WielerFlits’ Vuelta a España-pooltips

WielerFlits’ Vuelta a España-pooltips

foto: Sirotti

vrijdag 19 augustus 2016 om 10:00

Net als tijdens de Giro d’Italia en de Tour de France, helpt WielerFlits je tijdens de Vuelta a España opnieuw met een aantal pooltips. Dit keer zijn het vijf namen en is de volgorde wederom geheel willekeurig. Misschien zit de gouden tip voor de Scorito-pool er wel tussen.

1. flag-co Miguel Ángel López (Astana)

López won in 2014 de Ronde van de Toekomst - foto: Sirotti

López won in 2014 de Ronde van de Toekomst – foto: Sirotti

De Vuelta is vaak een ronde waarin renners een mislukte Giro of Tour willen goedmaken. Voor jonge renners is het daarnaast vaak de eerste grote ronde die ze betwisten, omdat-ie redelijk ver in het seizoen ligt en ze op die manier eerst kunnen wennen aan het niveau. Miguel Ángel López is tweedejaars neoprof, maar onthoud deze naam. De 22-jarige Colombiaan van Astana is namelijk een van de grotere talenten voor het rondewerk. Dat bewees hij dit seizoen al door de Ronde van Zwitserland op zijn naam te zetten, de langste koers na de drie grote rondes. De pocketklimmer zou in deze uiterst bergachtige editie van de Vuelta mee kunnen doen om de knikkers. Het zou niet de eerste keer zijn dat een jonge renner in de Vuelta doorbreekt.

2. flag-fr Pierre Latour (AG2R La Mondiale)

Latour behoorde net als López tot de beteren in de Ronde van Zwitserland - foto: Sirotti

Latour behoorde net als López tot de beteren in de Ronde van Zwitserland – foto: Sirotti

Bij AG2R La Mondiale krijgt Pierre Latour de kans om onder de vleugels van ouderdomsdeken Jean-Christophe Péraud uit te vliegen. De 22-jarige Latour is het nieuwe rondewonder van Frankrijk. Waar hij in 2015 al diverse mooie resultaten optekende in kortere rittenkoersen van een wat minder niveau, rijdt hij dit jaar ook in de zwaarste rondes mee voor de knikkers. Latour voelt zich als een vis in het water zodra de wegen omhoog lopen en heeft daarnaast geen onredelijke tijdrit. De individuele race tegen de klok op het einde van de Vuelta zal niet van dermate doorslaggevend belang zijn, waardoor Latour wel eens hoge ogen kan gooien door de vele klimkilometers. Hij krijgt bij AG2R La Mondiale in ieder geval de ruimte om zijn eigen ding te doen.

3. flag-it Fabio Felline (Trek-Segafredo)

Felline beschikt over een sterk eindschot - foto: Marcel Koch

Felline beschikt over een sterk eindschot – foto: Marcel Koch

Alejandro Valverde begint aan zijn derde grote ronde binnen één seizoen. De Spanjaard staat garant voor een flink aantal punten bij verschillende pools, omdat El Imbatido van de klimmers het beste eindschot heeft. Of er opnieuw een top-10-notering in het eindklassement voor Valverde in zit is wel de vraag, omdat de vermoeidheid hem wel eens parten kan gaan spelen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, dan kom je al gauw uit bij Fabio Felline. Hoewel de 26-jarige Italiaan nog droog staat dit seizoen, kan hij met zijn klimmersbenen en goede sprint wel eens uitpakken deze Vuelta. Felline kwam tijdens de Amstel Gold Race nog hard ten val, maar liet met een tweede plek in de Ronde van Polen zien dat hij weer terug is op zijn oude niveau. Bovendien heeft Felline nog geen contract getekend voor 2017, dus moet hij zich laten zien.

4. flag-dk Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange)

Cort Nielsen wacht nog op zijn doorbraak - foto: Sirotti

Cort Nielsen wacht nog op zijn doorbraak – foto: Sirotti

Het veld met sprinters deze Vuelta is niet heel dik bezaaid. Heel gek is dat niet, omdat er waarschijnlijk maar vijf kansen zijn op een massasprint. Bovendien is de rest van het routeschema dusdanig zwaar, dat er voor de pure sprinters geen eer te behalen is in Spanje. ’s Wereld grootste spurtbommen laten dan ook en masse verstek gaan voor de Vuelta, waardoor er voor sprinters van de tweede – of doorgaans misschien wel derde – lijn kansen liggen om eens een grote vis te vangen. Magnus Cort Nielsen is iemand die daartoe behoort. De 23-jarige Deen kwam met veel bombarie overstappen vanuit de beloftencategorie, maar wist bij de profs nog niet door te breken. Wellicht is deze Vuelta het kantelpunt in zijn carrière.

5. flag-gb Hugh Carthy (Caja Rural-Seguros RGA)

PIC533998785

Carthy kiest niet voor de Sky-weg – foto: Sirotti

Bij Caja Rural-Seguros RGA kun je er vergif op innemen dat ze deze Vuelta veelvuldig in de aanval zullen rijden. Maar ook bij de groenhemden hebben ze een jong talent in huis dat zich in deze koers met de groten der aarde kan meten. De 22-jarige Hugh Carthy is namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen. Vooral zijn negende plek in het eindklassement van de Ronde van Catalonië sprak tot de verbeelding. In Spaanse dienst reed hij de voorbije twee jaren veel wedstrijden in Spanje, waardoor de Britse ronderenner in spe weet wat hem te wachten staat. Hij zal zich ongetwijfeld willen laten zien, want Carthy tekende onlangs een WorldTour-contract bij Cannondale-Drapac. De komende twee seizoen mag hij verder groeien onder de vleugels van Jonathan Vaughters.

Dit artikel delen:

33 Reacties

123poetertjes 19 augustus 2016 om 10:12

Howson natuurlijk!

Poeksel 19 augustus 2016 om 10:14

Gelukkig blijft ***** nog onder de radar!

Wat betreft Carthy: 1.89, 63 kilo. Is dat nog gezond?

"De komende twee seizoen mag hij verder groeien onder de vleugels van Jonathan Vaughters."

Haha! Wat een lolbroek, die Youri!

blokkie5 19 augustus 2016 om 10:16

Ik snap dat wielerflits ook gewoon geld moet genereren maar ik baal toch wel van zo’n artikel hoor.

Zit zelf al tijden te puzzelen. En kies dan voor 3 van bovengenoemde namen.
Ik weet zeker dat vrienden van mij met weinig tot geen wielerkennis deze site bezoeken en de tips blind overnemen.
Verpest toch wel het competitie gevoel van zo’n poultje. De uiteindelijke verantwoording daarin ligt bij de deelnemers maar Wielerflits werkt er wel aardig aan mee…

flashke 19 augustus 2016 om 10:30

Hier staan amper 5 namen, Lopez komt zowat overal voorbij, van Carthy en Felline verwacht ik weinig. Enkel Latour en Cort kunnen misschien een tip zijn voor de niet-wielerkenner.

Mooie_Mario 19 augustus 2016 om 10:38

Ik had ze alle 5 in mijn pooltje staan.

Verweggistan 19 augustus 2016 om 10:43

5 verrassingen voor de Vuelta:
1 Jose Mendes (Bora), ik verwacht een goed klassement van de Portugees, nog weinig koersdagen dit jaar, dus nog fris en geen kopman om voor te knechten
2 Jaime Roson (CajaRural) kan zowel het jongerenklassement, het bergklassement of een etappe winnen
3 Lilian Calmejane (DirectEnergie) rijdt dit jaar al heel sterk, zal veel in de aanval zijn, kan lastig terrein aan. Ik zie wel kans op een etappezege
4 Matvey Mamykin (Katusha), rijdt dit jaar onopvallend best goede klassementen voor een neo-prof en Katusha komt zonder duidelijk doel (ik bedoel met vrijbuiters) naar de Vuelta, dus kan zijn eigen gang gaan
5 Quintin Jauregui (Ag2r) Een aanvaller pur-sang, beetje de minder versie van Gougeard, eindigt vaak hoog in nevenklassementen.

Filipo 19 augustus 2016 om 10:46

Geen verrassend lijstje. Een beetje wielervolger had deze namen allang in zijn poule.

lnnrt 19 augustus 2016 om 10:47

En dan hier de lnnrt Vuelta-pooltips:

1. Leopold König
Zoals ieder jaar verwacht men dat de klassementsrenners even een goede notering in de Tour combineren met een goede notering in de Vuelta. Ieder jaar valt dat tegen. Ook deze Vuelta wordt het weer de koning is dood, leve de König!

2. Louis Vervaeke
De lieveling van ons lievelingetje JB. Waarschijnlijk nog niet taai genoeg voor het echte hooggebergte, maar hij gaat er in de heuvelachtige etappes staan.

3. Sergio Pardilla
Ouwe rot, maar door flinke tegenslag nu laat in het seizoen nog fris als een groen blaadje.

4. Ben Hermans
Overvleugelt de komende drie weken z’n ‘kopman’ in de heuvelachtige ritten.

5. Rubén Fernandez
Zie Leopold König. Spanje is toe aan een nieuwe naam, deze Vuelta gaat ze die brengen.

Rode Lantaarn 19 augustus 2016 om 10:50

Ik had over Cort Nielsen heengelezen in Scorito. Onbegrijpelijk dat hij niet als sprinter in de lijst staat.

Abdoe 19 augustus 2016 om 10:54

Bij Scorito kan je idd beter niet op categorie zoeken. Het is de laatste jaren wel wat verbeterd, maar met name bij renners die nog geen grote ronde hebben gereden, willen ze nog wel eens iets te makkelijk iemand ‘knecht’ maken.

Teun van Asten 19 augustus 2016 om 11:12

Zolang Scorito die renners als ‘knecht’ blijft opnemen blijven wij als kenners in het voordeel! Dus wat mij betreft prima zoals het nu is.

Peau-de-Pou 19 augustus 2016 om 11:29

Ik vind de lijstjes van lnnrt (leuk voor een dark horse) en verweggistan (leuk voor de dagprijs) goed gemotiveerd en interessanter dan de 5 min of meer wat voorspelbare namen van WF.

barcasportz 19 augustus 2016 om 11:29

Jammer weer dit artikel…

Geraint 19 augustus 2016 om 11:35

@Verwegistan,

Ik geef u op een blaadje dat Roson het jongerenklassement niet wint…

raymankapeens 19 augustus 2016 om 11:54

Ik haat WF hiervoor uit heel mijn hart.
Je kan wel zeggen dat de wielervolgers deze al in hun poule hadden maar dat is wat juist het onderscheid maakte… Nu Nemen de mensen in mijn vriendenpoule deze ook over….. Bedankt he

Peau-de-Pou 19 augustus 2016 om 12:06

@rayman
Ik zou de meeste van deze 5 namen zeker niet in de poule nemen. Oké, ze kunnen verrassen en goed uitvallen, maar neem er 1 of 2 en vul aan met vaste waarden. Geen probleem dat WF met zo’n verhaal komt.

aeroventiel 19 augustus 2016 om 12:16

WF haten omdat ze een spelletje voor je verpesten?? Grown up please
Als WF denkt dat zo bericht nodig is laat ze het lekker plaatsen en reageer niet zo kinderachtig.

Abdoe 19 augustus 2016 om 12:40

Iemand die serieus denkt het verschil te maken met het wel of niet kennen van deze 5 renners (of welke renner dan ook), lijkt me sowieso kansloos voor welke poule dan ook.

Zuurmatje 19 augustus 2016 om 12:41

Christemezielen, mensen die boos zijn omdat hun poolverassinkjes genoemd worden op de interwebs, neem een leven

arviidd 19 augustus 2016 om 12:47

Haha, grappig dat mensen zich hier druk over maken. Niet echt verrassend toch deze namen? Wat als het artikel de tiltel: ”Renners om in de gaten te houden tijdens Vuelta” had?

Zjoske 19 augustus 2016 om 13:21

Mijn vrouw deed op wielerprono mee met onze Giro poule.
Ze selecteerde Dumoulin, Kruiswijk, Nibali, Landa, Kittel en de 5 dark horse tips die wielerflits destijds gaf.
1x raden wie onze poule won. Ze zette alle “kenners” te kijk!

Bergbeklimmer 19 augustus 2016 om 14:35

Dat is tegenwoordig met alle poultjes zo. Overal op het internet staan tips of gegevens over prestaties, zodat zelfs vrouwen kunnen winnen.

Soit 19 augustus 2016 om 15:11

Bij de olympische spelen waren het ook al de vrouwen die voor de winst gingen. Wat zegt dat toch over de mannen in Nederland…..vooringenomen watjes. Geldt dus ook voor mezelf…..

Vibeman 19 augustus 2016 om 15:48

Komt Youri weer aan met z’n platform. Dit is gewoon antireclame voor wielerflits dit soort artikelen…… Heb dit reeds gemeld tijdens de Giro. Nogmaaals, beste redactie, versla nieuws en kom niet met deze onzin artikelen.

Maxim Horssels 19 augustus 2016 om 16:08

Beste mensen, er staan +200 renners aan de start. Youri noemt slechts vijf renners. Wanneer we van plan waren geweest alle gras voor jullie voeten weg te me maaien, zouden we de lijst uitgebreider maken.
En voor de mensen die dit artikel niet op WielerFlits vinden thuishoren: wij zijn een wielerplatform, niet alleen een wielernieuwswebsite.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair