Wielertransfers 2015: Morabito, Schumacher, Nieve, Txurruka…

dinsdag 14 oktober 2014 om 17:30

foto: Sirotti

In de aanloop naar het nieuwe wielerseizoen proberen de ploegen het rennersbestand voor 2015 op orde te krijgen. De selecties voor volgend seizoen beginnen daardoor vorm te krijgen. WielerFlits zet de laatste ontwikkelingen op een rijtje.

Mikel Nieve
We beginnen in de WorldTour, waar Mikel Nieve dit jaar verdienstelijk zijn werk deed voor Team Sky. De Spanjaard mag dan ook uitkijken naar een verbeterd contract voor 2015. Dat vertelt zijn manager aan het Spaanse dagblad Diario de Navarra. Nieve zelf laat weten erg blij te zijn bij het team, vooral door de zwaardere en betere voorbereiding voor elke koers.

Steve Morabito
Nu zijn kopman, Cadel Evans, de fiets aan de wilgen hangt, vertrekt ook Steve Morabito bij BMC Racing. De trouwe knecht gaat volgens Ouest France op weg naar FDJ.fr, waar hij een tweejarig contract zou ondertekenen. Daar moet hij Thibaut Pinot gaan ondersteunen bergop.

Caja Rural
Het enige overgebleven Spaanse ProContinentale team, Caja Rural, heeft naar verluid de contracten met twee sterkhouders verlengd. Biciciclismo meldt de handtekening van Ángel Madrazo, terwijl SpazioCiclismo weet dat ook Amets Txurruka (foto) een jaar extra bij de ploeg blijft.

amets txurruka

Cofidis
Een andere ProContinentale formatie, uit Frankrijk, meldt dat het de ploeg voor 2015 compleet heeft. Na het vastleggen van stagiair Loïc Chetout (22) dacht de ploeg “c’est tout”, waardoor er nu 25 namen op de lijst staan voor komend seizoen.

CCC Polsat
We blijven in het ProContinentale circuit, al duurt dat niet lang meer als dat aan CCC Polsat ligt. De Poolse ploeg wil in 2016 graag naar de WorldTour, en heeft hiervoor versterkingen op het oog: Stefan Schumacher (Christina Watches-Onfone) en Sloveense coureur van “goed niveau” zouden volgens naszosie daarvoor naar de formatie moeten komen. Dat zou dan weer huidig Vini Fantini-Nippo-renner Grega Bole zijn.

RusVelo
Ook het ProContinentale RusVelo is aan de formatie voor 2015 aan het timmeren. Tweevoudig Russisch beloftenkampioen tegen de klok Alexander Evtushenko komt volgens SpazioCiclismo de ploeg versterken, terwijl de 24-jarige Igor Boev zijn verbintenis verlengd ziet worden.

Serghei Tvetcov
De komst van Sergei Tvetcov naar Androni Giocattoli, die vrijdag nog een gerucht was, is maandag door de Roemeense Moldaviër zelf bevestigd aan Cyclingnews bevestigd. “Ik had meer aanbiedingen, ook uit de WorldTour”, aldus de Jelly Belly-coureur, “maar mijn zaakwaarnemer Baden Cooke besloot dat dit voor mij de beste ploeg was.”

Robert Förster
Hij draait al even mee in het profpeloton, Robert Förster, al is het tegenwoordig op een lager niveau. Toch verlengt de 36-jarige Duitser naar eigen zeggen met plezier zijn verbintenis bij UnitedHealthcare, meldt Radsport-news.com. Zijn ploeg heeft na het aantrekken van Daniele Ratto (Cannondale) en Marco Canola (Bardiani-CSF), en de verlenging van Alessandro Bazzana echter nog heel wat plaatsen in te vullen voor 2015.

Daniel McLay
Bretagne-Séché Environnement neemt Daniel McLay over uit de opleidingsploeg van Lotto Belisol. De ploeg openbaart dit zelf op de website. De 22-jarige Brit, die als neo voor twee jaar tekent, won dit jaar etappes in onder meer de Ronde van Normandië en de Ronde van de Toekomst.

Silvio Herklotz
De verwachting was dat Silvio Herklotz een stap hogerop zou doen nu Team Bora meerdere talentvolle Duitsers aantrekt. De 20-jarige Team Stölting-renner weigerde echter een contract bij die ploeg, meldt de teammanager van Bora aan Radsport-news.com: “Hij heeft een aanbieding gehad, maar voor zijn huidige team gekozen, en dat siert hem. Maar als één van de meest getalenteerde klassementsrenners van Duitsland blijft de deur voor hem altijd open.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone