Warren Barguil: “Hoop mezelf te bewijzen in de Vuelta”

donderdag 21 augustus 2014 om 20:33

Warren Barguil

foto: Sirotti

Warren Barguil was in de Vuelta a España van 2013 de grote revelatie met twee ritzeges. De 22-jarige Fransman komt dit jaar terug naar Spanje en is gebombardeerd als kopman, zonder druk wel te verstaan. Bij zijn Giant-Shimano-ploeg mag hij zichzelf eens testen in het klassement van een drieweekse rittenkoers. “Ik hoop dat ik mezelf kan bewijzen”, vertelt de winnaar van de Ronde van de Toekomst 2012.

“Ik trek erg gemotiveerd naar deze Vuelta toe”, vertelt de Fransman in een persbericht van zijn ploeg. “Ik ga proberen om een goed resultaat in het eindklassement neer te zetten. Op basis van mijn wedstrijd en trainingsschema hebben we er met de ploeg naartoe gewerkt om hier in de beste mogelijke vorm aanwezig te zijn. We hebben een sterk team op de been gebracht die zowel etappezeges kunnen boeken, als een mooie eindklassering te halen.”

John Degenkolb wil jonge jongens helpen

john degenkolb

John Degenkolb was in het verleden ook al eens succesvol. In 2012 boekte hij maar liefst vijf etappezeges in de Vuelta en brak daarmee definitief door. “Ik ben erg gemotiveerd voor deze ronde en heb me goed voorbereid”, vertelt Big John. Na de Tour deed ik wat criteriums, waarna ik op vakantie ben gegaan. Daarna heb ik weer rustig opgebouwd naar de Vuelta en voelde ik mijn vorm groeien.”

De Duitse sprinter, zelf nog altijd maar 25, hoopt vooral zijn jonge ploeggenoten iets bij te brengen. “Samen met Johannes Fröhlinger en Koen de Kort kunnen wij met onze ervaring de jonge jongens helpen in hun ontwikkeling. Niet alleen qua positionering en het halen van drinkbussen, maar ook wanneer ze mee moeten springen met een vlucht. Daarnaast zullen we ze ook van advies voorzien buiten de wedstrijd om. We hebben een sterke ploeg en moeten goede resultaten kunnen weerleggen aan het einde”, zo sluit Degenkolb af.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone