Wallays: “Eén peloton tegen terrorisme”

Wallays: “Eén peloton tegen terrorisme”

foto: Lotto Soudal/Photonews

woensdag 23 maart 2016 om 13:20

Dwars door Vlaanderen is inmiddels gestart en zwichtte niet voor de terreurdreiging na de aanslagen van dinsdag in Brussel. Inmiddels komen de eerste geluiden uit het peloton naar voren. Vooral de ploegleiders zijn het met elkaar eens dat de koers ‘gewoon’ doorgaat.

‘Koers mag er niet onder lijden’
Topsport Vlaanderen-Baloise-manager Walter Planckaert verwacht geen problemen. “De koers moet niet onder de aanslagen lijden. Een koers als Waregem zullen die smeerlappen wel niet verstoren, de Ronde van Vlaanderen is wat anders”, zegt Planckaert tegen Het Nieuwsblad. Hij krijgt bijval van Dirk Demol, ploegleider bij Trek-Segafredo. “Stel dat je Dwars door Vlaanderen niet laat plaatsvinden, dan kan je meteen ook een kruis maken over de Ronde en hebben we een maand geen koers in België.”

Respect
Ook Lotto Belisol-ploegleider is blij dat Dwars door Vlaanderen niet toegegeven heeft aan de terreurdreiging. “Ik ben daarin misschien een hard mens, maar er is niets beters om het verdriet een plek te geven dan gewoon door te gaan met de dagelijkse activiteiten. Niet starten is voor mij nooit een optie geweest. Het zou een toegeving zijn aan die criminelen. Een minuut stilte voor de start en het afschaffen van de podiumceremonie lijkt mij wel plausibel. Dan toon je echt respect.”

Tony Martin ontsnapt aan ramp
De Duitser Tony Martin zal nog wel eens met een brok in zijn keel rondgelopen hebben dinsdag. “Ik was gistermorgen ook op de luchthaven”, vertelt Wilfried Peeters, die achter het stuur zit bij Etixx-Quick-Step. “Normaal zou Tony zelf om 8.30 uur aankomen in Zaventem, maar hij besloot op het laatste moment om maandagavond al over te vliegen. Ik denk dat die aan een serieuze ramp is ontsnapt.” Jelle Wallays (foto), die in Waregem titelverdediger is, was ook uitgesproken: “We zullen rijden als één peloton tegen het terrorisme.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Kingstown 23 maart 2016 om 13:58

Voorspelbare plattitudes van mensen die hun eigen belang voorop stellen.

Tuttipazzi 23 maart 2016 om 14:01

@Kingstown
De hele discussie mooi samengevat.

achtpuntzes 23 maart 2016 om 14:03

het laten doorgaan is een keuze geweest, maar ik vind het te ver gaan om daar een boodschap tegen het terrorisme in te zien.

Stablinsky 23 maart 2016 om 14:21

@Kingstown
In welke zin laten ze hun eigen belang voorop gaan? Blijf jij ook thuis van je werk?
@achtpuntzes
Dit is tonen dat je niet toegeeft aan terrorisme. Gisteren had ik nooit gedacht dat ze deze wedstrijd alsnog zouden laten doorgaan.

Iedereen verwerkt zoiets op zijn manier, daar zou ook respect voor moeten zijn. De ene gaat overdreven sentimenteel doen, de ander negeert het.

Pecman 23 maart 2016 om 14:22

Ik weet niet precies welke koersen, maar sommige gingen zelfs door in de oorlog.

pirazzi 23 maart 2016 om 15:54

@Pecman: Milaan – San Remo bijvoorbeeld ging alleen niet door in 1944 en 1945, als je die oorlog bedoelt tenminste.

Headlines

Materiaalzone

Populair