WielerFlits’ Vuelta a España-pooltips
foto: Sirotti
vrijdag 19 augustus 2016 om 10:00

WielerFlits’ Vuelta a España-pooltips

Net als tijdens de Giro d’Italia en de Tour de France, helpt WielerFlits je tijdens de Vuelta a España opnieuw met een aantal pooltips. Dit keer zijn het vijf namen en is de volgorde wederom geheel willekeurig. Misschien zit de gouden tip voor de Scorito-pool er wel tussen.

1. flag-co Miguel Ángel López (Astana)

López won in 2014 de Ronde van de Toekomst - foto: Sirotti

López won in 2014 de Ronde van de Toekomst – foto: Sirotti

De Vuelta is vaak een ronde waarin renners een mislukte Giro of Tour willen goedmaken. Voor jonge renners is het daarnaast vaak de eerste grote ronde die ze betwisten, omdat-ie redelijk ver in het seizoen ligt en ze op die manier eerst kunnen wennen aan het niveau. Miguel Ángel López is tweedejaars neoprof, maar onthoud deze naam. De 22-jarige Colombiaan van Astana is namelijk een van de grotere talenten voor het rondewerk. Dat bewees hij dit seizoen al door de Ronde van Zwitserland op zijn naam te zetten, de langste koers na de drie grote rondes. De pocketklimmer zou in deze uiterst bergachtige editie van de Vuelta mee kunnen doen om de knikkers. Het zou niet de eerste keer zijn dat een jonge renner in de Vuelta doorbreekt.

2. flag-fr Pierre Latour (AG2R La Mondiale)

Latour behoorde net als López tot de beteren in de Ronde van Zwitserland - foto: Sirotti

Latour behoorde net als López tot de beteren in de Ronde van Zwitserland – foto: Sirotti

Bij AG2R La Mondiale krijgt Pierre Latour de kans om onder de vleugels van ouderdomsdeken Jean-Christophe Péraud uit te vliegen. De 22-jarige Latour is het nieuwe rondewonder van Frankrijk. Waar hij in 2015 al diverse mooie resultaten optekende in kortere rittenkoersen van een wat minder niveau, rijdt hij dit jaar ook in de zwaarste rondes mee voor de knikkers. Latour voelt zich als een vis in het water zodra de wegen omhoog lopen en heeft daarnaast geen onredelijke tijdrit. De individuele race tegen de klok op het einde van de Vuelta zal niet van dermate doorslaggevend belang zijn, waardoor Latour wel eens hoge ogen kan gooien door de vele klimkilometers. Hij krijgt bij AG2R La Mondiale in ieder geval de ruimte om zijn eigen ding te doen.

3. flag-it Fabio Felline (Trek-Segafredo)

Felline beschikt over een sterk eindschot - foto: Marcel Koch

Felline beschikt over een sterk eindschot – foto: Marcel Koch

Alejandro Valverde begint aan zijn derde grote ronde binnen één seizoen. De Spanjaard staat garant voor een flink aantal punten bij verschillende pools, omdat El Imbatido van de klimmers het beste eindschot heeft. Of er opnieuw een top-10-notering in het eindklassement voor Valverde in zit is wel de vraag, omdat de vermoeidheid hem wel eens parten kan gaan spelen. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, dan kom je al gauw uit bij Fabio Felline. Hoewel de 26-jarige Italiaan nog droog staat dit seizoen, kan hij met zijn klimmersbenen en goede sprint wel eens uitpakken deze Vuelta. Felline kwam tijdens de Amstel Gold Race nog hard ten val, maar liet met een tweede plek in de Ronde van Polen zien dat hij weer terug is op zijn oude niveau. Bovendien heeft Felline nog geen contract getekend voor 2017, dus moet hij zich laten zien.

4. flag-dk Magnus Cort Nielsen (Orica-BikeExchange)

Cort Nielsen wacht nog op zijn doorbraak - foto: Sirotti

Cort Nielsen wacht nog op zijn doorbraak – foto: Sirotti

Het veld met sprinters deze Vuelta is niet heel dik bezaaid. Heel gek is dat niet, omdat er waarschijnlijk maar vijf kansen zijn op een massasprint. Bovendien is de rest van het routeschema dusdanig zwaar, dat er voor de pure sprinters geen eer te behalen is in Spanje. ’s Wereld grootste spurtbommen laten dan ook en masse verstek gaan voor de Vuelta, waardoor er voor sprinters van de tweede – of doorgaans misschien wel derde – lijn kansen liggen om eens een grote vis te vangen. Magnus Cort Nielsen is iemand die daartoe behoort. De 23-jarige Deen kwam met veel bombarie overstappen vanuit de beloftencategorie, maar wist bij de profs nog niet door te breken. Wellicht is deze Vuelta het kantelpunt in zijn carrière.

