Weer een korte klassering voor Timo Kielich: “Het waren twee goede dagen”
foto: Cor Vos
donderdag 16 maart 2023 om 16:52

Weer een korte klassering voor Timo Kielich: “Het waren twee goede dagen”

Woensdag vierde in Nokere Koerse, donderdag derde in de Grand Prix de Denain. Timo Kielich toonde zich deze week nadrukkelijk in de kleuren van Alpecin-Deceuninck. “Het waren twee goede dagen, daar ben ik blij mee”, aldus de 23-jarige renner, die officieel nog onder contract staat bij de opleidingsploeg van de gebroeders Roodhooft.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Vandaag was veel zwaarder dan gisteren, vanwege alle kasseistroken aan het einde”, zei Kielich tegen Cycling Pro Net. “Gisteren moesten we op het einde van plan veranderen omdat onze sprinter (Kaden Groves, red.) in de laatste tien kilometer ten val kwam. Daarna kon ik sprinten. Vandaag was het belangrijk om de hele dag voorin te zitten met iemand van het team, zodat we niet hoefden te achtervolgen.”

Kielich kwam in de finale van de Grand Prix de Denain voorop met Edvald Boasson Hagen, Tim van Dijke, Mikkel Bjerg en Juan Sebastián Molano, die de zege zou pakken. “We raakten weg met een goede groep aan het einde, maar ik had niet zoveel meer over in de finale. Ik denk dat de jongen van UAE (Bjerg, red.) tot de laatste vijfhonderd meter op kop reed. Daarna ging Boasson Hagen als eerste aan, maar ik had niet meer de aanzet om voor de zege te gaan.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
16 maart 2023 18:37
Kereltje Kielich heeft weer flink inhoud voor zunne moteur opgedaan. Benieuwd hoeveel er nog bij komt.
16 maart 2023 19:56
Sterke renner met toekomst en multi inzetbaar.
16 maart 2023 21:37
Meer klasse en talent dan de meeste van zijn collegas bij de WorldTour-afdeling…

Reacties zijn gesloten.