Goed nieuws voor de veldrijders en veldrijdsters: de Wereldbeker van Hulst (3 januari) gaat door. Dat heeft de gemeente Hulst vandaag laten weten. De Nederlandse regering kondigde eerder deze week nog een harde lockdown af, die tot en met zeker dinsdag 19 januari zal gelden.
De wedstrijd kan doorgaan omdat het een internationale topsportwedstrijd is. Dit is besloten na overleg met onder meer de Veiligheidsregio Zeeland, de KNWU, het NOC*NSF en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het gemeentebestuur van Hulst is naar eigen zeggen blij dat de wereldbekerwedstrijd kan doorgaan.
Er zijn voor de komende editie van de Vestingcross wel strenge coronamaatregelen van kracht. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Zo moet iedereen die aanwezig is op het terrein beschikken over een negatieve COVID-testuitslag. De organisatie heeft ook besloten om uit te wijken naar een alternatieve locatie, om precies te zijn de Perkpolder.
In Perkpolder komen alleen de professionals aan de start, zowel heren als dames. De jeugdwedstrijden gaan niet door. Ook is er dit jaar – omwille van de coronamaatregelen – geen ruimte voor amateurs en liefhebbers. Het parcours kan door hen niet worden bereden. Ook niet op de dagen voorafgaand aan de Vestingcross.
Lees ook: Nederland in lockdown en mogelijke gevolgen veldrijden
1 Reactie
Goed dat ook die cross kan doorgaan!
Om terug te komen op de discussie in het gelinkte artikel of we conclusies kunnen trekken over het coronabeleid van verschillende landen waaronder sommige eilanden en tropische klimaten. Eén antwoord: Ierland! Die delen hetzelfde eiland met gelijkaardige verbondenheid met omliggende landen. In de Republiek Ierland (5 miljoen inwoners) zijn er tot nu toe 2140 bevestigde overlijdens, in Noord-Ierland (1.9 miljoen inwoners) zijn dat er 1500. Oftewel 428 tegenover 789 doden per miljoen mensen. Interessant hierbij is dat de Republiek na een relatief dodelijke eerste golf als zowat eerste land van Europa in een strikte lockdown is gegaan, en dat hun tweede golf zo met afstand de minst zware van Europa is. In Noord-Ierland daarentegen hebben ze veel te lang naar Londen gekeken en zitten ze nu met een zorgsysteem dat al gebarsten is en weldra kan breken:
https://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-55316063