5. flag-gb Hugh Carthy (Caja Rural-Seguros RGA)

PIC533998785

Carthy kiest niet voor de Sky-weg – foto: Sirotti

Bij Caja Rural-Seguros RGA kun je er vergif op innemen dat ze deze Vuelta veelvuldig in de aanval zullen rijden. Maar ook bij de groenhemden hebben ze een jong talent in huis dat zich in deze koers met de groten der aarde kan meten. De 22-jarige Hugh Carthy is namelijk bezig aan een ijzersterk seizoen. Vooral zijn negende plek in het eindklassement van de Ronde van Catalonië sprak tot de verbeelding. In Spaanse dienst reed hij de voorbije twee jaren veel wedstrijden in Spanje, waardoor de Britse ronderenner in spe weet wat hem te wachten staat. Hij zal zich ongetwijfeld willen laten zien, want Carthy tekende onlangs een WorldTour-contract bij Cannondale-Drapac. De komende twee seizoen mag hij verder groeien onder de vleugels van Jonathan Vaughters.

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
19 augustus 2016 16:14
Wat voor meerwaarde heeft het artikel, Maxime??
19 augustus 2016 17:58
Peraud op zijn Horners !
19 augustus 2016 18:15
@Vibeman: ik denk een commercieel belang. Mensen die googelen op vuelta+pool komen dan waarschijnlijk hier terecht. Veel kliks, meer geld van de adverteerders etc.

Ik ben er overigens ook niet blij mee, maar ik begrijp het wel.
19 augustus 2016 19:49
Jongens toch... Mijn tip voor eenieder die spelletjes speelt en dit soort artikelen 'slecht' vindt... Doe ajb niet mee en stop met het spelen van poultjes. Stelletje huilebalken....
19 augustus 2016 21:00
Hahaha, 5 beste tips? Maak je niet druk, dit zijn echt geen renners die je nodigt heb op sites als Scorito waar je 38 miljoen budget hebt en elke topper kunt binnenslepen.
19 augustus 2016 21:04
@Vibeman, met nieuwsberichten informeren we de wielerfan en met dit bericht helpen we de wielerpoolspelers een beetje opweg. Het is een nieuw genre verhaal dat we testen.

Hebben jullie de moeite genomen de prestaties te controleren van onze pooltips voor de Giro en Tour? Wie toen blindelings onze tips heeft gevolgd, is niet ver gekomen! ;) En het argument 'commercieel belang' is klinkklare onzin. Natuurlijk moeten ook wij de rekeningen betalen, maar dat speelt niet mee bij de totstandkoming van zo'n artikel. Als wij het écht voor het geld zouden doen, had de inhoud van deze website er heel anders uit gezien.
20 augustus 2016 13:47
@maxim

Fijn dat je de moeite neemt om persoonlijk te reageren. De inhoud van het bericht is ook deels aan mij gericht.

Oké jullie helpen de mensen een beetje op weg. Maar in de praktijk komt dat op het volgende neer. Alle mensen in mn poule kiezen Contador, Froome en Quintana. Dan hebben ze 3 'vrije keuzes'.
Vervolgens moeten ze 2/3 goedkope renners zoeken die punten opleveren.
Ik kies voor Carthy en Latour omdat ik denk bepaalde wijsheid in pacht te hebben. De anderen kiezen voor dit lijstje dankzij het aanzien en kennis van wielerflits.

Als je dan ziet dat alle ploegen uiteindelijk voor 70 procent uit dezelfde renners bestaan frustreert dat enorm. Dat moet toch te begrijpen zijn.
Ik betaal nog geld ook voor die poultjes en feitelijk wordt het er op deze manier niet leuker op gemaakt.
Dat is echt niet voor de volle 100 procent jullie schuld maar jammer is het wel.

Fijn om te lezen dat commercieel belang niet heeft meegespeeld. Dat doet me oprecht goed!
21 augustus 2016 18:28
Hahaha stelletje azijnzeikers... Dit is toch grappig... Deze namen kom je ook wel tegen wanneer je een klein beetje googled. Ik had vandaag iig de top 3 in m'n team zitten, en niet dankzij dit topic.

Reacties zijn gesloten.