Waalse Pijl: UAE Emirates presenteert ploeg rond topfavoriet Tadej Pogacar

dinsdag 19 april 2022 om 10:10
Waalse Pijl: UAE Emirates presenteert ploeg rond topfavoriet Tadej Pogacar

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar kent zijn teamgenoten voor de Waalse Pijl van aankomende woensdag. De Sloveense topfavoriet kan terugvallen op een sterke ploeg, met ‘luxeknechten’ als Juan Ayuso, Diego Ulissi en Marc Soler. Marc Hirschi, in 2020 winnaar van de Waalse Pijl, is eveneens van de partij en kan wellicht ook een gooi doen naar de overwinning.

Vorig jaar moesten ze in extremis afhaken door een coronageval binnen de entourage, maar nu is UAE Emirates wel present. Kopman Tadej Pogačar zal dus moeten terugvallen op zijn ervaring van 2020, toen hij al negende werd in de klimklassieker. Intussen is de Sloveen nog wat explosiever geworden en bovendien in topvorm. Pogačar was dit jaar al de beste in de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en Strade Bianche en maakte als debutant indruk in de Ronde van Vlaanderen.

Mocht Pogačar woensdag een mindere dag hebben, dan is er nog geen man overboord voor UAE Emirates. Met Marc Hirschi rekent de sterrenformatie ook op de winnaar van 2020. De Zwitser werd vorig jaar nog gehinderd door gezondheids- en transferperikelen, maar is weer helemaal terug en is dit seizoen al goed voor heel wat ereplaatsen. Zo werd hij ruim een week geleden nog negende in de Amstel Gold Race. Welke rol krijgt Hirschi woensdag in de Waalse Pijl?

UAE Emirates heeft met Diego Ulissi ook nog een ideale bliksemafleider geselecteerd. De Italiaan reed in het verleden al meerdere keren top-10 in de Waalse Pijl en kwam in 2019 zelfs als derde boven op de Muur van Hoei, na winnaar Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang. De zeer beloftevolle Spanjaard Ayuso, diens oudere landgenoot Soler, Sloveen Jan Polanc en de Noorse hardrijder Vegard Stake Laengen vervolledigen de selectie.

voor

Dit artikel delen:

8 Reacties

Kartouche 19 april 2022 om 10:41

Ben benieuwd hoe jongeling Juan Ayuso stand houdt in dit geweld.

0
Dikke Vrouw 19 april 2022 om 10:50

Ok pogi is een goeie maar weet niet of dit helemaal zn dingetje is dit

0
Kartouche 19 april 2022 om 11:19

Dat werd ook gedacht van de kasseien. Hij is wel de beste klimmer en is explosiever geworden. Ik zie hem hier wel winnen. Het is bijna onwerkelijk te denken dat hij nog maar 23 is en dat hij nog zijn piek nog moet bereiken. Alhoewel misschien dat ook een achterhaald idee is, dat de piek van renners rond 28 jaar is.

0
Rondje 25 19 april 2022 om 11:36

Waalse pijl wordt Tadej Pogačar, of Benoît Cosnefroy. Julian Alaphilippe vind ik de laatste weken toch niet overtuigend genoeg. Misschien dat Marc Hirschi kan verrassen, maar denk toch dat de eerste twee genoemde er bovenuit schieten.

0
Baukema Tomoulin 19 april 2022 om 14:23

Met zo’n ploeg moet je eigenlijk wel aanvallend gaan koersen. Zou echt zonde zijn om keihard te controleren voor een wacht-wacht-poef van Pogi. Soler, Hirschi en Ayuso lekker de koers hard laten maken in het 2de deel.

0
Thijmen.cycling 19 april 2022 om 16:43

Je bent Laengen nog vergeten :)

0
Romāns Vainšteins 19 april 2022 om 17:00

Ik ben het er wel helemaal mee eens en zie ze het doen ook.

Mis overigens wel vaste voorversneller Formolo in de selectie, die kan dat toch buitengewoon goed. Wel in Luik?

0
Jean Dumas 19 april 2022 om 14:57

Hij is de grote favoriet met Flip en dan Benwa. In de Waalse Pijl komen de usual suspects altijd bovendrijven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone