Wielertransfers 2016: Bonnet, Benedetti, Duque, Ruijgh, Parkhotel Valkenburg…

zaterdag 24 oktober 2015 om 19:30
Wielertransfers 2016: Bonnet, Benedetti, Duque, Ruijgh, Parkhotel Valkenburg…

William Bonnet

Nu officieel een punt is gezet achter het Europese wielerseizoen, genieten bijna alle renners van een welverdiende vakantie. Toch zijn nog niet alle ploegen voor 2016 compleet. Welke renners wisselen van ploeg en wie blijven hun huidige werkgever trouw? WielerFlits zet het op een rij.

William Bonnet
In dit overzicht vooral veel renners die het aflopende contract bij hun huidige ploeg hebben verlengd. Een daarvan is William Bonnet, al sinds 2011 rijdend voor FDJ. De 33-jarige Fransman heeft zijn verbintenis bij de WorldTour-formatie met een jaar verlengd met een optie voor nog een extra seizoen. Bonnet kwam niet meer in actie na de zware val die hij veroorzaakte in de derde etappe van de Tour de France. Hij brak daarbij een nekwervel.

Cesare Benedetti
Ook Cesare Benedetti hoeft geen andere oorden op te zoeken. De 28-jarige Italiaan ziet zijn contract bij Bora-Argon 18 met een jaar verlengd worden. Hij heeft dat vooral te danken aan zijn veertiende plaats begin deze maand in de Ronde van Lombardije. “Het beste resultaat voor onze ploeg ooit in een monument”, zegt teammanager Ralph Denk. “We hebben toen meteen een plaatsje voor hem ingeruimd.”

Leonardo Duque- Foto: Sirotti

Leonardo Duque- Foto: Sirotti

Leonardo Duque
Leonardo Duque reed de afgelopen jaren voor Team Colombia, maar kreeg onlangs te horen dat die ploeg ophoudt te bestaan. Lang hoefde de ervaren 35-jarige Colombiaan echter niet in onzekerheid te verkeren. Hij vond onderdak bij Marseille KTM, dat volgend seizoen promoveert naar het ProContinentale niveau. Duque reed eerder jarenlang in Frankrijk voor Cofidis.

Martin Mortensen
ONE Pro Cycling heeft de selectie voor volgend seizoen compleet. Martin Mortensen is de laatste versterking voor de ambitieuze Britse ploeg, die rekent op een ProContinentale licentie. Mortensen droeg de voorbije twee seizoenen het shirt van Cult Energy. Die ploeg gaat na een fusie vanaf volgend seizoen als Cult Energy-Stölting Group door het leven. Volgens Deense media tekende de 23-jarige Deen Lasse Norman Hansen daar deze week een tweejarig contract.

Javier Aramendia- Foto: Sirotti

Javier Aramendia- Foto: Sirotti

Javier Aramendia
Door fysieke problemen kwam Javier Aramendia dit seizoen tot maar iets meer dan twintig koersdagen. Voor Caja Rural-Seguros vormde dat geen beletsel om de 28-jarige Spanjaard een nieuw contract te gunnen, maakte de renner zelf bekend. Aramendia reed tussen 2008 en 2011 op het hoogste niveau bij Euskaltel-Euskadi.

Egan Bernal
Androni Giocattoli-Sidermec bevestigt de komst van Egan Bernal. De pas 18-jarige Colombiaan tekent een contract voor maar liefst vier seizoenen. Bernal staat te boek als een getalenteerd mountainbiker, waardoor de Colombiaanse bondscoach hem graag eerst naar het BMC Development Team had zien gaan.

Rob Ruijgh - Foto: Marcel Koch

Rob Ruijgh – Foto: Marcel Koch

Rob Ruijgh
Tot slot nog een blokje Nederlands wielernieuws. Rob Ruijgh blijft bij Vastgoedservice-Golden Palace, dat vanaf 1 januari onder de naam Crelan-Vastgoedservice verder gaat. De Belgische continentale formatie heeft daarmee de wegploeg voor 2016 rond. “Ons huiswerk is af en we mogen de conclusie trekken dat we gevoelig versterkt zijn”, zegt teammanager Jef Robert op de ploegsite.

Parkhotel Valkenburg
Niet alleen Vastgoedservice, maar ook Parkhotel Valkenburg is klaar met de formatie voor 2016. De ploeg zal uiteindelijk bestaan uit achttien renners. Met Derk Abel Beckeringh, Remco te Brake, Jochem Hoekstra, Sven van Luijk, Milan Veltman en Thijs Zonneveld verwelkomt de Limburgse ploeg in totaal zes nieuwkomers.

Dit artikel delen:

18 Reacties

Purito 24 oktober 2015 om 19:43

Rodolfo Torres gaat ook naar Androni. Mooie transfer.

0
Hermantk 24 oktober 2015 om 19:55

Parkhotel wordt ook weer mooi ploegje zo!

0
MME 24 oktober 2015 om 20:11

Eigenlijk wel heel jammer dat we van Rob Ruijgh niet zoveel meer zie of horen. Had hem graag bij een ProContinale ploeg zien rijden

0
Hunneman180 24 oktober 2015 om 20:13

Snap echt niet waarom niemand Ruijgh wil inlijven. Twintigste in de Tour klinkt misschien niet super, maar als je nagaat dat hij er met bergetappes bijzit tot de laatste 32, lijkt het me een goede klimklecht. Wake up call, Giant-Alpecin!

0
Contador#N.1 24 oktober 2015 om 20:13

Thijs hadt deze transfer laatst aangekondigd op zijn twitter. Ik vraag me af welke wedstrijden hij gaat doen volgend siezoen.

0
Jaizkibel2008 24 oktober 2015 om 20:16

@Hunneman180 Hij heeft inderdaad wel kwaliteit, maar oud-ploegleiders zijn niet altijd positief over Ruijgh. Schijnt nogal overtuigd van zichzelf te zijn en niet de makkelijkste om mee te werken. Daarnaast heeft hij natuurlijk na 2011 ook niet bijzonder veel laten zien.

0
storm-biker 24 oktober 2015 om 20:21

@Hunneman Dat is inmiddels al wat jaartjes terug. En hou er even rekening mee dat dat bij Vacansoleil was, daar reden er wel meer hard en daarna niet meer, rara hoe kan dat?

0
Quick step minded 24 oktober 2015 om 20:33

Benedetti 14e in Lombardia was vanuit de vroege vlucht toch? Knappe prestatie, maar de uitslag geeft een vertekend beeld, slecht beleid indien dat de doorslaggevende reden voor contractverlenging was.

0
BlancoProCycling 24 oktober 2015 om 20:33

@Hunneman
Dat was een paar jaar terug. De laatste seizoenen laat hij helemaal niets zien…

0
Hunneman180 24 oktober 2015 om 22:40

Ieder altijd met dat gezeur van een paar jaar geleden. Als je dat toen hebt laten zien kun je het nog steeds, alleen je moet het vertrouwen krijgen. Je gaat mij echt niet zeggen dat hij het fietsen nu deels is verleerd.

0
TalatTunçalp 24 oktober 2015 om 23:01

Benedetti is een renner die vrijwel altijd aanvallend koerst, dus de sponsor zal blij met hem zijn.

0
Thijs E 24 oktober 2015 om 23:34

@Hunneman: dat heet geen zeuren, dat heet conclusies trekken op basis van feiten.

Je maakt mij niet wijs dat iedereen bij Vacansolies alleen op vertrouwen reed. Net iets teveel verkeerde renners aangetrokken en net iets teveel aparte uitschieters die daarna “wat” minder presteerden. Ruigh incluis.

0
Sagan=hulk 25 oktober 2015 om 10:18

@Quickstepminded
Ik vond dat juist een geweldige prestatie. Op de muur van Sormank werd de vlucht al ingehaald en in de afdaling ontstond er een groep van een dikke 30 man. Dat was echt klasse om dan nog 14e te worden.

0
Dayer Quintana 25 oktober 2015 om 10:59

Leuk team Marseille met Di Gregorio, El Fares, Duque, Siskevicius, Martinez

0
LuckyLuc 25 oktober 2015 om 11:38

Vraag me wel af waarom Di Grégorio dit jaar helemaal niets presteerde. iemand enig idee?

0
Romāns Vainšteins 25 oktober 2015 om 11:54

@SaganHulk > Precies, net zo knap als Saramotins’ 13e (?) stek in PR. Blijven aanklampen na al in de vlucht te zijn geweest is bijzonder lastig en knap. Die Benedetti heeft trouwens wel baat bij vies veel Hoogtemeters want is echt een visgraat.

0
LinusGerdemann 25 oktober 2015 om 13:33

Ruijgh was wel een ideale renner geweest voor Roompot. Zeker voor een evt. Giro

0
sukhoruchenkov 25 oktober 2015 om 13:40

Ruijgh had idd prima bij Giant gepast, zonde dat hij op continentaal niveau blijft. Wel mooi dat we weer wat van Beckeringh horen, was / is dacht ik een groot talent.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone