WielerFlits Podcast met Michael Boogerd

zaterdag 6 januari 2018 om 13:24
WielerFlits Podcast met Michael Boogerd

In deze speciale aflevering van WielerFlits Podcast spreekt Maxim Horssels na afloop van de teampresentatie van Roompot-Nederlandse Loterij met Michael Boogerd.

Ze hebben het onder andere over Michaels terugkeer als ploegleider, de nieuwe ambities van Roompot-Nederlandse Loterij (meer wedstrijden winnen) en de felle strijd om wildcards voor WorldTour-wedstrijden.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Verweggistan 6 januari 2018 om 14:17

Ik vind het wel mooi om te horen dat Boogerd zo nerveus is voor zijn rentree :). En volgens mij een realistische kijk op het geheel, zoals hij ook al in WF live liet merken. Concentreren op het winnen van .1. koersen (en eventueel .2. koersen) en de WT koersen beschouwen als een mooie kans om je te laten zien; maar als je er niet een competitief kunt zijn als ploeg (bijv. door te kort renners, andere koersen op het programma), dan slaan we ze beter over. Daarnaast natuurlijk niet ieder voor zich gaan sprinten en Wippert moet er een paar kunnen winnen dit jaar.

0
marehoek 6 januari 2018 om 16:13

Camiel Eurlings moet opstappen na een zwaar vergrijp helemaal van het podium verdwenen.
Moet Boogerd ook niet zijn Biezen pakken , na zijn zware dopingperikelen
en dit jarenlang ontkennen.

0
mark vv 6 januari 2018 om 16:49

[email protected] uh nee. Is ook totaal niet met elkaar te vergelijken. Als je je vrouw of vriendin zo toetakeld hoor je sowieso niet op deze aardbol.

0
tetedelacourse 6 januari 2018 om 17:18

Boogerd is voor mij een icoon uit die tijd van het wielrennen. Jezelf toetakelen is nog altijd iets anders dan iemand anders.

0
marehoek 6 januari 2018 om 18:27

@mark vv en tetedelacourse. Dus jullie vinden dat Boogerd gewoon zijn job
kan uitvoeren ?
Hoe kan hij geloofwaardig overkomen bij zijn ploeg met zo een verleden , dus
niet .
Ik snap dan ook de sponsors van Roompot niet, dat ze dit accepteren .

0
tetedelacourse 6 januari 2018 om 19:20

@marehoek: er is voor mij zoiets als een tweede kans. Boogerd heeft gebruikt en als een van de weinigen bekend en op de blaren gezeten. Eurlings zie ik toch anders, die heeft nergens zijn hand opgestoken en gezegd: ik accepteer overal de consequenties van. Die mag dus nu (gedwongen) op de blaren zitten. Wat mij betreft komt hij ook weer terug. Tweede kansen voor iedereen.

Er zijn zat verhalen van voormalig drugsverslaafden die nu mensen ontmoedigen drugs te gebruiken. Voormalig alcoholisten die op middelbare scholen vertellen wat de gevolgen zijn. En oud criminelen die nu de politie helpen. Volgens mij omdat we van die mensen denken dat ze, nóg beter dan wij, weten van de hoed en de rand. Nóg geloofwaardiger zijn voor hun publiek. Waarom zou dat volgens jou voor Boogerd anders zijn?

Dus ja, ik denk dat Boogerd zeker zijn functie kan uitvoeren. Dat er geen issue met geloofwaardigheid is rondom hem. En dat er voor sponsor Roompot eerder positieve spinoff is dat ze hem de kans bieden, dan negatief omdat hij net als iedereen een verleden heeft.

0
mark vv 6 januari 2018 om 19:28

@tetedelacourse +1. Zo denk ik er ook over.

0
Mwielerfan 6 januari 2018 om 19:47

+1
daarnaast is boogerd al bijna 10j gestopt en was eurlings nog kort geleden. En eurlings zit in een orgaan waar men doet alsof het hogere waarden nastreeft als verbroedering door sport. En dat soort bla bla. Je vrouw aan gort slaan past daar slecht bij.
Boogerd is waarschijnlijk verantwoordelijk voor 2/3 van de publiciteit van roompot.

0
schipperaar 6 januari 2018 om 20:19

Juist Boogerd als ervaringsdeskundige kan de jeugd behoeden voor de risico’s en gevaren van doping, goede zaak dus. Zijn enthousiasme werkt hopelijk aanstekelijk.

0
Vlinder 6 januari 2018 om 20:24

@tetedelacourse; helemaal mee met je eens. Ook vind ik de daden en functie van Boogerd en Eurlings niet met elkaar te vergelijken. Mishandeling versus doping en ploegleiderschap versus vertegenwoordiger van Nederland in het allerhoogste internationale sportorgaan. Bij dat laatste is onbesproken gedrag en transparantie mijn inziens echt van heel groot belang, ook al zijn er landen die dit soort praktijken ‘normaal’ vinden in Nederand is het een ‘no go’ en dan kun je simpelweg een land niet vertegenwoordigen. Dat is ook een consequentie van de functie.

0
Sebas 7 januari 2018 om 10:46

@ Vlinder

Ook ik ben blij dat Boogerd weer meedraait in het wielrcircus, maar op basis van het ‘onbesproken gedrag’ argument kan Boogerd toch echt wel zeker op het strafbankje. Doping is het kernprobleem vd wielersport .. Onbesproken gedrag daarin is toch ook een pré? Als je beide werelden in hun perspectief plaats, zie ik de vraag van @marehoek wel als een gerechtvaardigde.

0
Vlinder 7 januari 2018 om 12:42

@Sebas; zeker…ik vind ook dat Boogerd op de strafbank moest en daar heeft hij keurig op gezeten. En ja, onbesproken gedrag is een hele grote pre als ploegleider, alleen voor mij maken de de verschillende functies ook echt wel uit. Ploegleiderschap of bestuurslid IOC plus daarbij het verschil in ‘vergrijp’. En ik vind de vraag van Marehoek ook gerechtvaardigd hoor, eigenlijk is elke goed gestelde vraag (zoals marehoek dat deed) gerechtvaardigd. Alleen heeft iedereen daar een ander antwoord of mening over. En dat is alleen maar goed. Ook goed om het uit te wisselen met elkaar, dat geeft verrijking van denkbeelden.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone