Vuelta a España 2020 deelt wildcards uit, geen uitnodiging Alpecin-Fenix

vrijdag 8 mei 2020 om 13:48
Vuelta a España 2020 deelt wildcards uit, geen uitnodiging Alpecin-Fenix

De organisatie van de Vuelta a España heeft bekendgemaakt welke ploegen er dit jaar een uitnodiging krijgen voor de Spaanse rittenkoers. Naast de negentien WorldTour-teams mogen ook Total- Direct Energie, Burgos-BH en Caja Rural-RGA zich opmaken voor een deelname aan de Vuelta.

Alle 19 WorldTour-teams krijgen automatisch startrecht voor de Vuelta. Daarnaast is Total-Direct Energie als beste ProTeam van 2019 welkom. De laatste twee plekken gingen naar de twee Spaanse ProTeams Burgos-BH en Caja Rural-RGA. In vergelijking met vorig jaar ontbreekt Euskadi-Murias.

Alpecin-Fenix hoopte op een uitnodiging voor de Vuelta, al werd de hoop daarvoor enkele maanden geleden al door Vuelta-directeur Guillen getemperd. Nadat de Vuelta dit jaar in tegenstelling tot eerdere plannen niet in Nederland start, werden de kansen voor de ploeg van Mathieu van der Poel nog minder.

Deelnemers Vuelta a España 2020

flag-fr AG2R La Mondiale
flag-kz Astana Pro Team
flag-bh Bahrain – McLaren
flag-de Bora – Hansgrohe
flag-es Burgos – BH
flag-es Caja Rural-Seguros RGA
flag-pl CCC Team
flag-fr Cofidis
flag-be Deceuninck – Quick – Step
flag-us EF Pro Cycling
flag-fr Groupama – FDJ
flag-il Israel Start-Up Nation
flag-be Lotto Soudal
flag-au Mitchelton – Scott
flag-es Movistar Team
flag-za NTT Pro Cycling Team
flag-gb Team Ineos
flag-nl Team Jumbo – Visma
flag-de Team Sunweb
flag-fr Total-Direct Energie
flag-us Trek – Segafredo
flag-ae UAE Team Emirates

Dit artikel delen:

12 Reacties

hartstikkebedankt 8 mei 2020 om 13:55

Opmerkelijk, geen Fundación-Orbea met Rubén Fernandez, Lobato, Bizkarra, Iturria, Aristi en Bravo. En dan wel het Franse Total dat ook al naar de Tour mag. Terpstra zal met ondersteuning naar de klassiekers gaan en die zullen denk ik geen Vuelta rijden. Houd je maar een matige selectie over.

Dan had ik – als toch niet gekozen wordt voor een Spaans team – eerder de wildcard aan Alpecin, Wanty of aan Arkéa gegegven. Quintana was wel gekomen denk ik, Bouhanni wellicht ook.

ChefSpijker 8 mei 2020 om 14:09

Even goed lezen. Total heeft in principe geen wildcard gekregen, die hadden het recht (op basis PCT-ranking vorig jaar) om een wildcard te nemen. Dus voor de organisatie was ’t kiezen tussen twee van de drie Spaanse ploegen. Ik had misschien ook wel eerder Euskaltel (zo heet die ploeg nu toch weer?) verwacht met start in het Baskenland, maar Burgos valt ook wel wat voor te zeggen. Die kleurden vorig jaar de Vuelta ook goed.

hartstikkebedankt 8 mei 2020 om 14:27

Dat is later aangevuld in het artikel en was ik even vergeten

Julius9K 8 mei 2020 om 14:09

Total-Direct Energie is geen keuze van de organisator, maar opgelegd door de UCI.

Zoals vermeld in het artikel was Total-Direct Energie vorig jaar het beste ProContinental Team volgens de UCI-ranking. Vorig jaar is door UCI beslist dat de nummer 1 op de ranking van ProContinental Teams automatisch startrecht verkrijgt in alle grote ronden.

Total-Direct Energie is wel niet verplicht in te gaan op deze uitnodiging. Zo hebben ze eerder dit jaar hun wildcard voor de Giro geweigerd.

ChefSpijker 8 mei 2020 om 14:15

edit wf: dank, aangepast

Koersmaniak 8 mei 2020 om 14:25

Wel een start in het Baskenland, maar geen Baskisch team aan de start.

SCIC 8 mei 2020 om 14:47

Feitelijk waren er maar 2 tickets te verdelen, want Total had al startrecht. En de Spaanse ploegen passeren is geen optie. Dat kan de komende jaren Alpecin opbreken, omdat ze geen Italiaanse, Franse of Spaanse roots hebben. Blijven 3 opties over: Doorgroeien naar WT niveau en hopen dat er van de huidige plegen er sommigen verdwijnen. Of de beste worden in de divisie daar onder. Maar ook dan moet de ploeg versterkt worden met een klassementsrenner, anders heb je het nakijken tegenover Arkea met Quintana. Een derde optie is te fuseren met een bestaande ploeg uit Frankrijk, Italië of Spanje.

Samlambeej 8 mei 2020 om 15:26

De redhead-brothers fuseren met één van die Franse baasjes als Bernaudeau? Dacht het nie.

Deel Koeper 8 mei 2020 om 15:30

Heel jammer voor Fundacion-Orbea, want ondanks dat stuntje van Madrazo vorig jaar is en blijft Burgos een veel matigere ploeg dan Fundacion. Dat is echt een kortzichtige beloning voor een toevalstreffer.

Matti 8 mei 2020 om 16:18

Eens, met renners als Lobato en Fernandez hebben ze goede coureurs rijden daar.

heuvelcolombia 8 mei 2020 om 17:34

Jammer, hoop dat ze Fundación-Orbea hier niet de das mee omdoen

Limal 8 mei 2020 om 20:16

Het zal nu toch ook wel stillaan duidelijk zijn voor Mathieu (en de roodhoofdjes) dat ofwel Alpecin-Fenix zo snel mogelijk WT wordt, of dat hij daar weg moet.

De uitleg dat hij daar beter zit omdat ze hem toelaten zijn ding te doen op alle terreinen gaat al lang niet meer op – wanneer hij tekent bij een WT ploeg kan hij gemakkelijk afdwingen dat hij crosst en mountainbiket waar en wanneer hij dat wil. AF daarentegen kan hem nu nooit met zekerheid een grote ronde garanderen. Op zijn 25e mag de ongedwongen speeltijd stillaan voorbij zijn…

Headlines

Materiaalzone

Populair