Weening werkt na Noorwegen toe richting het NK

woensdag 25 mei 2016 om 19:30

Pieter Weening boekte afgelopen zondag een mooie overwinning met de eindzege in de Ronde van Noorwegen. Een vette vis voor zijn ploeg Roompot-Oranje Peloton, dat over een maand inzet op het Nederlands kampioenschap op de weg. “We gaan daar wel een kans maken”, denkt hij.

Luxemburg, Zwitserland en NK
“De eerst volgende koers is de Ronde van Luxemburg”, vertelt Weening in WielerFlits Live #18. “Daarna de Ronde van Zwitserland, dus dat zijn nog wel twee mooie koersen. Een week na Zwitserland is natuurlijk het NK. Dat zijn wedstrijden waar ik mijn best ga doen om goed te zijn. In Luxemburg gaan we proberen voor een klassement te gaan, in Zwitserland ga ik me richten op dagsucces.”

“Het NK-parcours is vervolgens voor mij niet eentje om over naar huis toe te schrijven”, lacht de geboren Fries. “Maar met de ploeg gaan we er alles aan doen om daar een goede uitslag neer te zetten. Het draait daar niet alleen om mij. Er zijn genoeg gasten die toch wel een sprintje in de benen hebben. We moeten de tactiek nog bespreken, maar we gaan daar wel kans maken. Daar ga ik wel vanuit.”

Het gehele interview met Weening over onder meer zijn zege in Noorwegen en de Giro, bekijk je hieronder of in WielerFlits Live #18.

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

SolitaryShell 25 mei 2016 om 19:48

Weening werkt na Noorwegen toe richting het NK Luxemburg.

Of Zwitserland.

Tuubke 25 mei 2016 om 21:21

Sowieso natuurlijk een draak van een uitdrukking: toewerken richting…. Je kunt toewerken naar iets, maar ‘richting’ is geen voorzetsel.

Headlines

Materiaalzone

Populair