Wielertenues 2022: Quick-Step-Alpha Vinyl presenteert nieuwe tenue en regenboogtrui

zaterdag 1 januari 2022 om 13:50
Wielertenues 2022: Quick-Step-Alpha Vinyl presenteert nieuwe tenue en regenboogtrui

foto: ©Wout Beel en Jered Gruber

Quick-Step-Alpha Vinyl heeft het tenue voor 2022 gepresenteerd. De ploeg van Remco Evenepoel en wereldkampioen Julian Alaphilippe kiest in het design voor meer wit.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Ook ziet het er naar uit dat The Wolfpack geen wolf meer op de buik afbeeldt, zoals dat het afgelopen jaar wel deed. Dat komt door de eentonige donkerblauwe kleur, waar dat er vorig jaar nog meerdere waren op de voorkant.

Verder valt op dat het logo van sponsor Napoleon Games nu groot is afgebeeld op de mouwen. Deceuninck staat er ook niet meer op, het bedrijf is nu de co-sponsor van Alpecin-Fenix.

foto: ©Wout Beel en Jered Gruber

Dit artikel delen:

18 Reacties

John Bidon 1 januari 2022 om 14:01

Een degelijke foto van het tenue zou wel handig zijn geweest bij dit topic.

plattenband 1 januari 2022 om 14:22

op de ploegsite gaan kijken. Hopen foto’s.

Alfons Haavers 1 januari 2022 om 14:03

Het blauwe gedeelte met vleugje roze vind ik wel geslaagd, het witte stuk vooraan rond de armen en schouders doet het wat goedkoop ogen wat mij betreft. De nogal vloekende logo’s van Napoleon Games en Safety Jogger geven het shirt wat van een voetbalshirt van een ploeg uit de lagere klasse.

Geert88 1 januari 2022 om 14:11

Castelli in plaats van Vermarc!

plattenband 1 januari 2022 om 14:22

Mja, ik vind dit wel ok. Geen topper maar ok.

Misschien een detail maar ik vind die rode/roze streep echt wel iets hebben. Misschien nu al een experiment ifv het inpassen van de kleuren van Soudal vanaf volgend jaar. Ik had ergens de vrees dat dat niet zou matchen met het blauw van QST.

Ergens ook blij dat het geel van Lidl er niet meer op staat. Vond ik wat storend. Die ster van Napoleon vind ik ergens beter passend. Staat zelfs ergens wat ‘stoer’.

Mooi, nu graag zo’n 60 keer recht op het zadel aan de eindstreep!

Derierre de la course 1 januari 2022 om 14:48

Ik vind de voorkant, vooral borst en schouders nogal druk. Hadden ze die sponsoren niet anders kunnen verdelen?
Van wie is die huiskleur donkerblauw? Ik denk namelijk dat de lichte blauwtint van Quickstep over het hele tricot herkenbaarder geweest zou zijn. Nu kunnen ze welhaast van broek wisselen met Alpecin-Fenix.

RLM 1 januari 2022 om 16:38

Lijkt alsof ze wat hadden gemorst met Roze verf en er dan maar een streep van hebben gemaakt. Roze is best een leuke kleur voor een wielertruitje (volgens de poll hier, met het roze team EF op de 2de plaats) dus dat kan ook wel eens leuk zijn. Ik vond het tenue van vorig jaar beter, maar misschien denk ik daar wel anders over eenmaal ik het wat meer gewoon ben.

Michelangelo 1 januari 2022 om 16:40

Niet de mooiste truitjes van het peloton, maar wat mij betreft een stuk beter dan vorig jaar. Roze streep daarop is echt wel OK gedaan.

En nu maar hopen dat we ze niet te vaak recht op het zadel aan de eindstreep zien ;-)

LB108 1 januari 2022 om 16:48

Rood-blauw-roze-wit? en de schouders maar snel twee sponsors op gedrukt.
Zijn ze dus ook LIDL kwijt als sponsor?

Dikke Man 1 januari 2022 om 16:56

50 tinten blauw. Ik vind het helemaal niks. Nog een ploeg met zo verschrikkelijk veel sponsoren dat je er eigenlijk ook niks mooi van kan maken.

Gangmaker 1 januari 2022 om 18:01

Lidl.is dus van de truien verdwenen. MAES 0,0 % ook ?

LB108 1 januari 2022 om 18:05

Kunnen we nu even de uitspraak van Patrick over Bennett gebruiken voor de terugkeer van RENSON?

Dikke Man 1 januari 2022 om 18:21

Ik vind het wel leuk dat ventilatiesystemen op hun kont staan. Hihi!

peter s 1 januari 2022 om 19:17

Tsjonge…. wie boeit dit nu

Alfons Haavers 3 januari 2022 om 17:14

Asgreen zijn favoriete koersen zijn Parijs-Roubaix en het WK tijdrijden, lees ik.

Benieuwd of hij volgend jaar eens vol op Roubaix mikt. Heeft daar bij 2 deelnames nog geen resultaat van betekenis kunnen neerzetten, terwijl Vlaanderen hem voorlopig beter lag met een 1ste, 2de en 13de plek de 3 keer dat hij daar aan de start stond.

Als tijdrijder schat ik hem voorlopig een fractie lager in dan wattagemonsters Ganna en van Aert en bij een meer geaccidenteerd parcours zet ik dan weer andere namen iets boven hem.

Ben wel benieuwd naar zijn aankomend seizoen. Is het in de kasseiklassiekers de nieuwe Cancellara of eerder de nieuwe Terpstra?

Michelangelo 3 januari 2022 om 17:30

Vraag is waarom Vlaanderen hem beter ligt? Uiteindelijk is het een dunne lange lat. Heeft hij voldoende body voor Roubaix? Is hij stuurvaardig genoeg om zijn vermogen en inhoud ook goed te vertalen naar de kasseien van Roubaix. En dat zijn toch net wat andere steentjes dan in Vlaanderen….

Dat het een klasse renner is staat buiten kijf, maar ik vraag me af of zijn vaardigheden niet gewoon meer liggen op de Vlaamse kasseien.

Beer 3 januari 2022 om 17:36

Stijn Devolder is ook zo’n renner die nooit wist te scoren in Parijs-Roubaix, waar je toch het idee had dat hij het duur- & doorzettingsvermogen, de nodige kasseistamp-skills en de juiste ploegmaats had om er mooie resultaten te rijden.

Verder ook wel benieuwd naar Asgreen; hij is geweldig sterk en taai & daardoor soms moeilijk te kloppen. Maar anderzijds wel niet allomtegenwoordig als onze 2 vrienden uit de provincie Antwerpen. Cancellara of Terpstra; dat is inderdaad de vraag.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair