Wereldkampioen Van der Poel juicht: “Was gebrand op revanche”

Wereldkampioen Van der Poel juicht: “Was gebrand op revanche”

foto: Marcel Koch

zondag 6 december 2015 om 16:20

Mathieu van der Poel boekte vandaag zijn eerste zege van dit veldritseizoen in Overijse. Ondanks een kettingprobleem wist hij solo de eindstreep te bereiken. “Heel blij om de overwinning te pakken”, vertelt de wereldkampioen meteen na afloop in het flash interview.

Bij het zegegebaar wees Van der Poel naar zijn knie à la Johan Museeuw in het verleden. “Het revalideren was mentaal wel eens moeilijk”, kijkt hij terug op een lastige periode. “Het is leuk om het zo te vergoeden. Het is redelijk snel gekomen, in mijn vierde cross al.”

In leidende positie kreeg Van der Poel – net als gisteren in Essen – pech. Hij raakte niet in paniek. “Niet echt. Ik kreeg een gaatje met een demarrage, maar ik dacht dat het over was”, zegt hij over het moment dat hij stil kwam te staan. “Ik kwam terug voorin en moest heel diep gaan. Ik was wel gebrand op revanche.”

En die revanche pakte hij met een ruime voorsprong op Kevin Pauwels en Tom Meeusen. “Vond het jammer dat ik gisteren door de pech niet heb kunnen vieren, maar deze is binnen. Ik hoop alleen nog maar beter te worden de volgende weken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Sebas 6 december 2015 om 16:50

Wat een ‘rust’ bij dat pech-moment: pakte zijn tijd, spuugde een keer en was wederom vertrokken voor winst.

KAMPIOEN!

ikbenprocycling 7 december 2015 om 08:40

Ook mooi gebaar bij de finish. Ik hoop dat zijn knie volledig genezen is.

Headlines

Materiaalzone

Populair