Warren Barguil verwacht in vorm te zijn voor Ardennenklassiekers

Warren Barguil verwacht in vorm te zijn voor Ardennenklassiekers

Foto: © Giant-Alpecin

donderdag 28 januari 2016 om 08:56

Ondanks het zware ongeluk van afgelopen zaterdag is Warren Barguil ervan overtuigd dat hij weer honderd procent is in het Ardense drieluik, eind april. De Franse kopman van Giant-Alpecin gaat vandaag onder het mes om zijn gebroken handwortelbeentje te laten behandelen.

Ongeluk op de terugweg
Voor het eerst doet een van de renners ook zijn verhaal over de toedracht van het ongeluk. Barguil beschrijft tijdens een persconferentie in zijn woonplaats Hennebont tegenover Ouest France het noodlottige voorval. “We reden terug naar ons hotel en iets verderop zag ik een auto aan de linkerkant van de weg rijden, nadat deze de bocht uit kwam. Ik dacht eerst dat de automobiliste zo hard reed dat ze de bocht niet kon houden, maar het ging helemaal niet hard. Ze bleef wel constant links rijden, maar remde pas vlak voor de frontale botsing. Ik reed op dat moment tussen de 47 en vijftig kilometer per uur, de auto met ongeveer dezelfde snelheid.”

De dood in de ogen aangekeken
De renners deden er vervolgens alles aan om de auto te ontwijken, maar slaagden daar bijna allemaal niet in. Er was simpelweg te weinig ruimte. “We weken uit, maar werden toch geraakt. Het was behoorlijk schokkend. Minutenlang bleven we op de grond liggen. We hebben toen gecheckt hoe het met iedereen ging en hebben dat daarna gecommuniceerd. Slechts één van ons wist de auto te ontwijken en hij belde ook gelijk de hulpdiensten. Het was een enorme chaos. De eerste drie dagen na het ongeval lachten we veel, omdat we dachten dat we positief moesten blijven. Maar nu besef ik dat we wel dood hadden kunnen zijn. Die gedachte bezorgt me koude rillingen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 09:36

Het zou mooi zijn mocht hij op tijd in vorm geraken want tezamen met Geschke (als eerste vooruit, Haute Levée) en Dumoulin (aan de favorieten blijven plakken tot het smerige vals plat bovenop de Roche, ga daar, vraag maar aan Vino !) is dit een prima man (voluit op de Redoute) om mee te gaan spelen in Liège-Bastogne-Liège.

Je merkt het al, ik kan zo de ploegleiderswagen in :)

Ze hebben een véél beter team voor de Ardennen dan bijv. LTJ, ik verwacht wel wat van deze equipe.

0
Roellii 28 januari 2016 om 09:37

Bizar verhaal om te horen. Dat alles zal natuurlijk wel in een flits zijn gebeurd. Maar wie is dan de renner die er zonder kleerscheuren vanaf is gekomen en de hulpdiensten heeft gebeld?

0
Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 09:43

Andersen toch ? Goede reflexen c.q laatste wiel

0
Arry1337 28 januari 2016 om 09:44

Soren Kragh Anderson

0
LyndaLid 28 januari 2016 om 13:45

@ romans

Uitstekende ploegleider. Wacht ff, behalve dan dat je het over renners hebt die niet eens zullen starten. Dat wil zeggen, Dumoulin rijdt volgens mij helemaal geen LBL.

0
Team Spaak 28 januari 2016 om 16:01

Als Romans ploegleider is… rijdt Dumoulin LBL :p

0
Romāns Vainšteins 28 januari 2016 om 16:17

Zekers. De man heeft afgelopen WK aangetoond de inhoud en extra versnelling nog te hebben in een 250+’er, wanneer er 20 man overblijven zou hij er bij kunnen zitten en zo ook Geschke en Barguil. Ze hebben er gewoon leuke renners voor.

0
LutsenkoFan 28 januari 2016 om 20:34

De jongste komt er het beste vanaf dan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone