Wanty-Groupe Gobert trekt in 2016 naar Qatar en Oman

Wanty-Groupe Gobert trekt in 2016 naar Qatar en Oman

Foto: Sirotti

maandag 23 november 2015 om 19:35

Wanty-Groupe Gobert is door ASO uitgenodigd voor de Rondes van Qatar en Oman van 2016. Dat meldt de ploeg aan WielerFlits. Voor de Belgische ProContinentale formatie is het de eerste deelname aan de rondes in het Midden-Oosten.

“Dat we nu ook door een grote organisatie als ASO beloond worden voor onze attractieve en aanvallende manier van koersen, betekent een grote stap vooruit voor onze ploeg”, aldus ploegleider Hilaire Van Der Schueren. “We rijden intussen toch al zes jaar op ProContinentaal niveau en dit is de eerste keer dat we een uitnodiging ontvangen.”

Ook kopman Marco Marcato is uiterst tevreden. “In deze wedstrijden ligt het niveau zeer hoog, omdat er een groot aantal WorldTour-teams aanwezig zijn. Daarnaast rijden we in de Golfstaten vaak in aangename temperaturen. In Qatar wordt de wedstrijd gekenmerkt door wind, hoge snelheid en waaiervorming, terwijl we in Oman meer hoogtemeters vinden.”

“Dat maakt het ideaal om na de etappes nog wat bij te trainen. Op die manier verbeter je jouw conditie en kan je perfect opbouwen richting de voorjaarsklassiekers, die er dan al snel aankomen”, laat de 31-jarige Italiaan nog weten.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Don Hamstre 23 november 2015 om 19:39

Aangename temperaturen, ben benieuwd of zijn renners daar ook zo over denken.

0
Quintenri 23 november 2015 om 20:37

@ Don Hamstre

Marcato is een renner ;)

0
petoi 23 november 2015 om 21:09

Roompot ook trouwens.

0
Don Hamstre 23 november 2015 om 21:15

Donders, lees ik daar zomaar overheen. Meneer Marcato traint dus vaak in de sauna, das fijn voor hem ;)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone