Vestingcross Hulst vanwege corona op alternatieve locatie

donderdag 26 november 2020 om 17:38
Vestingcross Hulst vanwege corona op alternatieve locatie

foto: Cor Vos

De Vestingcross van Hulst, de voorlaatste manche van de Wereldbeker veldrijden, wordt op 3 januari 2021 verreden zonder publiek en op een alternatieve locatie. Het gemeentebestuur heeft – na overleg met diverse partijen – besloten om medewerking te verlenen aan een coronavrije editie van de cross.

Onder meer de Veiligheidsregio Zeeland, de KNWU en NOC*NSF zijn betrokken geweest bij de afweging om de Wereldbeker Hulst in een coronaveilige vorm door te kunnen laten gaan. ‘De organisatie brengt in coronatijd een groot aantal aanvullende maatregelen met zich mee, die niet op de wedstrijdlocatie op de vestingwerken van Hulst zijn te realiseren’, zo klinkt het in een persbericht.

Hulst beschikt met de Perkpolder echter over een alternatieve locatie, waar men ook veilig de wedstrijd kan organiseren. Vanwege de bijzondere veiligheidsmaatregelen die als gevolg van de coronapandemie worden getroffen, is burgemeester Jan-Frans Mulder de verantwoordelijke bestuurder van de vijfde en afgeslankte editie van de Vestingcross.

Geen jeugdwedstrijden
Het wedstrijdprogramma zal overigens, en niet voor het eerst dit seizoen, beperkt blijven tot de wedstrijden voor eliteheren en elitedames. De jeugdwedstrijden zullen dit keer dus niet plaatsvinden, en dat een week voor de nationale veldritkampioenschappen. De eerste wereldbekermanche van dit seizoen staat komende zondag op het programma in het Tsjechische Tabor.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Theo Bovengemiddelkamp 26 november 2020 om 21:31

Jammer, want het parkoers in het historische centrum, op en rondom de vestingwerken en over en door monumenten is werkelijk één van de allermooiste uit het circuit.

Ik ken het nieuwe parkoers nog niet natuurlijk.

0
Barry Batsbak 27 november 2020 om 08:27

Met een beetje geluk valt het nieuwe parcours in de smaak en hebben we er in 2022 een extra cross in NL bij. Zo kan je het ook zien.

0
john 27 november 2020 om 09:46

Dus Barry jij denk dus als deze wedstijd bevalt er 2 crossen komen in Hulst

0
Barry Batsbak 27 november 2020 om 10:39

Nee, dat denk ik niet. Dat hoop ik. Niks meer.

0
FDJ 27 november 2020 om 10:14

Het zal ongetwijfeld voor sponsoren interessant zijn als het evenement doorgaat, maar een schrikbeeld toch dat een wereldbeker in een verlaten, saaie polder verreden wordt.

0
Geronimo 27 november 2020 om 10:46

Ach ja, de wereldbeker in Zeven was niet veel meer geloof ik. Daarnaast kan het juist zeker mooi zijn hoor, zeker als ze nog een stuk langs de Westerschelde rijden en je pakt het met goede beeldregie op, dan kun je juis gebruik makend van de leegte mooie plaatjes schieten.

0
FDJ 27 november 2020 om 11:46

Klopt, Zeven was ook niets. Ik heb sowieso weinig met veldrijden hoor. Parcoursen als Namen en eerder Valkenburg of St Wendel spraken mij nog wel aan.

0
Arie den Blanken 27 november 2020 om 11:57

Veldrijden is altijd mooi en dat het tijdelijk saaier lijkt omdat er geen publiek kan en mag aanwezig zijn nemen we maar voor lief. Ik ben al heel tevreden dat we er op TV van kunnen genieten.

0
mich 27 november 2020 om 10:23

Ik woon vlakbij Perkpolder en daar is inderdaad weinig. Ik vermoed dat ze een paar keer op de (hoge) dijken zullen gaan, met de Westerschelde aan de andere kant, eventueel ook rond de oude haven. Maar geen bomen/huizen te zien daar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone