WF interviewt Niermann: “Gesink zo goed mogelijk steunen”

dinsdag 12 januari 2010 om 10:29

Grischa Niermann is een van de twee Duitsers bij het Nederlandse Rabobank. De man uit Hannover rijdt sinds 1999 bij Rabobank. De laatste overwinning van Niermann dateert uit 2008. De sympathieke Duitser won een tijdrit in de Regio Tour. Hij is geen groot winnaar, zo zegt hij zelf. Vorig seizoen stond vooral in het teken van Robert Gesink. “Het belangrijkste voor mij dit seizoen is Robert en Denis Menchov zo goed mogelijk steunen in de Tour.” Wielerflits sprak met Niermann op de ploegenpresentatie van Rabobank.

Voorjaar
Halverwege januari vertrekt de Rabobank ProTour formatie naar Mojacar voor een trainingskamp. In de Spaanse zon worden de laatste puntjes op de “i” gezet. Het wedstrijdseizoen begint voor Niermann op Mallorca. “In februari rijd ik een aantal wedstrijden op Mallorca, vervolgens start ik in de Ruta del Sol en rijd ik de Tirreno-Adriatico.” Hierna staat het programma voor de Rabo-renner nog niet geheel vast. “waarschijnlijk start ik in de Ronde van California als opbouw naar de Tour” aldus Niermann.

Tour de France
Deelname aan de Tour de France is nog onzeker. “Ik moet me wel nog kwalificeren voor een plekje in het team voor de Tour de France.” Tijdens de ploegenpresentatie zei technisch directeur Erik Breukink dat Gesink en Menchov zeker zijn van deelname aan de Tour. “In grote lijnen rijd ik hetzelfde programma als Gesink, een plek in de Tour équipe is dus waarschijnlijk maar niet 100% zeker” sloot Niermann af.

Dit artikel delen:

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone