Waslijst aan renners verlaat Parijs-Nice

vrijdag 13 maart 2020 om 18:45
Waslijst aan renners verlaat Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Dertien renners gingen niet van start voor de zesde etappe van Parijs-Nice, nog eens elf renners gaven onderweg op en de drie overgebleven renners van Israel Start-Up Nation zijn er niet meer bij morgen in de slotetappe. Daardoor konden op een dag 27 renners worden weggestreept.

Vanochtend kondigde Bahrain McLaren aan dat het Parijs-Nice vroegtijdig verliet. De ploeg vond het niet verstandig om verder te koersen nu de maatregelen met betrekking tot het coronavirus werden aangescherpt. De ploeg had al haar renners nog in koers, waardoor het startveld in een klap acht renners kwijtraakte. Ook Jasper De Buyst, Caleb Ewan, Elia Viviani, Rudy Barbier (rugpijn) en Krists Neilands (keelpijn) waren er om verschillende redenen niet meer bij.

Onderweg verloor de koers nog eens elf renners. Ryan Mullen, Jean-Pierre Drucker, Nils Eekhoff, Niccolo Bonifazio, Julien Simon, Giacomo Nizzolo, Hugo Hofstetter, Mads Würtz Schmidt (van wie bekend werd dat hij last had van buikpijn en misselijkheid), Tom Devriendt, Cyril Gautier en Kevin Reza bereikten de finish in Apt niet. Doordat Israel Start-Up Nation de slotetappe links laat liggen, rijden ook Nils Politt, Tom Van Asbroeck en Jenthe Biermans de Franse ronde niet uit.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ajvenema 13 maart 2020 om 19:01

Nou, dan mogen ze morgen legaal van start

Wheely 14 maart 2020 om 08:10

Klopt 98 man in koers, netjes.

harryjohan71 14 maart 2020 om 08:46

Maximaal 94. 4 van de gefinishte renners hebben al aangegeven zaterdag niet meer te starten.

Peter Lippens 14 maart 2020 om 13:46

kunnen ze eindelijk genoeg ruimte laten, minstens 1 meter en een fietslengte achter elkaar, blijft het peleton even lang als normaal

Deo 13 maart 2020 om 19:05

De rit naar de zon

harryjohan71 13 maart 2020 om 20:09

Neilands heeft keelpijn. Dit is een symptoom van het coronavirus. Misschien een rede dat zijn team de slotetappe links laat liggen

Viktrodriguez 13 maart 2020 om 20:10

Ach, een hoop van deze waren sowieso wel afgestapt, ook zonder Corona. Bij een koers waarvan de laatste paar ritten niet voor hen zijn, stappen sprinters steevast al van tevoren af. Datzelfde geldt voor andere vlakke coureurs zonder verdere rol voor een klassementsrenner of als vrije aanvaller (type-De Gendt).

Headlines

Materiaalzone

Populair