Wielertenues 2021: Trek-Segafredo verandert weinig, vrouwen in lichtblauw

maandag 14 december 2020 om 16:07
Wielertenues 2021: Trek-Segafredo verandert weinig, vrouwen in lichtblauw

foto: Fabio Toschi/Trek-Segafredo

Trek-Segafredo heeft de nieuwe tenues voor 2021 gepresenteerd. Het tricot van de mannenploeg kent weinig wijzigingen, terwijl bij het truitje van de vrouwen meer de nadruk ligt op lichtblauw. De kledij is geproduceerd door het merk Santini.

Nicola Conci presenteert het tenue voor de mannenselectie van Trek-Segafredo. Het herkenbare shirt behoudt de zwarte mouwen en de witte en rode vlakken op de voor- en de achterkant. “Dit tenue is een evolutie van de laatste jaren, maar als je terug gaat naar 2014 toen we voor het eerst de Trek-ploeg begonnen, was het al heel minimaal en rustig. Toen was het zwart en wit met wat kleine streepjes. We wilden het rustig, minimaal en tijdloos houden. En door de jaren heen hebben we geleerd van de feedback van renners en fans”, zegt designer Brian Lindstrom.

Het tenue van de vrouwen was grotendeels donkerblauw, maar dat is nu lichtblauw. De mouwen en de accenten zijn dan weer donkerblauw. “Het tenue voor de vrouwen heeft een sterke identiteit door het patroon. Dat wilden we behouden, maar wel met een wisseling van de kleuren om het wat te verfrissen. Het lichtblauw is geleend van ons veldritteam Trek Factory Racing”, aldus de designer.

Trek-Segafredo heeft ook, net als voorgaande jaren, een apart trainingstenue voor haar renners. Dat is fluorescerend geel, zodat het goed opvalt in het verkeer.

Dit artikel delen:

4 Reacties

AWestie 14 december 2020 om 16:36

Oef, ik ging ook weer even kijken hoe dat krijtstreep er in 2014 uit zag. Gelukkig hebben ze dat stemmige zwart er maar 1 seizoen echt in gehouden. Jammer dat er eigenlijk niks verandert en dat het vrouwenshirt gewisseld is van kleur. Staat SPLUNK nog wel op de billen?

Oordeel: 6 want niks gedaan.

04398 14 december 2020 om 17:05

Nog steeds een beetje saai tenue. Vrouwenploeg rijdt daarentegen in een redelijk mooi tenue.

VespavanBern 14 december 2020 om 18:03

Prima tenue, niks mis mee. Een keurige 6. Vrouwen tenue vind ik heel passend, past heel goed hij een vrouwenploeg.

toiletduck 15 december 2020 om 00:02

Blijft toch een van mijn persoonlijke voorkeuren. Ik hou wel van een strak en rustig design.

Ik vind het wel jammer dat de dames niet (bina) hetzelfde shirt hebben. Zou goed zijn voor de herkenbaarheid in het peloton als er eens een vrouwenkoers op is. Dat was afgelopen seizoen noh enigszins te doen, maar nu wel echt verdwenen.

Headlines

Materiaalzone

Populair