Vuelta-baas Guillen: “We houden vast aan 21 etappes”

vrijdag 3 april 2020 om 09:30
Vuelta-baas Guillen: “We houden vast aan 21 etappes”

foto: Cor Vos

De Vuelta a España is niet van plan om zijn wedstrijd in te korten. Koersdirecteur Javier Guillen vertelt aan de Spaanse sportkrant AS dat hij vast wil houden aan het aantal van 21 etappes.

De voorzitter van de Italiaanse wielerbond suggereerde eerder deze week dat de Vuelta op moet schuiven om plaats te maken voor de Giro. Daarnaast zijn er verschillende scenario’s om de wielerkalender opnieuw in te delen, bijvoorbeeld door de grote rondes in te korten of samen te voegen.

Guillen wil daar niets van weten en is niet van plan om concessies te doen. “Op dit moment wordt de Vuelta nog steeds gereden van 14 augustus tot en met 6 september”, reageert Guillen. “We denken niet na over een koers van minder dan 21 etappes.”

Aan de suggestie van de Italiaanse bond heeft hij geen boodschap. “Dat zijn slechts speculaties, die bovendien uit Italië komen en niet aansluiten bij de realistische aanpak die op dit moment wordt overwogen”. Wel geeft Guillen aan dat doorgaan van de Tour wat hem betreft prioriteit heeft. “De Tour is een onmisbaar evenement voor de wielersport”, stelt hij. Zowel de Vuelta als de Tour zijn eigendom van het Franse ASO.

Hoewel verplaatsing van zijn wedstrijd nog niet aan de orde is, houdt Guillen de optie wel open. “We begrijpen dat het een complexe situatie is wanneer wedstrijden opnieuw een plek moeten krijgen en dit gecombineerd moet worden met wedstrijden in die periode, zoals de Vuelta. Daarin zullen we genereus moeten zijn”, aldus Guillen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Polleke 3 april 2020 om 09:37

En als hij mag kiezen tussen 2 weken of helemaal niks…?

josemanuelfuente 3 april 2020 om 10:18

Allemaal dit gedoe kan maar op 1 manier stoppen, afgelast is afgelast, gewoon de kalender volgen, klaar.

Bulcke 3 april 2020 om 11:07

Dat is de makkelijkste manier waarbij je niet na hoeft te denken over een oplossing. Maar dat maakt het niet de enige manier waarop je ‘dit’ stopt. En of het de beste manier is betwijfel ik ook

H Jetten 3 april 2020 om 11:13

De wedstrijden die zijn afgelast daar moet men geen andere datum voor gaan zoeken en gewoon doorgaan naar het volgend jaar. Ik vind dit gewoon onzin.

LucasR 3 april 2020 om 23:25

Oef!

H Jetten 3 april 2020 om 11:14

Ze moeten blijven zeuren afgelast is afgelast, wat winnen de wielrenners hiermee.

Romāns Vainšteins 3 april 2020 om 19:54

Wij kunnen veel onzin vinden maar de tour is gewoon van tienmaal groter belang dan de vuelta. Die ipv vuelta zou ik normaal vinden.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair