten op zijn sprint, en het daarom misschien lijkt alsof hij een rustige, gesloten koers nodig heeft om te kunnen winnen. Maar dat is nou juist niet het geval.

Quote:
Maar de Olympische Spelen zijn maar met teams van 4 à 5 en Purito en Valverde tezamen(!) dus ik zie ze dat niet controleren

Gelukkig is het parcours in Rio zo zwaar, dat tactiek niet veel zal uitmaken. De benen zullen beslissen.

Quote:
En het zijn voortdurend klimmetjes van 5 km, daarop zijn Nibali en Pinot al zeker evengoed.

Pinot heeft geen schijn van kans. En Nibali is ook geen geweldenaar op dat soort beklimmingen. Goed hoor, maar dat is echt het terrein van onze Spaanse makkers.

Quote:
Het is ook vooral emotie, na die race was ik echt teleurgesteld dat Purito niet had gewonnen.

Ik ook, voor een minuut of 5. Maar ik besefte al vrij snel dat Martin gewoon beter was in de finale. Ja, je kunt misschien frustratie hebben door het feit dat hij viel in de Amstel, en zonder die val zeker de WP had gewonnen en misschien wel Luik. Maar het WK in Firenze was wel pijnlijk, omdat hij daar gewoon genaaid werd door een landgenoot die in de laatste km gewoon weer zijn tactische onbenulligheid/linkmiegerig gedrag liet blijken. Dat was echt zijn wedstrijd. Maar ja, een dergelijk verlies is ook wel weer stoer. Op de lange termijn ;)

Romāns Vainšteins 7 oktober 2015 om 23:51

gaap.

Purito 8 oktober 2015 om 00:03

@RV
Met Sagan=Hulk kan ik tenminste goede discussies voeren. Maar ja, daar moet je ook een bepaald niveau voor hebben. Dat heeft niet iedereen.

Maar sommige mensen kunnen heel goed in elkaar gebreidelde houtje touwtje onzin zinnetjes maken, verpakt in wat een boodschap moet zijn ;)

matwiel 8 oktober 2015 om 06:05

Mooie transfers, want daar gaat het hier toch om? Zo niet dan wil ik hier gewoon voor de lol even dit zeggen: tom dumoulin…

Romāns Vainšteins 8 oktober 2015 om 07:46

Doe anders niet zo uit de hoogte met je ‘goede discussie’ en je ‘bepaalde niveau’. 1 grote Rodriguez-mist is het weer terwijl die niet eens echt in het topic voorkomt.

zoetepap 8 oktober 2015 om 08:40

Het is er een beetje over he met Purito jeezis hopelijk zijn laatse jaar. Benieuwd wie hij dan gaat ‘adoreren’ en ophemelen hihi

achtpuntzes 8 oktober 2015 om 08:52

edit redactie: niet doen

Zjoske 8 oktober 2015 om 11:48

edit redactie: niet doen

Purito 8 oktober 2015 om 12:02

edit redactie: ontopic svp

achtpuntzes 8 oktober 2015 om 12:16

edit redactie: ontopic svp

Romāns Vainšteins 8 oktober 2015 om 12:22

edit redactie: ontopic svp

Martin van den Bosch 8 oktober 2015 om 12:25

Vanaf hier graag weer inhoudelijk reageren op het artikel

Purito 8 oktober 2015 om 14:23

Ik ben wel ontzettend benieuwd waar Anton nu heen gaat! ;)

Japsie 8 oktober 2015 om 15:14

Die Moreno toch, op je ouwe dag nog even Purito inruilen voor de grote broer. Zal wel met centjes te maken hebben.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair