Wereldkampioen Simmons: “Ik had nog iets te bewijzen”

donderdag 26 september 2019 om 17:23
Wereldkampioen Simmons: “Ik had nog iets te bewijzen”

foto: Cor Vos

Vanochtend was Jeff Evanshine nog de laatste Amerikaanse wereldkampioen bij de junioren, maar vandaag slaagde Quinn Simmons erin om een wonderseizoen af te sluiten met de wereldtitel. De 18-jarige renner wist in Yorkshire een solo van dertig kilometer af te ronden. “Ik had nog iets te bewijzen na de tijdrit”, zo vertelde Simmons in het flashinterview.

De Amerikaan bleek dit seizoen quasi-onklopbaar in het juniorencircuit. Zo toonde hij zich de beste in Gent-Wevelgem en de Internationale Junioren Driedaagse van Axel. Daarnaast pakte Simmons twee ritten en het eindklassement in de GP Rüebliland en was hij de beste in de Keizer der Juniores.

En nu mag Simmons zich dus ook wereldkampioen worden, na een indrukwekkend optreden van de Amerikaanse ploeg en een imponerende solo van dertig kilometer. “Ik had voor de start al een goed gevoel over het parcours. Bovendien hadden we een enorm sterke ploeg. Ik wil echt iedereen bedanken voor de steun”, aldus Simmons.

“Ben iets eerder aangegaan dan gepland”
“Mijn ploeggenoten gingen al meteen volle bak.” De kersverse wereldkampioen kon de hele wedstrijd rekenen op de oersterke Magnus Sheffield, die zelf ook nog het brons wist te veroveren. “Magnus heeft me echt perfect ingeleid. Het plan was om samen het lokale circuit op te draaien. Ik ben uiteindelijk iets eerder aangegaan dan gepland, maar het is gelukt.”

Voor Simmons – die in de voetsporen treedt van Greg LeMond (1979) en de eerder genoemde Evanshine (1991) – is het meteen zijn laatste wedstrijd als junior. “Ik kijk al uit naar komend jaar”, doelt Simmons op zijn eerste WorldTour-seizoen voor Trek-Segafredo. “Ik heb me sinds november vorig jaar gefocust op dit WK. Ik had na de individuele tijdrit (Simmons eindigde als vierde, red.) ook iets te bewijzen.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dick H. 26 september 2019 om 17:57

Dat domme geknaag aan die medailles moet ook maar eens afgelopen zijn.

Romāns Vainšteins 26 september 2019 om 18:20
HennieK 26 september 2019 om 20:30

Hij lijkt een maatje groter (fysiek) dan zijn tegenstanders. Benieuwd hoeveel ruimte voor groei (in prestaties en kracht) er nog in zit ten opzichte van die tegenstanders.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone