Wellens, Vermeersch en Meisen werken zomerprogramma af voor Beobank-Corendon

Wellens, Vermeersch en Meisen werken zomerprogramma af voor Beobank-Corendon

Bart Wellens zit deze zomer achter het stuur bij Beobank-Corendon - foto: Gauthier

zaterdag 20 mei 2017 om 15:00

Beobank-Corendon heeft zich voor het wegseizoen versterkt met veldrijders Gianni Vermeersch, Marcel Meisen en ploegleider Bart Wellens. Dat bevestigt de ploeg aan WielerFlits. De drie zijn ’s winters actief voor Steylaerts-Verona, dat net als Beobank-Corendon in handen is van de gebroeders Roodhooft. Ook Maud Kaptheijns komt uit voor die ploeg.

Geen toeval
Meisen reed de voorbije twee seizoenen zijn zomerprogramma bij het Duitse Continental-team Kuota-Lotto. Vermeersch deed dat op zijn beurt bij het toen nog continentale Veranda’s Willems, maar beide ploegen bestaan niet meer. Zij zochten een nieuw onderdak en Beobank-Corendon geeft ze dat. Bart Wellens is daarnaast toegevoegd als ploegleider. Hij kan zo zijn eigen renners in het oog houden en bijspringen wanneer Christophe Roodhooft – zoals aankomend weekend in Tsjechië – met Mathieu van der Poel op weg is naar mountainbike-koersen.

“Dat is natuurlijk geen toeval”, laat teammanager Philip Roodhooft weten. “Voor Mathieu betekent de toevoeging van deze twee renners een kwalitatief sterkere omkadering. In de Ronde van België krijgt hij een achttal mee die hem meer dan goed genoeg kan ondersteunen. Datzelfde geldt voor de Tour Alsace en de Tour de Limousin, dat Mathieu daar echt zijn ding kan doen. Bovendien willen we eerstejaars beloften zoals bijvoorbeeld Jens Dekker niet overal gaan inzetten en van hen verwachten dat ze hetzelfde doen als jongens die al een paar jaar prof zijn.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Adrianus 20 mei 2017 om 16:18

Bart Wellens niet bepaald een voorbeeld voor jonge renners en al zeker niet een persoon, die ooit ploegleider moet gaan spelen voor Mathieu.

0
storm-biker 20 mei 2017 om 23:10

@redactie Kuota-Lotto bestaat nog gewoon, alleen door een andere hoofdsponsor heet het nu Lotto-Kernhaus.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone