Wielertransfers 2011: Europcar, Brammeier, Sky, …

woensdag 6 oktober 2010 om 22:25

Nu het WK achter de rug ligt, begint het steeds duidelijker te worden hoe de meeste ploegen er volgend jaar zullen uitzien. Hoewel de transfernieuwtjes en -geruchten dus stilaan in aantal afnemen, wil dat niet zeggen dat er helemaal geen nieuws te rapen valt. In de rubriek Wielertransfers 2011 zet WielerFlits het actuele transfernieuws op een rij.

Europcar
In navolging van Pierrick Fédrigo, William Bonnet, Steve Chainel (allen FDJ), Yuri Trofimov (Katusha), Johann Tschopp (BMC), Nicolas Vogondy (Cofidis), Freddy Bichot (Véranda Rideau Sarthe) vertrekken ook de Fransen Mathieu Sprick, Laurent Lefevre en Guillaume Le Floch bij Bbox-Bouygues Telecom, dat volgend jaar verder gaat als Europcar. Alle andere renners van de ploeg, waaronder Thomas Voeckler, hebben echter aangegeven de formatie van Jean-René Bernadeau trouw te blijven. Christophe Kern maakt de overstap van Cofidis.

Matthew Brammeier
We zullen de Ierse kampioenstrui komend seizoen dan toch in de ProTour rond zien rijden. De nationale kampioen van het Engelstalige eiland Matthew Brammeier rijdt komend seizoen namelijk in dienst van Team HTC-Columbia. De 25-jarige Brammeier komt over van het continentale An Post-Sean Kelly Team, en is na Alex Rasmussen, Danny Pate en John Degenkolb de vierde aanwinst voor de Amerikaanse ProTour-ploeg.

Sky Pro Cycling Team
Sky Professional Cycling Team neemt na dit seizoen afscheid van zijn twee Franse renners. Zowel Sylvain Calzati als Nicolas Portal kunnen niet rekenen op een contractverlening. De 31-jarige Calzati, die in 2004 de Tour de l’Avenir won, heeft in het continentale Bretagne-Schuller al een nieuwe ploeg gevonden.

Diego Milan
Diego Milan keert komend seizoen weer terug op het ProContinentale-niveau. De 25-jarige Spanjaard stond te boek als groot talent, maar kon bij het Italiaanse Acqua & Sapone nimmer bevestigen waardoor zijn contract eind 2009 niet verlengd werd. Voor 2011 heeft hij echter een contract ondertekend bij Caja Rural, dat nu nog een continentale ploeg is maar een aanvraag voor een ProContinentale-licentie heeft ingediend.

Lampre-ISD
Oleg Chuzhda vertrek hoogstwaarschijnlijk dan weer bij Caja Rural. De 25-jarige Oekraïner, die de afgelopen twee jaar telkens goed was voor een ritzege in de Ronde van Portugal, staat zeer dicht bij een overstap naar Lampre-ISD. Bij die Italiaanse ProTour-ploeg kunnen ze in 2011 geen beroep meer doen op Andrea Grendene. De 24-jarige Italiaan stapt namelijk over naar het ambitieuze Team Type 1, dat zich ook verstekte met de Sloveense sprinter Jure Kocjan (CarmioOro).

Oscar Pujol
Het hing al een tijdje in de lucht, maar volgens Biciciclismo is het nu ook definitief: Oscar Pujol rijdt komend seizoen in dienst van Omega Pharma-Lotto. De 26-jarige Spanjaard komt over van Cervélo, dat er aan het einde van dit jaar mee stopt. Pujol staat vooral bekend als klimmer, en lijkt dan ook naar de Belgische ProTour-ploeg gehaald te zijn om klassementskopman Jurgen van den Broeck te ondersteunen in het gebergte.

Farnese Vini-Neri Sottoli
Het huidige ISD-Neri, dat in 2011 in tegenstelling tot eerdere berichten niet verder gaat als Farnese Vini-MCipollini maar als Farnese Vini-Neri-Sottoli, heeft zich versterkt met de 22-jarige neo-prof Massimo Graziato, Daar blijft het volgens CicloWeb niet bij, want de ploeg van Luca Scinto wil naast Graziato nog zeven andere renners van de amateurformatie Trevigiani overnemen.

CCC-Polsat-Polkowice
Mariusz Witecki en Blazej Janiaczyk rijden komend seizoen voor CCC-Polsat-Polkowice, zo meldt Naszosie.pl. De twee Polen maken de overstap van het continentale Mroz-Active Jet naar de grootste ploeg uit het Oost-Europese land. De 29-jarige Witecki is voormalig kampioen van Polen. Eerder verterskte de Poolse ProContinentale-ploeg zich met Marek Rutkiewicz en André Schulze.

Niek van Geffen
De Nederlandse belofte Niek van Geffen vetrok in mei dit jaar bij Rabobank Continental omdat hij zichzelf niet goed genoeg achtte, maar in 2011 begint hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn carriere. De 19-jarige Van Geffen trekt namelijk naar Spanje, om aan de slag te gaan bij de amateurformatie van het ambitieuze Caja Rural.

Matthias Ruß
Matthias Ruß houdt het voor gezien. De 26-jarige Duitser vond nog geen nieuwe ploeg nadat zijn huidige, Milram, bekend maakte te stoppen. Ruß begon zijn carrière bij Gerolsteiner, waarvoor hij in 2006 een rit in de Regio-Tour won. Daar bleef het echter bij wat successen betreft. Aan Radsport-News vertelt hij werktuigbouwkunde te gaan studeren.

Björn Thurau
Björn Thurau is weer terug in het continentale wielercircuit. De 22-jarige Duitser heeft een contract getekend bij de nieuwe ploeg NSP in zijn thuisland. Thurau reed in 2007 continentaal voor Atlas, waarna hij in twee jaar Elk Haus ervaring opdeed op het ProContinental niveau. Hij werd onder andere vierde in de 1.1-koers Rund um die Nürnberger Altstadt, maar deed dit jaar twee stappen terug naar het amateurniveau.

Klik hier voor een overzicht van alle transfernieuwtjes en -geruchten.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair