Wielertransfers 2015: Petacchi, Kruopis, Kohler, Brammeier…

dinsdag 11 november 2014 om 14:42

foto: Sirotti

Nu het wielerseizoen achter de rug is, richten de ploegen zich op de invulling van de selecties voor volgend jaar. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de beschikbare plaatsen steeds schaarser. Wie maken er in 2015 nog deel uit van het profpeloton? WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Alessandro Petacchi
Hij zou kunnen stoppen, zo zegt hij zelf, maar wil graag nog twee jaar fietsen om zijn kennis op de jonge garde over te brengen. En dat kan bij twee teams, vertelt Alessandro Petacchi aan Tuttobiciweb: Neri Sottoli uit eigen land, of een ”team van hoog niveau, met een goede jonge sprinter om te piloteren” uit Frankrijk. Als beide aanbiedingen op niets uitlopen, gaat de 41-jarige Italiaan met pensioen.

Martin Kohler
Verrast was hij zeker, toen zijn contract bij BMC Racing niet verlengd werd na afloop van dit seizoen. Martin Kohler reed namelijk al sinds 2008 voor de ploeg en knapte ook dit jaar weer veel knechtenwerk op. Iets teveel naar zijn eigen zin, en dus vertelt de 28-jarige Zwitser radsport-news in 2015 meer voor eigen rekening te gaan rijden. Bij welk team wil hij nog niet zeggen zolang de inkt nog niet op papier is gezet, wel dat het op ProContinental-niveau is.

UnitedHealthcare Pro Cycling Team
UnitedHealtcare heeft met 22 namen het team voor 2015 compleet. De transfer van Janez Brajkovic wordt bevestigd en daarmee gaat men het nieuwe jaar in met 10 Amerikanen, vijf Italianen, drie Australiërs, twee Colombianen, een Duitser en een Sloveen.

The An Post Sean Kelly Team
Met het verlengen van vier contracten en het aantrekken van Aidis Kruopis heeft An Post ook haar formatie voor 2015 volledig. De in België geregistreerde formatie met Ierse sponsor verlengde met Iers kampioen Ryan Mullen en zijn landgenoten Connor Dunne, Jack Wilson en Sean Downey.

Van Orica-GreenEDGE komt sprinter Aidis Kruopis, is te lezen op de teamwebsite. De 28-jarige Litouwer neemt zijn 21-jarige landgenoot en nationaal kampioen Paulius Siskevicius mee, die stagiair was bij Team La Pomme Marseille 13. Andere nieuwe namen zijn de Belgen Xandro Meurisse, Alexander Maes en Jens Vandenbogaerde, de Brit Alistair Slater en de Australiër Jordan Stannus.

Matthew Brammeier
We gaan Matthew Brammeier weer terugzien in het Europese peloton komend seizoen. De Ier vertelt aan Cyclingnews dat hij zijn contract bij Synergy Baku verruilt voor een ProContinentaal team met een Europees programma. “Het is nog niet definitief, maar ik heb veel met het team gesproken en ze proberen alleen alles nog klaar te krijgen. Tenzij er iets finaal verkeerd gaat, komt het wel goed.”

Timon van Reek
Cycling Team De Rijke heeft met Timon van Reek een nieuwe aanwinst voor komend seizoen bekendgemaakt. De 19-jarige Zuid-Hollander komt over van Croford en kende in 2014 een wisselvallig seizoen, iets wat hij in 2015 wil verbeteren. “Ik ben vrij allround en zeker geen specifieke tijdrijder. Hopelijk kan ik volgend seizoen een steentje bijdragen aan de ambities van De Rijke; namelijk het beste Continental team worden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair